Čím odstranit fix z oblečení?

1137
21.12.10 18:41

Čím odstranit fix z oblečení?

Prosím pomoc!! Čím odstraním fix z oblečení. Fix není asi lihový, protože lihem ani ničím na bázi lihu to nejde. :-( Je to fix na tabule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1648
21.12.10 18:52

fixa na tabuli není lihová, měla by jít vodou, případně vanišem. lihem to nepůjde ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.12.10 18:55

je na bázi vody, takže by mělo jít snadno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
21.12.10 18:57

No ale nejde, něco jsem normálka vyprala a nepustilo to, teď už je to prané několikrát a pořád to tam je. No a teď máme popsané zase další oblečení. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.12.10 19:02

ještě by to mohlo jít okenou a je na to i spec. čistidlo wox se jemnuje, ale to nevím jestli seženeš, to je na zaschlé fixy na tabuli. Je barevná teda kromě černé? mrknu když tak na pigmenty co se s tím dá dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
21.12.10 19:15

Já už jsem zkoušela i okenu, jenom ale nevím, jestli jsem to třeba nepokazila tím, že jsem to nejdříve normálně vyprala. Máme to více barvami hlavně černou a zelenou. Není na to třeba nějaký Ďáblík na skvrny? Přímo na fix jsem nenašla, ale co třeba na kuličkové pero? Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.12.10 19:22

berushko, existuje na to před praním centrophen čistič skvrn, je to přímo spec. fixa, která funguje za sucha před vypráním a odstraňuje všechny pigmenty od fixí i inkoustu pokud není permanentní, popisovač trvalý na folii nejde. Zkus si ho sehnat, mělo by to jít. Jestli jsi to prádlo vyprala v prášku, už to dolů asi nepůjde, protože to prošlo enzymama, ale za zkoužku tím čističem nic nedáš, pustit to může. zkus to pak na to nevypraný prádlo funguje jako zmizík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.12.10 19:23

To víš já na to jdu jako chemik a nejradši bych strčila do zkumavky, ale kolegyně prý používá tu fixu, prý funguje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
21.12.10 19:31

Tak to bude asi toto: http://www.lansky-brno.cz/…en-9289.html
Díky moc. Zítra to zkusím někde v papírnictví sehnat, když tak dám pak vědět jestli to pustilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.12.10 19:35

ano to bude ono :wink: , právě to tu na mě vybalila, že si nemusíme „vařit“ ze zkumavky, tak jsem se i zasmála :-D , já sit o většinou míchám sama :roll: tak mě trochu taky poučila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
21.12.10 19:54

No pro mně je chemie španělská vesnice, tak že kolegyni děkuji, a držte pěsti ať to z toho oblečení pustí :-)
Ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.12.10 20:09
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tečka
20.1.11 14:59

fixy na tabulky - na všem oblečení...

holky, chtěla jsem se prosím zeptat jak to dopadlo - naše slečinka dostala od ježíška fixy na tabulky - myslela jsem že jsou neškodné a půjdou jen vodou- zlikvidovala si 3 nová pyžama, nové nádherné legíny, bezpočet triček..... taky nový potah na sedačku dostal zabrat. vše během 3 dnů:( díky

• Citovat
  • Upravit
36544
20.1.11 15:39
berushkacz píše:
Prosím pomoc!! Čím odstraním fix z oblečení. Fix není asi lihový, protože lihem ani ničím na bázi lihu to nejde. :-( Je to fix na tabule.

zakladatelko, doporucuji SA8 predpiraci sprej na obleceni, vycisti i kavu, vino atd., takze doporucuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
20.1.11 20:45

Holky napište, co vám pomohlo. My máme takovou tu bílou tabuli na fixy už od podzimu a máme popsané několikatery tepláky, punčochy, ze sedačky mi to pustilo, má to i na tričku a nic. Ariel odstraňovač moc nepomáhá a jen po mýdlu s jelenem to trošku zesvětlalo ale popsané je to pořád. Ještě zkusím ten specielní fix jak tu píšete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný