Hrnce Tescoma Tulip - pálí úchyty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9918
12.7.11 08:28

Tescoma Tulip - pálí úchyty

Koupili jsme si sadu hrnců od Tescomy Tulip a i když dodržuji všechny pokyny - plamen hořáku nesmí přesáhnout dno hrnce, po zahřátí hrnce uberu plamen na polovinu či čtvrtinu, tak přesto nás úchyty pálí. Hlava mi to nebere, protože Tescoma je prestižní firma s dlouholetou působností, proto jsme si také hrnce vybrali od nich. Máte s těmito hrnci zkušenosti? Taky vás pálí úchyty? Nebo jste měli stejný problém a nějak jste ho odladily? Budu vděčna za jakoukoliv radu :kytka: :kytka: Staré hrnce jsme už všechny vyhodili a v případě reklamace budeme bez hrnců měsíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58830
12.7.11 08:34

Taky máme toto nádobí a už hodně dlouho cca 10let. Úchyty pálí a podle mě je to dané tím, že jsou nerezové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.7.11 08:43
tezi píše:
Taky máme toto nádobí a už hodně dlouho cca 10let. Úchyty pálí a podle mě je to dané tím, že jsou nerezové :nevim:

No já nevím přesně jakou technologii při výrobě používají, ale pokud píší, že úchyty pálit nemají, tak ať jsou klidně z nerezu, ale pálit by opravdu neměly. Nemůžu si absolutně zvyknout na to, že musím neustále mít po ruce útěrku, abych se při dotyku pokličky nebo ucha nespálila :-( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.7.11 08:54
vodaziva píše:
tezi píše:
Taky máme toto nádobí a už hodně dlouho cca 10let. Úchyty pálí a podle mě je to dané tím, že jsou nerezové :nevim:
No já nevím přesně jakou technologii při výrobě používají, ale pokud píší, že úchyty pálit nemají, tak ať jsou klidně z nerezu, ale pálit by opravdu neměly. Nemůžu si absolutně zvyknout na to, že musím neustále mít po ruce útěrku, abych se při dotyku pokličky nebo ucha nespálila :-( :zed:

ahojky taky mám nádob od Tescomy, nevím jestli je to zrovna Tulip, ale taky má úchyty z nerezu a nestalo se mi, že by pálily. Ale nevím jestli to třeba není i tím, že vařím na indukci :nevim: na plynovém sporáku to nejspíš bude jiné..........no ale pokud píší, že by ty úchyty pálit neměly, pak by opravdu neměly…ať vaříš na čemkoli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.7.11 09:14

No mám právě takový pocit, že indukce bude v pořádku, ale plynové sporáky soudruzi z NDR nedořešili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.7.11 09:26

My tulip máme a na plynu pálili. Nikde jsem nečetla, že by pálit neměli, tak jsem to vůbec neřešila. Příjde mi, že s ohledem na fyziku prostě pálit musí. V novém bytě jsme si nechali dát indikční desku a je po pálení.

Zkus reklamovat, jestli něco slibují, tak by to ten výrobek měl taky splňovat.

• Citovat
  • Upravit
9918
12.7.11 09:30

No to jsou teda :cert: Já právě psala už na Tescomu a aniž by věděli, na jakém sporáku vařím, rovnou mi odpověděli, že mám ubrat plamen hořáku, takže s jistotou vědí, že tyto problémy jsou u plynových sporáků. Ale i přesto si stáli za tím, že pálit by neměly. No to mi hlava nebere :roll: jsem teda pěkně zklamaná :-( a hlavně jsem zvědavá, na čem budeme po dobu reklamace vařit :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.7.11 09:46

podle mě je to blbost, aby to nepálilo. Plamen ohřívá celý hrnec, takže i úchyty. I na té indukci mě pálí poklička - není sice ohřátá od zdroje, ale od páry. Nedokážu si představit, čím bych tomu zabránila. Mě to ale navadí, protože pokličku skoro nepoužívám.

Jestli to někde garantují, tak to reklamuj. Nemůžeš si hrnce půjčit třeba od mamky?

• Citovat
  • Upravit
Boo
264
12.7.11 10:36

já mám tulip ale starší typ a rukojeti nepálí - vařím na sklokeramice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
12.7.11 14:18

I podle předchozích reakcí soudím, že to je tím plynem. Já mám už druhé tulipy (mělila jsem starý typ za indukční) a nepálí ani jedny ani když obsah klokotá hodinu - stejně jako nerezové papiňáky a další drnce s bodovým uchycením uší - ale nikdy jsem s nimi nevařila na plynu, jen na el. a indukci. na plynu u našich pálila všechna ucha, už jsem odvykla, dycky se spálím. úchyty pokliček ale pálí.

Podle mě prostě horký vzduch u plynu kolem hrnce proudí v každém případě, je to přeci proud plynu, který hoří a ty horké spaliny pod hrncem nezmizí, musí někudy utéci.

Ospobne bych si raději pořídila sadu chňapek, než vařila na chcípáčku planímku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
12.7.11 14:22

Vařím v Tulipu na elektrice a uši nepálí. Pokličky podle toho jak jsou na hrnci dlouho a co vařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.7.11 15:06

Tak to vam zacnu zavidet tu indukci :-? na plynu to pali opravdu hodne. Ale mozna si fakt poridim sadu chnapek a budu casem resit vymenu plynoveho sporaku za indukcni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.7.11 19:41
aleachimka píše:
podle mě je to blbost, aby to nepálilo. Plamen ohřívá celý hrnec, takže i úchyty. I na té indukci mě pálí poklička - není sice ohřátá od zdroje, ale od páry. Nedokážu si představit, čím bych tomu zabránila. Mě to ale navadí, protože pokličku skoro nepoužívám.Jestli to někde garantují, tak to reklamuj. Nemůžeš si hrnce půjčit třeba od mamky?

poklička ano, ale úchyty na indukci nepálí. mě se to teda ještě nestalo :nevim: a co se týče pokličky, tak to musím vařit hodně dlouho, aby začala pálit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
12.7.11 21:01

Mám Tulipy nějakou starší řadu, sklokeramickou desku a používám utěrku, takže ani nevím, jestli pálí :mrgreen: Úchytka pokličky pálí až při delším vaření, hrnec by mě bez utěrky/chňapky nenapadlo chytnout, ať si kdo tvrdí co chce :nevim: Každopádně zítra zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.7.11 22:01

přesně tak, napsala jsem to asi blbě, ale už výše jsem psala, že na plynu mě to pálilo a teď chňapky ani nemám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný