Čím vyčistit matraci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1332
12.7.11 10:58

Čím vyčistit matraci?

Ahoj ,prosím o radu .potřebuji vyčistit matraci .malá se parkrát počurala ,vždy jsem to přejela vodou a sponátem .ale zdá se ,že jde pořád cíti.Známá používá roztok ze sava a vody .Nepoškodím tím matraci?Nemáte nějakou radu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
12.7.11 11:08

Ahoj, taky čístíme matrace savem ( teda potah co je na matraci). Normálně nastříkáme savo ve spreji a necháme působit třeba půl dne. a pak to normálně vypereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.7.11 12:02

My máme sundávací potah, ten jsme vyprali, matrace vytáhli ven, prolili kýblem vody s tekutým práškem, vymačkali, prolili kýblem čisté vody, vymačkali a nechali sušit. Schlo to teda 2 dny, ale výsledek je dobrý :lol: :lol: :lol:

Dalším krokem bude nákup chrániče matrace :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
12.7.11 15:14

já mám matrace pružinové, takže prolívání kýblem vody u nás ne..... rozdělávám si do kýble do vody tekutý prášek na praní, aviváž a ocet a tím tak dlouhou drhnu matraci, dokud je cítit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
23.9.15 14:12

Máme postele s matrací, která se nedá vynest…takové ty otevírací s úložným prostorem. Samozřejmě je luxuju..ale pro čištění na ni nechci používat chemii, napadlo mě, co ten povrch matrace přejet horkou žehličkou?

pomůže to proti roztočům a svinstvu, nebo to raději nemám dělat? (teplo, odpařování…líbilo by se to roztočům víc..?)? co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný