Overock - co všechno umí - pro a proti

63
25.1.22 08:57

Overock - co všechno umí - pro a proti

Ahoj maminky, určitě se tu najde nějaká šikovná švadlenka, která poradí. Potřebovala bych zjistit, co všechno umí overlock. Jen osekává látku a obšívá jí nebo dělá i klasické stehy? Jde vůbec na overlocku ušít raglánové triko od A až do Z? Jako že není třeba jiný stroj? Pak jsem ještě četla o coverlocku - to je prosím co? Jaký je mezi těmi dvěmi rozdíl? děkuju! p. s.: na Internetu je hafo infomací, ale já potřebuju zkušsnosti z „terénu“. Chtěla bych si ten overlock koupit, ale to víte, je to velká investice, tak shání všechna pro a proti a na co si dát pozor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14592
25.1.22 09:23

Overlockem se v jednom kroku zastrihavaji a zacistuji vnitřní okraje, coverlock ti usije ten vnější lem (nahoře dva řádky a z druhé strany pod tím takovy ten řetízek).

Já pro moji potrebu jsem vždy víc užila coverlock. Pokud mas nějaký lepší stroj, který umi overlockovy steh, stačí to, stejně jsou ty stehy schované vevnitř a drží to pevně. Akorát je to pomalejší a obstrihnout si to musis sama.

Ten coverlock adekvatni náhradu nemá, leda nějaký ozdobný sev jsem ibcas pouzila, ale to taky všude nechceš. Dvojjehla je totálně naprd a ty stehy se trhají, pač to má na spodní straně jen jednu nit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.1.22 09:26

Overlock obšívá a zároveň začišťuje. Je určený hlavně na pružné materiály, tkaniny se zároveň musí síť ještě na normální rovnostehu, protože potřebují větší přídavky na švy. Overlockem se nedají šít ozdobné stehy a třeba lemovat, jedině pokud lemuješ nápletem. A i tak je hezčí to potom začištit na rovnostehu. Raglánové tričko na něm neušiješ, pokud nebudeš rukávy, průkrčník a spodek lemovat nápletem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat