Sršni pod střechou

7572
8.7.11 21:40

Sršni pod střechou

Ahoj holky!
Máme pod střechou verandy sršně, vidím je tam nalétávat a nosí si tam materiál na hnízdo… :cert:
Nevíte náhodou, co s nima? Vím, že dříve se volávali hasiči, ale nevím, jestli to tak stále funguje :think: Nevíte někdo? Popř. platí se za to?
Likvidovali jste někdo sršní hnízdo, co jste na to použili?
Chlap se cítí na to tam vlézt a něčím je postříkat, ale než ho tam vyšlu, radši se poptám ještě tady.
Díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
8.7.11 21:47

Ahoj,hasiči normálně na to fungujou :wink: .Já bych tam raději nelezla,nechte to na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.7.11 22:07

Dneska byl dotaz i na Rodině: http://www.rodina.cz/…15387504.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
8.7.11 22:24

Holky, díky za reakci.
Chlap se samo cítí na to tam vlézt :roll: , kdyby to nebylo přímo nad vhodem do domu, tak se na to asi vyprdnu, ale takhle…
Gabi, díky za odkaz. Je tam foto hnízda, teda mazec 8-o
A nevěděla jsem , že je chráněný… :think:
Zítra ho donutím zavolat hasičům, aspoň zjistí co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.7.11 07:21

Ohledne volani hasicum ti usetrim praci, nedavno jsem volala kvuli vcelam v dome, predestiram, ze v cizim dome a majitel na to kaslal, vcely se hrojily nad cestou, kudy chodime s detma) - a prej na soukrome objekty nejezdej. Ze prej mi maximalne daji nejake kontakty na deratizery.

Ohledne srsnu - meli jsme je pod strechou pred dvema lety. Manzel jim vecer nastrikal biolit a hned utekl, par omemenejch vyletlo ale nemelo silu zamirit na nej, od druheho dne po srsnich.
Potom taky, ze jsem se o srsnich jsem nastudovala, ze nejsou zdaleka tak utocni, jako vosy a udajne nejsou ani tak jedovati. Ze prej je dobre mit srsne, protoze pak nemas vosy. Ti nasi letali vecer za svetlem jako mouchy. Vecer nam nalitali dovnitr, nebylo o nich ani vedet, le druhy den v predsmrtnem stavu padali od stropu na zem, kde jsem treba mela mimino na dece, takze jsem stejne zavelela „znicit“.

Ohledne tech vcel v dome (mezi cihlama ve skvire) jsem se ptala ve vyzkumnem ustavu vcelarskem a tam mi poradili nalit do te skviry benzin a diru ucpat trebas montazni penou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
9.7.11 20:34

Ahoj..měli jsme taky pod střechou sršně. Bydlíme v městském bytě a taky jsme nejdřív volali hasiče. Ti prý nepřijedou, pokud není hned pod hnízdem dětské hřiště nebo nás to přímo neohrožuje. Stejně by se tam nedostali s nástavcem, kterým je stříkají. U nás byla dlouhá a docela úzká škvíra. Tak jsme volali na město a ti nám poslali deratizérku. Říkala, že by nás to jako samoplátce stálo tisícovku.
Poslední 2 roky tam hnízdí netopýři, tak máme po starostech :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
9.9.13 13:51

Ahojky, mam dotaz. babicka ma v podhledu na strese taky srsne, ale uz tam ma pekne velky hnizdo, je tak velky ze se ji vyboulil uz i ten podhled :roll: normalne to vytlacuje ty palubky, no zavolala jsem nase dobrovolny hasice, jsou ochotny a rekli ze to sundaj, ze se bude ale muset sundat tak 5-6 palubek aby mohli vytrhnout to hnizdo a vtom je ten problém, babicka nejdriv ze jo a ted prisla ze se o tom bavila s nekym v praci a ze to hnizdo tam muze zustat ze staci jen je vycoudit. ja tomu neverim, myslim si ze se za cas vrati, co myslite??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.9.13 13:54

@market.s.87 pokud jim to hnízdo nezlikvidujete, tak tam ty potvory budou pořád. Vyčouzení bych moc nedoporučovala, nasraná sršeň je dost nebezpečná :think:. A hned bych po tom skočila, bo hasiči to dělají dobrovolně, správně by si měla zavolat likvidační firmu a tam se to draze platí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
9.9.13 13:57

@martina.se no ja ji to rikala ze se to musí vytrhnout a zlikvidovat nebo se tam vrati, rekla jsem vycoudit ale tak nevim cim to kluci budou delat :mrgreen: me jde spis oto ze tam to hnizdo chce nechat, jde ji o t ze ji vytrhaj blbejch pet palubek, který se pak muzou natlouct zpatky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.9.13 14:12

Já volala 150 - hasiče, protože manžel je alergik a kdyby se do něj pustili…tak nevím. Byli ochotni přijet, vystříkali sršáně nějakým jedem a bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
9.9.13 14:39

Pokud vím, tak sršni se do starého hnízda nevracejí, takže bych je vyčoudila. Ale pro váš klid můžete koupit polyuretanovou pěnu a hnízdo zastříkat, aby tam nebyly dutiny, do kterých zase polezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.9.13 15:15
@pavla30 píše:
Já volala 150 - hasiče, protože manžel je alergik a kdyby se do něj pustili…tak nevím. Byli ochotni přijet, vystříkali sršáně nějakým jedem a bylo…

jj, jako alergik máš na to právo, já jsem taky alergik, takže pak stačí dát hasičům potvrzení o alergii. Jinak ale nezasahujou, nebo si to nechají proplatit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.9.13 16:15

Tohle jsme taky udělali a opravdu se nevrátili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný