Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, co te baví, ne:)
Mně dělá radost téměř cokoli -koupim si dobrou čokoládu, dítě dostane jedničku ve škole, jdu do sauny, při běhání trhnu osobní rekord..
Miluju návštěvy restauraci, takže to mě potěší vždycky..
Domluvené pivo/káva s kamarádkou.
Hezky program na víkend..
Koupím si novou…dosad si cokoli. Život je příliš krátký, aby si ho člověk neužíval.
Dělala jsme si radost vždy o výplatě něčím pěkným do bytu. Teď si dělám radost každý měsíc jednou pokojovou květinou. A společně s manželem si děláme radost jednou týdně tzv. chodíme na rande. Máme větší samostatné děti takže bez nich jdeme na kávu, dort, zmrzlinu, oběd nebo večeři, kino, výstava atd. Od doby co to takto děláme máme k sobě blíž. Pokud na to finančně nebudeme mít vím, že stačí obyčejná procházka a společný čas.
To musíš vědět ty, co ti udělá radost ne? Mě udělá radost, když něco pořídím dětem, nebo je někam vezmu a ony mají radost
sama mám radost třeba z nových zážitků.
Včera mi udělalo obrovskou radost, že jsme si s manželem a dětmi udělali malý piknik na dece. Hrozně mě to nabilo energií ![]()
Tragicky? Proč? Jednou je líp a jednou je hůř. Mně udělalo radost, že syn si udělal bez keců úkol a teď si hraje. Jindy mi udělá radost nová knížka, dobrá zmrzlina, slunce, ranní zpěv ptáků, že přestalo pršet, že mi někdo uvařil kávu těsně před příchodem domů…
Aspoň jednu cestu z práce nebo do práce pěšky a kochám se - kočka na plotě, západ slunce, zpěv ptáků… Nebo si doma pustím dobrý film (i když kvůli tomu půjdu pozdě spát), abych opravdu psychicky ‚vypnula‘… Pomazlit a potulit se s manželem/dítětem/kočkou - ne nutně v tomto pořadí
… Fakt maličkosti, protože taky neprožívám nejlehčí období.
@Wanted píše: Čím si v současnosti udělat alespoň malou radost?
Otázka je cliché a čím víc se na ní rozepíšete, tím samozřejmě líp. Chápu, že ne každý vnímá tuto dobu vnímá tak špatně s tagicky jako já, tak prosím jen „vážní diskutující“.
Zrovna mám objednané šatičky, které si uložím do skříně a začnu nosit až později..mám to tak se vším, vždy si něco koupím, ale hned to nepoužívám, nenosim ![]()
Jinak radost si dělám každý den..dobrou snídaní, zmrzkou, procházkou, seriálem..
@Atisia píše:
To mě by dnes udělal radost balíček kolíčků na prádlo
Jestě, že o tom mluvíš, taky musím koupit kolíčky
Zrovna dneska mi kamoska poslala krasnou fotku brouka zlatohlavka, jak pil nektar z kvetu, my ji vcera, kdyz se snazila zabavit dite na pohotovosti, obrazek strevlika co jsme potkali s detmi v lese. To mi treba staci.
Taky kafe v nasem mistnim bistru a pokec s baristkou, ve ctvrtek mivaji i epesni koblihu ke kave, ve stredu oblozeny chleba. Vcera cerstve jahody napriklad ![]()
Něco dobrého z pekárny Kabát, radost dětí, to, že jsme zdraví (relativně), uklizený byt, pobyt v přírodě, i do práce se těším, to, že bude léto… zažila jsem horší časy a dělají mi radost pro někoho obyčejné věci.
Dovolená, kadeřnice, nové nehty, masáž, dobrá večeře, nový makeup, parfém, nákupy, pěkná knížka, posezení s kámoškou,… Toho je…
@Wanted píše: Čím si v současnosti udělat alespoň malou radost?
Otázka je cliché a čím víc se na ní rozepíšete, tím samozřejmě líp. Chápu, že ne každý vnímá tuto dobu vnímá tak špatně s tagicky jako já, tak prosím jen „vážní diskutující“.
Před 2 lety jsem si udělala řidičák na motorku a loni si koupila motorku. Kvůli následnému rozchodu a stěhování atd. jsem na motorku neměla čas ani náladu, tak jsem začala jezdit až letos. Poprvé jsem jela 8.5. a k dnešnímu dni, 13.6. mám najeto 1350km, což je, myslím, skvělý na to, že jezdím jen o víkendech. Takže radost si dělám každým výletem, každým nárůstem km a každým malým zlepšením.
A k tomu mi teda dneska přišly dvoje boty a minulý týden jsem si koupila kabelku.
Celkově nemám problém si dělat radost materiálními statky.
K tomu jdu v sobotu na kosmetiku a samozřejmě manikůra a pedikůra, to jsou taky mé radosti. O kadeřnici nemluvě.
Joooo, mám se ráda a umím se odměnit ![]()
Jinak jak myslíš „tuto dobu“? Co je na ní špatného a tragického? ![]()
Čím si v současnosti udělat alespoň malou radost?