Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj vsem ![]()
Rika se, ze povleceni Matejovsky je kvalitni. My ho mame asi rok a uz se na nem zacinaji dost delat zmolky (je to original za 1500 Kc na 2 postele). Ale jen na prikryvkach, na polstarich ne. Mate to taky tak? Podotykam, ze ho peru naruby na 40°C v Arielu nebo Persilu color. Jeste by me zajimalo, jestli perete povleceni na 60°C (protoze by se melo), i kdyz je na stitku napsano 40°C? A v cem ho perete, aby barvy nebledly? Je na toto dobry treba cerveny Woolite? Toto povleceni sice barvu drzi, ale premyslim o sedo-bordo-bilem taky od Matejovskeho, tak se bojim, aby nepustilo barvu
Jeste by me zajimalo, jak dlouho zhruba vam vydrzi povleceni v hezkem provozuschopnem stavu.
Diky za reakce ![]()
mám dvoje povlečení Matějovského (pro malého - Krtečka a Večerníčka), taky jsem si „připlácela“ za kvalitu, ale začíná žmolkovat a barvičky blednou (obě jsou tmavě modré a ta modrá rozhodně není, co byla), máme je cca 2,5 roku
na cedulky se moc nedívám, je to stoprocentní barevná bavlna, mám Whirpoolku s automatikou, a peru podle nastavení pračky - tzn. na 60 (program je cca 2 hod. 20 min.) v Arielu nebo Persilu
katek78 píše:
mám dvoje povlečení Matějovského (pro malého - Krtečka a Večerníčka), taky jsem si „připlácela“ za kvalitu, ale začíná žmolkovat a barvičky blednou (obě jsou tmavě modré a ta modrá rozhodně není, co byla), máme je cca 2,5 roku
na cedulky se moc nedívám, je to stoprocentní barevná bavlna, mám Whirpoolku s automatikou, a peru podle nastavení pračky - tzn. na 60 (program je cca 2 hod. 20 min.) v Arielu nebo Persilu
diky za reakci. Prave premyslim, jestli by na to blednuti i zmolkovani nepomohl ten Woolite, prece jen to neni tak agresivni jak Ariel nebo Persil. Treba nekdo napise svou zkusenost ![]()
já mám dvoje, kupovala jsem cca před třemi lety a v podstatě je točím pořád dokola. Peru na 60, barvy jsou vybledlejší, to je fakt, ale žmolky nebo jiný problém s materiálem jsem nezaznamenala… ![]()
Ahoj,
taky jsem malinko zklamaná, děti mají Večerníčka a ty barvy teda už nic moc (2-4 roky)
Žmolky se nedělají. Peru na 40 st. práškem nebo gelem na barevné prádlo.
Jinak krepové povlečení, které máme pro nás (cca 6 let) peru na 60 st. a barvy jsou pořád pěkné ![]()
My mame bavlneny saten tu nejvetsi velikost 240cm x 210cm. Taky jsme si rikali ze si priplatime za kvalitu. Stalo 1900kc (prikryvka a dva polstare). Ale nemuzeme si ztezovat. Mame ho nekolik a let a je stale krasne jako nove. Muzu se zeptat jake pouzivate prosteradla? Na stranakach matejovskeho pisi ze se ma k povlecenim pouzivat zasadne jenom JERSEY napinaci prosteradla ze frote a jine prosteradla nici povleceni a zpusobuji prave to zmolkovani.
Ale nevim zda se nejedna jen o ten bavleny saten nebo i ostatni.
Za sebe muzu rict, ze jsme spokojeni.Mame od nich i perinu a polstare a spokojenost ![]()
hanapospis píše:
Muzu se zeptat jake pouzivate prosteradla? Na stranakach matejovskeho pisi ze se ma k povlecenim pouzivat zasadne jenom JERSEY napinaci prosteradla ze frote a jine prosteradla nici povleceni a zpusobuji prave to zmolkovani.
