Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
v úvodu napíšu, že bych si nejradši nafackovala. ![]()
Včera jsem Vítkovi vytírala pusinku genciánkou a samozřejmně jsem zapatlala ubrus, ne moc, dvě takový tečky a to jsem si dávala pozor, ubrus jsem shrnula, na stul dala starý noviny a na nich pracovala s tou pitomou fialovkou.
Nechápu, kde se vzali její fleky na druhým konci stolku, který je přiražený ke zdi.
Nejhorší je, že je to vánoční ubrus, který jsme loni dostali od tety mého muže, je kupodivu docela hezký, on na něm lpí…
Tak kdyby jste mi poradili jak to dostat dolu…
Ahooj Lentilko,
nejdřív "Hezké svátky
"! Já vytírám malé taky pusinku genciánkou (kvůli kvasinkám) a upatlala jsem už oblečení, co má malá u toho na sobě, včetně bílého
ale normálně mi to pustilo po vyprání, před praním jsem na to dala takovej ten Ariel na skvrny, ale stejný je určitě i Vanish atd., nechala jsem to působit cca 10 mina normálně vyprala a bylo to pryč i z úúúplně bílýho semišovýho pyžamka
. Jen nevím, jak je ten ubrus barevný, aby ty gely proti skvrnám nepoškodily barvu, ale myslím, že se toho nemusíš bát. Tak at to pustí, sviňucha fialová, a kdyby ne, tak si koupíš novej ubrus, manžel to do příštího roku zapomene
(ha, i když můj manžel se letos dožadoval vehementně ubrusu, co jsme měli na stole vloni na Vánoce, to jsem koukala). Tak se měj krásně, Helča
Tak já mám za to, že to vypere obyčejný prášek. Natírala jsem dceru fialkou hodně, látkové plenky od toho byly fialové poměrně hodně, ale fleky na nich nezůstávaly. Jen párkrát, když se mi to podařilo vylít
, tak to chtělo těch vyprání několik (už si nevzpomenu kolikrát), ale vždycky to zmizlo. Prala jsem v Batoleti.
Pokud jsou to jenom dva malé flíčky, tak si myslím, že by to neměl být problém
.
Holky děkuju moc, ubrus je polyesterový bílý se zlatozelenou výšivkou, fleky jsou naštěstí na tý bílým, je tam napsáno, že se má prát v ruce, takže jsem lehce postříkala slabým savovým roztokem a vyprala v ruce a celkem to pustilo, až mi dopere pračka hodím to ještě do pračky na jemné praní a uvidím.
Mě totiž vyděsilo to,že égra včera sklízela politý prostěradlo s tím, že se jí to nevypralo, takže jsem lehce zpanikařila ![]()
Děkuju moc a hezký zbytek svátků ![]()
pokud vím, tak genciánka je lihový roztok, tak by to mohlo jít i silným lihem… Ale koukám, že už jsi to nějak pořešila, tak přeju ať se to podaří vyprat ![]()
Tak jsem to včera vyprala a jsou tam dva takový tmavě šedý flíčky a vypadá to, že se to vypere. Ještě jednou moc děkuju.
Hmmm já tím hnusem zničila svoje béžový tepláky a koberec v ložnici a nepustilo to ani po pozvání čističe na koberce ![]()
Tak ja jsem malemu taky vytirala pusinku, lezel mi na posteli ja jsem si ji jeste odlozila vedle sebe nakonec ji vylila na postel, prosteradlo jsem hned vyhodila pote co jsem ho namoicila, cele se to zabarvilo.Na posteli mi zustal velky flek a moc me to stve protoze je pekna i bez prosteradel a takova skvrna.Uz jsem to nekolikrat cistila jarem, mydlem a nikdy to nepustilo, mate jeste radu jak to vydrbat z te postele? ![]()
Potřebuji prosím radu, když jsem malou potírala genciánkou, lahvička mi vyklouzla a spadla na lino a rozprskla se. Nemáte prosím radu, jak to vyčistit?
Mám dotaz mimo téma. Prosím je to na recept nebo volně prodejný?
@lucky.girl Nemám s tím zkušenosti, ale zkus třeba odlakovač nebo benzín nebo nějaké slabší ředidlo aby ti to nerozleptalo to lino.
Ja bych zkusila savo-me kluci pocmarali lihovkou plovouctku a zabralo az savo wc-nalila jsem pak vzala hrubsi houbickou a slo to