Čím vyčistit automatickou pračku

5593
18.4.20 13:29

Čím vyčistit automatickou pračku

Dobrý den,
zdravím všechny nevíte někdo, jak vyčistit pračku, když nemohu koupit ten přípravek k tomuto určený. Mám na mysli třeba s pomocí nějakých surovin, které se běžně vyskytují v domácnosti.
Předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18648
18.4.20 13:31

Ocet. Neutralizuje zápach, rozpouští vodní kamen a pomáhá zbavit usazenin z prášku. Na dávkování koukni na net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213

Dobrý je ocet, jedlá soda nebo dát do bubnu 2 tablety určené do myčky, pokud máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276

Ahoj, ja tam dam vzdy kousek hadru, naliju tam flasku octa(nekdy vic) a zapnu na nejvyssi stupen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
18.4.20 13:49

Ocet nebo kyselina citronova (aspon 4pytlicky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
18.4.20 13:58

Nebo Savo. Poradil mi to opravář praček a myček. Hadry na podlahu, Savo a na vyvářku. Jednou za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
18.4.20 14:02
@divine woman píše:
Nebo Savo. Poradil mi to opravář praček a myček. Hadry na podlahu, Savo a na vyvářku. Jednou za půl roku.

Kolik toho Sava? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
18.4.20 15:26
@hospodki píše:
Ocet. Neutralizuje zápach, rozpouští vodní kamen a pomáhá zbavit usazenin z prášku. Na dávkování koukni na net

Na mnoha webech se píše, že ocet může moderní pračku poškodit. Sama jsem kvůli tomu raději nezkousela. To jen tak pro info, každý si musí rozhodnout sám, čemu věřit, ale já raději nebudu riskovat.

• Citovat
  • Upravit
18648
18.4.20 15:30

@Lalelale hele nevim. Já jen vím ze se to používá. Jednou za půl roku dávám čistič a ob pracku tabletu na vodní kamen. Mám doma vždycky jedno balení, takže nepotrebuju babske rady na hurá akce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
18.4.20 17:09

@Lalelale ja kupovala pred 8 lety super moderni pracku od Samsungu a cistim ji octem kazdy mesic a jeste ani jeden problem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
18.4.20 19:06

@hospodki @peta1003 jojo já vidím na netu dnes a denně, že to lidi doporučují, takže je otázka, jak moc ty články vychází z toho, že prodejci pouze chtějí mít odbyt čističů svojí značky… Ale riskovat se mi to nechtělo no

• Citovat
  • Upravit
25897
18.4.20 20:05
@Alinka 000 píše:
Kolik toho Sava? Díky.

Tak třetinu litrovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
18.4.20 20:24

Není potřeba kupovat předražený, reklamou doporučovaný čistič. Úplně stačí levný ocet nebo vážená kyselina citronová za 70Kč/kg, která nesmdí. Že by mohl ocet něco poškodit, je úplná blbost. Co asi? Vždyť je tam jen nerez, guma a plastová vrtulka čerpadla.
Co opravdu funguje a co mohu doporučit, jsou tablety na blistru, 19 ks za 19 Kč. Při jejich pravidelném používání není potřeba nijak jinak pračku čistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.21 17:39

Domestos v pracce

Ahoj, nas spolubydlici nam dneska udělal „radost“ a dal do pracky starej rucnik a naky hadry pekne nasakly domestosem. Az moc prehnane cistil koupelnu. A my ostatni ted mame strach si v te pracce neco vyprat, porad je to dost citit. Pamatuju si totiz, jak babicka jednou dala nechtic prat i neco od Sava a pak melo vsechno jeste v dalsich varkach pradla vyzrany fleky. Mate nejake rady jak z pracky ten Domestos dostat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.1.21 17:44

@JelenaStrelena pustit několikrát pračku na prázdno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie