Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky!
Máme pod střechou verandy sršně, vidím je tam nalétávat a nosí si tam materiál na hnízdo… ![]()
Nevíte náhodou, co s nima? Vím, že dříve se volávali hasiči, ale nevím, jestli to tak stále funguje
Nevíte někdo? Popř. platí se za to?
Likvidovali jste někdo sršní hnízdo, co jste na to použili?
Chlap se cítí na to tam vlézt a něčím je postříkat, ale než ho tam vyšlu, radši se poptám ještě tady.
Díky za rady ![]()
Ahoj,hasiči normálně na to fungujou
.Já bych tam raději nelezla,nechte to na nich.
Dneska byl dotaz i na Rodině: http://www.rodina.cz/…15387504.htm
Holky, díky za reakci.
Chlap se samo cítí na to tam vlézt
, kdyby to nebylo přímo nad vhodem do domu, tak se na to asi vyprdnu, ale takhle…
Gabi, díky za odkaz. Je tam foto hnízda, teda mazec ![]()
A nevěděla jsem , že je chráněný… ![]()
Zítra ho donutím zavolat hasičům, aspoň zjistí co a jak.
Ohledne volani hasicum ti usetrim praci, nedavno jsem volala kvuli vcelam v dome, predestiram, ze v cizim dome a majitel na to kaslal, vcely se hrojily nad cestou, kudy chodime s detma) - a prej na soukrome objekty nejezdej. Ze prej mi maximalne daji nejake kontakty na deratizery.
Ohledne srsnu - meli jsme je pod strechou pred dvema lety. Manzel jim vecer nastrikal biolit a hned utekl, par omemenejch vyletlo ale nemelo silu zamirit na nej, od druheho dne po srsnich.
Potom taky, ze jsem se o srsnich jsem nastudovala, ze nejsou zdaleka tak utocni, jako vosy a udajne nejsou ani tak jedovati. Ze prej je dobre mit srsne, protoze pak nemas vosy. Ti nasi letali vecer za svetlem jako mouchy. Vecer nam nalitali dovnitr, nebylo o nich ani vedet, le druhy den v predsmrtnem stavu padali od stropu na zem, kde jsem treba mela mimino na dece, takze jsem stejne zavelela „znicit“.
Ohledne tech vcel v dome (mezi cihlama ve skvire) jsem se ptala ve vyzkumnem ustavu vcelarskem a tam mi poradili nalit do te skviry benzin a diru ucpat trebas montazni penou.
Ahoj..měli jsme taky pod střechou sršně. Bydlíme v městském bytě a taky jsme nejdřív volali hasiče. Ti prý nepřijedou, pokud není hned pod hnízdem dětské hřiště nebo nás to přímo neohrožuje. Stejně by se tam nedostali s nástavcem, kterým je stříkají. U nás byla dlouhá a docela úzká škvíra. Tak jsme volali na město a ti nám poslali deratizérku. Říkala, že by nás to jako samoplátce stálo tisícovku.
Poslední 2 roky tam hnízdí netopýři, tak máme po starostech ![]()
Ahojky, mam dotaz. babicka ma v podhledu na strese taky srsne, ale uz tam ma pekne velky hnizdo, je tak velky ze se ji vyboulil uz i ten podhled
normalne to vytlacuje ty palubky, no zavolala jsem nase dobrovolny hasice, jsou ochotny a rekli ze to sundaj, ze se bude ale muset sundat tak 5-6 palubek aby mohli vytrhnout to hnizdo a vtom je ten problém, babicka nejdriv ze jo a ted prisla ze se o tom bavila s nekym v praci a ze to hnizdo tam muze zustat ze staci jen je vycoudit. ja tomu neverim, myslim si ze se za cas vrati, co myslite??
@market.s.87 pokud jim to hnízdo nezlikvidujete, tak tam ty potvory budou pořád. Vyčouzení bych moc nedoporučovala, nasraná sršeň je dost nebezpečná
. A hned bych po tom skočila, bo hasiči to dělají dobrovolně, správně by si měla zavolat likvidační firmu a tam se to draze platí ![]()
@martina.se no ja ji to rikala ze se to musí vytrhnout a zlikvidovat nebo se tam vrati, rekla jsem vycoudit ale tak nevim cim to kluci budou delat
me jde spis oto ze tam to hnizdo chce nechat, jde ji o t ze ji vytrhaj blbejch pet palubek, který se pak muzou natlouct zpatky ![]()
Já volala 150 - hasiče, protože manžel je alergik a kdyby se do něj pustili…tak nevím. Byli ochotni přijet, vystříkali sršáně nějakým jedem a bylo…
Pokud vím, tak sršni se do starého hnízda nevracejí, takže bych je vyčoudila. Ale pro váš klid můžete koupit polyuretanovou pěnu a hnízdo zastříkat, aby tam nebyly dutiny, do kterých zase polezou.
@pavla30 píše:
Já volala 150 - hasiče, protože manžel je alergik a kdyby se do něj pustili…tak nevím. Byli ochotni přijet, vystříkali sršáně nějakým jedem a bylo…
jj, jako alergik máš na to právo, já jsem taky alergik, takže pak stačí dát hasičům potvrzení o alergii. Jinak ale nezasahujou, nebo si to nechají proplatit ![]()