Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bojovali sme s atopickym ekzemem
ted uz je klid ale pod ockem se mu objevila takove zacervenani, monokl to.neni 😁
@terka-com aha tak na ekzém dostal syn od dr lipobazi, prostě hodně mazat čímkoliv mastným, ten bepanthen zkušenost nemam, máme toho ekzému větší rozsah, to bych se nedoplatila, ale určitě tím nic nezkazíš ![]()
Dekuji
no my si tim tez prosli - dostali sme kortikoidy na vecer stridave s holtovou masti a pres den polysan. Vse ok, jen na raminku zustal flek tak promazavam a ted ten oblicejik no. Ale proti tomu co to.bylo je to teda uplne nic
snad se to opet nerozleze to.mam stracg, na kontrolu ke kozni jdem ve ctvrtek.
Dcera třeba ten Bepanthen na atopák vůbec nesnesla, prý jí štípal.
Já mám dobrou zkušenost s obyčejným Opthalmoseptonexem - v alergické sezóně se i něco podobné dělá v koutcích očí.
@terka-com Synovi krásně zabírá Linola-fett krém v tubičce, ekzém mu to zklidňuje. Má právě ekzém i v okolí očiček
Mně ten Bepanthen na ekzém taky nevyhovoval, zkusila bych tu Linolu Fettcreme, mažu si s tím obličej, když se mi tam ekzém udělá a super.
Jo Linola je fajn, krém sem teda neměla ale dr nám na ekzém doporucila olej do vaničky.
@cverunka píše:
Dcera třeba ten Bepanthen na atopák vůbec nesnesla, prý jí štípal.Já mám dobrou zkušenost s obyčejným Opthalmoseptonexem - v alergické sezóně se i něco podobné dělá v koutcích očí.
@cverunka
U nás na Bepanthen úplně stejná reakce. Zkusila jsem potom ještě dvakrát a pokaždé si stěžovala, že štípe…
Synovi zabírá modrá Indulona, je to jeden z mála krému, který ho nepálí ( doporučeno kozarkou ). A na suchá místa mimo obličej červená Neutrogena.
Hodne zalezi, od ceho ten ekzem je. Nekdy je zadouci loziska naopak vysusovat a ne mastit.
Ahoj ja bych zkusila sudocrem…nam pomuze snad na vse na opruzeniny na vyrazky popaleni treba od slunicka…ja si ho nemuzu vynachvalit.a kdyz to nezabere tak dr.nebo kozni ![]()
@maca84 píše:
Ahoj ja bych zkusila sudocrem…nam pomuze snad na vse na opruzeniny na vyrazky popaleni treba od slunicka…ja si ho nemuzu vynachvalit.a kdyz to nezabere tak dr.nebo kozni