Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím pomoc!! Čím odstraním fix z oblečení. Fix není asi lihový, protože lihem ani ničím na bázi lihu to nejde.
Je to fix na tabule.
fixa na tabuli není lihová, měla by jít vodou, případně vanišem. lihem to nepůjde ani náhodou
No ale nejde, něco jsem normálka vyprala a nepustilo to, teď už je to prané několikrát a pořád to tam je. No a teď máme popsané zase další oblečení. ![]()
ještě by to mohlo jít okenou a je na to i spec. čistidlo wox se jemnuje, ale to nevím jestli seženeš, to je na zaschlé fixy na tabuli. Je barevná teda kromě černé? mrknu když tak na pigmenty co se s tím dá dělat
Já už jsem zkoušela i okenu, jenom ale nevím, jestli jsem to třeba nepokazila tím, že jsem to nejdříve normálně vyprala. Máme to více barvami hlavně černou a zelenou. Není na to třeba nějaký Ďáblík na skvrny? Přímo na fix jsem nenašla, ale co třeba na kuličkové pero? Nevíte někdo?
berushko, existuje na to před praním centrophen čistič skvrn, je to přímo spec. fixa, která funguje za sucha před vypráním a odstraňuje všechny pigmenty od fixí i inkoustu pokud není permanentní, popisovač trvalý na folii nejde. Zkus si ho sehnat, mělo by to jít. Jestli jsi to prádlo vyprala v prášku, už to dolů asi nepůjde, protože to prošlo enzymama, ale za zkoužku tím čističem nic nedáš, pustit to může. zkus to pak na to nevypraný prádlo funguje jako zmizík
To víš já na to jdu jako chemik a nejradši bych strčila do zkumavky, ale kolegyně prý používá tu fixu, prý funguje ![]()
Tak to bude asi toto: http://www.lansky-brno.cz/…en-9289.html
Díky moc. Zítra to zkusím někde v papírnictví sehnat, když tak dám pak vědět jestli to pustilo.
ano to bude ono
, právě to tu na mě vybalila, že si nemusíme „vařit“ ze zkumavky, tak jsem se i zasmála
, já sit o většinou míchám sama
tak mě trochu taky poučila ![]()
No pro mně je chemie španělská vesnice, tak že kolegyni děkuji, a držte pěsti ať to z toho oblečení pustí ![]()
Ještě jednou díky.
holky, chtěla jsem se prosím zeptat jak to dopadlo - naše slečinka dostala od ježíška fixy na tabulky - myslela jsem že jsou neškodné a půjdou jen vodou- zlikvidovala si 3 nová pyžama, nové nádherné legíny, bezpočet triček..... taky nový potah na sedačku dostal zabrat. vše během 3 dnů:( díky
berushkacz píše:
Prosím pomoc!! Čím odstraním fix z oblečení. Fix není asi lihový, protože lihem ani ničím na bázi lihu to nejde.Je to fix na tabule.
zakladatelko, doporucuji SA8 predpiraci sprej na obleceni, vycisti i kavu, vino atd., takze doporucuji ![]()
Holky napište, co vám pomohlo. My máme takovou tu bílou tabuli na fixy už od podzimu a máme popsané několikatery tepláky, punčochy, ze sedačky mi to pustilo, má to i na tričku a nic. Ariel odstraňovač moc nepomáhá a jen po mýdlu s jelenem to trošku zesvětlalo ale popsané je to pořád. Ještě zkusím ten specielní fix jak tu píšete…