My používáme jersey prostěradla, já bych froté nesnesla ![]()
fragola píše:hanapospis píše:My používáme jersey prostěradla, já bych froté nesnesla
Muzu se zeptat jake pouzivate prosteradla? Na stranakach matejovskeho pisi ze se ma k povlecenim pouzivat zasadne jenom JERSEY napinaci prosteradla ze frote a jine prosteradla nici povleceni a zpusobuji prave to zmolkovani.
Tak to fakt netusim. My problem nemame ![]()
fragola píše:ňam ňam froté, já zas nesnesu nic jinéhohanapospis píše:My používáme jersey prostěradla, já bych froté nesnesla
hanapospis píše:
My mame bavlneny saten tu nejvetsi velikost 240cm x 210cm. Taky jsme si rikali ze si priplatime za kvalitu. Stalo 1900kc (prikryvka a dva polstare). Ale nemuzeme si ztezovat. Mame ho nekolik a let a je stale krasne jako nove. Muzu se zeptat jake pouzivate prosteradla? Na stranakach matejovskeho pisi ze se ma k povlecenim pouzivat zasadne jenom JERSEY napinaci prosteradla ze frote a jine prosteradla nici povleceni a zpusobuji prave to zmolkovani.
Ale nevim zda se nejedna jen o ten bavleny saten nebo i ostatni.Za sebe muzu rict, ze jsme spokojeni.Mame od nich i perinu a polstare a spokojenost
prosteradla mame frote i jersey, ale to upozorneni se vztahuje jen na flanelove a satenove povleceni, takze v tom by problem byt nemel
i kdyz kdo vi… Ja mam ale radsi frote prosteradla, libi se mi, jak to jakoby „skrabe“ na nohach
A to jersey ti nezmolkovati? Nam prave ano, ale neni to teda Matejovsky ![]()
Etcetera78 píše:fragola píše:ňam ňam froté, já zas nesnesu nic jinéhohanapospis píše:My používáme jersey prostěradla, já bych froté nesnesla
Ale nevim zda se nejedna jen o ten bavleny saten nebo i ostatni.Ale žmolky se s ním nedělají, možná to platí jen pro ten satén
A jak je na tom povleceni Matejovsky s poustenim barev? Nedokazu to posoudit, jelikoz mame oranzove povleceni a nema se tam co zaprat. Ale prave premyslim o tom bilo-sedo-bordo, tak aby z bile nakonec nebyla ruzova
A perete to povleceni naruby nebo normalne?
Mám jedno povlečení na naše postele a jedno na malou postýlku, na velké postele už 5 let, na malou 4 roky, a všechny jsou „jak nové“, až na pár flíčků co tam udělali kluci tím, že donestli do postele jídlo. Barvy vybledlé minimálně, spíš vůbec. Jen u jednoho velkého se rozjel šev, takže je asi 5cm přešívané, ale není to vůbec poznat, zbytek nití drží.
Carmen6 píše:
A jak je na tom povleceni Matejovsky s poustenim barev? Nedokazu to posoudit, jelikoz mame oranzove povleceni a nema se tam co zaprat. Ale prave premyslim o tom bilo-sedo-bordo, tak aby z bile nakonec nebyla ruzovaA perete to povleceni naruby nebo normalne?
tak my mame tyto dve
http://www.matejovsky-povleceni.cz/sen.html
http://www.matejovsky-povleceni.cz/flora-1.html
a bez problemu. Peru naruby na 40C a bez problemu. Jersey prosteradla nemame od Matejovskeho protoze mame postel 160cm a oni na tuto velikost nemaji prosteradla.. Mame nekde objednane z netu. Myslim z www.patro.cz
Máme asi rok dvoje, bavlnu a bavlněný satén, prostěradla jersey. Nežmolkovatí a barvy jsou pořád stejné, je ale fakt, že jsme nevolili nijak výrazné… Ale zatím spokojenost maximální ![]()