Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
vím, že to dneska není „in“, ale jsme domácnost zatížená na koberce přes celou místnost (a tak nemá cenu psát mi „my jsme dali všude plovoucí podlahy a máme klid“ - opravdu to u mě nemá cenu).
Potřebuju poradit, kde koupit kvalitní koberec, který se hned nesešlape (jasně… kratší vlas), ale hlavně: který jde snadno vyčistit. Prostě kvalitu.
Před pár lety jsem takové viděla v KIKA, byly dražší (tuším německé???? fakt už nevím), ale psali u toho různé vlastnosti… Jenže my už v tu dobu měli koupeno.
Měla jsem dobré, snadno vyčistitelné ve starém bytě, ale pak jsme se přestěhovali a koupili jsme „levné“… Hm. To už neudělám.
Takže díky za tipy!
ahojky, my jsme byli nedávno v Ikei a tam mají krásné koberce
malá má od nich koupený kusový a je skvělý, nejlepší je takový, že čím větší hustota na m2 tím je lepší a i jemnější na dotek a hlavně se neušlape a chlap dycky říká, nejsme tak bohatí abysme kupovali levné věci a vždycky je to pravda ![]()
Zajdi si do nějaké prodejny koberců… Mají tam většinou metráž plus vzorky těch dražších. Jsou krásně heboučké a s nízkým vlasem. Ale tomu odpovídá i cena ![]()
My nedávno vybírali koberec do dětského pokojíku a jeden takový by nás vyšel na 6000 a to máme jen 12 m2. Tak jsme ho nakonec nevzali.
Už si ale nevzpomenu na značku. Ty koberce byly většinou jednobarevné, bez vzoru ![]()
Tady u nás právě dvě prodejny jsou, ale já už si nevyberu… tak do ložnice nebo do pracovny to jo - tam beru klidně levnější, ale tohle chci do obýváku… a tam musí být koberec odolný frajer - jenom kolikrát tam já cmrndnu kafe!!!! a hlavně tamtudy chodíme do kuchyně… ale podlahu nedám.
Měli jsme ji dřív v jedné místnosti. never ever.
takže velká hustota jo…
uvidím, ženy. Jednobarevný… jsem nikdy neměla… to bych se bála ![]()
Odolný frajer?
Peršan, tibetský, indický, marocký…prostě ručně tkaný vlněný kusový (zapomeňte na metráž). Ve speciálkách (dovoz z Orientu) drahá klasika, v IKEA jsem viděla pěkné i s certifikátem a doživotní zárukou za lepší peníze, kdo se vyzná může zkusit na Aukru (strší i nové).
Pokud nevyhovují tradiční vzory můžete zkusit modernu i další materiály: hedvábí, bavlnu, len. Materiál je základ, přírodní vlákno je mnohem kvalitnější než syntetické. Já mám v domě jen tři (máme nové krásné podlahy), dva z IKEA a jeden indický (má vyšší vlas cca 2 cm a v zimě se u telky pereme o místo k povalování).
.. my jsme měli peršan… užrali nám ho moli
jeden jo a jeden ne.
pak šly oba pryč.
ja mam teda z prodejny kobercu, smetanovy s plastickym vzorem ctvercu, byl drahej jako prase.. ale super, i po vic jak 4 letech…
2× rocne si cely byt nechavam cistit chlapikem za 600Kc
jinak jen luxuju..
beruska2× píše:
ja mam teda z prodejny kobercu, smetanovy s plastickym vzorem ctvercu, byl drahej jako prase.. ale super, i po vic jak 4 letech…
2× rocne si cely byt nechavam cistit chlapikem za 600Kcjinak jen luxuju..
celý byt jen za 600??? tak to chci zažít!!!!!
u nás je firma… která když mi předloží ceník a dobu, kterou jim to bude trvat, tak radši to vyčistim sama… takže závidím ![]()
a o smetanovém taky uvažuju… teď mám tmavý a to je snad ještě horší, je na tom vidět každý drobeček!!
Zlatuska píše:beruska2× píše:
2× rocne si cely byt nechavam cistit chlapikem za 600Kcjinak jen luxuju..
celý byt jen za 600??? tak to chci zažít!!!!!
a o smetanovém taky uvažuju… teď mám tmavý a to je snad ještě horší, je na tom vidět každý drobeček!!
u nás je firma… která když mi předloží ceník a dobu, kterou jim to bude trvat, tak radši to vyčistim sama… takže závidím
nj mam na nejkontakt jeste z prace ![]()
me svetly koberce vyhovujou, mame je v loznici, pokojiku i chodbe.. a kvalitni koberecec se cisti snadno…
Můžu poradit tip, kde se kupují v Praze koberce, metráž? Koukala jsem jen v Bauhausu, ale nic moc výběr. Představovala jsem si do dětského pokoje nějaký hezký svěže zelený ale s nízkým vlasem, aby šel dobře luxovat a držely na tom koleje
a kde nic tu nic… Teď mě u berusky2× zaujala zmínka o smetanovém, nooo, do dětského pokoje asi né extra volba, ale prostě nějaký tip? Díky
Já jsem zrovna koukala na Breno, taky uvažujeme o koberci do obýváku. Docela se mi ten výber zdál dostačující, tak se tam možná vypravíme.
ano, taky jsme na něj náhodou dneska natrefili a můj dotaz mi zpětně připadá úplně hloupý… koberců existuje milion
jiná věc je cena hezkých měkkých koberců… v kika mají taky spoustu krásných barev i příjemných materiálů, ale 1300 za m2 už mi teda přijde úplně šílené…
Ja kobercum neholduju ale když mi kamoš dovezl z Prahy peršana ručně tkaneho tak to je jediny kobeček který doma ma pod stolkem u gauče
Ahojky sháním nějaký koberec pro děti, nechci žádný s dlouhým vlasem, s tím mám špatnou zkušenost. Sice je měkký a příjemný, ale ta údržba je strašná. Obdivuji maminky, které pořídí svým dítkům koberec s vysokým vlasem ![]()