Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ,prosím o radu .potřebuji vyčistit matraci .malá se parkrát počurala ,vždy jsem to přejela vodou a sponátem .ale zdá se ,že jde pořád cíti.Známá používá roztok ze sava a vody .Nepoškodím tím matraci?Nemáte nějakou radu .
Ahoj, taky čístíme matrace savem ( teda potah co je na matraci). Normálně nastříkáme savo ve spreji a necháme působit třeba půl dne. a pak to normálně vypereme.
My máme sundávací potah, ten jsme vyprali, matrace vytáhli ven, prolili kýblem vody s tekutým práškem, vymačkali, prolili kýblem čisté vody, vymačkali a nechali sušit. Schlo to teda 2 dny, ale výsledek je dobrý
![]()
Dalším krokem bude nákup chrániče matrace
![]()
já mám matrace pružinové, takže prolívání kýblem vody u nás ne..... rozdělávám si do kýble do vody tekutý prášek na praní, aviváž a ocet a tím tak dlouhou drhnu matraci, dokud je cítit.....
Máme postele s matrací, která se nedá vynest…takové ty otevírací s úložným prostorem. Samozřejmě je luxuju..ale pro čištění na ni nechci používat chemii, napadlo mě, co ten povrch matrace přejet horkou žehličkou?
pomůže to proti roztočům a svinstvu, nebo to raději nemám dělat? (teplo, odpařování…líbilo by se to roztočům víc..?)? co myslíte?