Čím zabavit dvouleté dítě v restauraci?

6654
3.5.24 13:03

Cim zabavit dite 2 roky v restauraci?

Ahoj, rada bych nacerpala inspiraci, jak zabavujete deti 2-3 roky napriklad v restauraci. Mam cestovni tasku a v te mam zmensene hracky typu koralky na dratech, mini penove puzzle, silikonove kostky, ze kterych se stavi komin a pak takove kyblicky, co se skladaji do sebe. Fungovalo to perfektne, jenze dite povyrostlo a chtelo by to aktualizovat. Nase dite absolutne neni tvurci duch, takze pastelkama a omalovankou ho nenadchnu, chtela bych zase neco skladaciho, doma si hraje prakticky jen s legem a puzzlem, jenze to neni zrovna skladne, aby se to dalo neustale vlacet s sebou. Budu tedy rada za kazdy tip na nejakou dobrou miniaturni skladacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
3.5.24 13:05

Tak záleží, jak často takhle jíte? Pokud jednou za měsíc, vůbec bych se nezdráhala pustit mu nějakou pohádku, než vám přinesou jídlo. Jinak teď přes léto je ideální vybírat restaurace se zahrádkou, třeba i dětským hřištěm, kde můžeš prcka vypustit a nemusíš ho „prudit“ sezením u stolu mimo jídlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
3.5.24 13:08

2 roky v restauraci by to nebavilo ani mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.24 13:09
@Katcha píše: Více
:lol: :lol: :palec: Hodně dobrý. Čeština je parádní jazyk 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.5.24 13:11

@unuděná jime takto celkem casto, ted cca kazdy tyden, maximalne co 14 dni. Restaurace vetsinou detsky koutek nevedou, casto nosi omalovanky a pastelky, ale to nase dite zrovna nebavi. Taska s miniaturami se mi opravdu osvedcila, nosime ji porad, akorat si porad hraje se stejnymi hrackami, jako kdyz mu byl rok a proto hledam inspiraci na nove. Co jsem se divala, tak delaji mini krabicky puzzle, to mu urcite koupim, bude ho to pri cekani na jidlo bavit, ale chtelo by to i dalsi veci. Tablet poustet nechceme, ten mame fakt na nouze jako nekolikahodinova cesta autem mimo spanek ditete, dlouhe cekani u lekare, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.24 13:12

@Ernais Jo taaak, tobě vadí, že ho baví pořád stejné věci? :lol: Neměla bys být ráda? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.5.24 13:13
@Katcha píše: Více

Jezis ted koukam, ze jsem to s tim slovosledem zrovna nevychytala :lol: co uz, aspon sranda takhle pri patku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
3.5.24 13:20

Jelikož vím, že to svoje dítě jen tak nezabavím, tak vybíráme něco, kde je i dětský koutek. Na lepší řešení jsem nepřišla. Většinou do restaurací právě nechodíme, protože vím, že byl akorát řev a že by se nudila.. Jinak bych dala klidně na tu chvilku telefon s pohádkou nebo si dcera nosí v tašce zrovna oblíbené hráčky, které frčí (různá zvířátka, pár kostek lega,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.5.24 13:20
@unuděná píše: Více

Samozrejme jsem rada, ze dokaze klidne sedet u stolu a skladat si komin z kostek. Ale chtelo by to neco odpovidajici jeho veku, protoze ted to posklada za 5 minut a je hotovo a dozaduje se neceho dalsiho. Pokud ma ale neco odpovidajici narocnosti, vydrzi klidne 30 minut, jestli mi rozumis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
3.5.24 13:28

Objednáme jídlo a pak jde jeden rodič s dětmi ven, druhý pošle odpovídající signál, když dorazí jídlo. Děti momentálně 3 a 5, hlavně to starší má velkou potřebu pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10992
3.5.24 13:29

Náš synator v tomhle věku taky neholdoval nějakému kreslení apod., ale bavily ho různé sešity se samolepkami. U toho vydržel a brala jsem je s sebou i na výlety apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@Ernais Jasný, tak to je pak asi stejně nejvíc na tvém osobním zvážení, co zvládne a bude ho bavit. Puzzle, lego, samolepková knížka :nevim: U nás nejvíc frčely „naturální“ zábavy - postavit „záchod“ z podtácků třebas nebo hra „kdo první najde“ :lol: Stejně mi ale přijde lepší děti v tomto věku vypustit na to hřiště, než držet u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092

Nějaké ty pop it hračky máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
3.5.24 13:36

A co takové ty dřevěné puzzle v rámečku? Dat do zaviraciho pytliku, aby se to nerozsypalo po kabelce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.5.24 13:39

@unuděná ja si prave rikala, ze si touhle diskuzi treba usetrim zdlouhave prohledavani internetu, co se asi tak dela na male stavebnice a nekdo mi tu poradi neco, co ma odzkousene. Zatim mam pocit, ze jsme asi docela raritni pripad, co vlaci dite pravidelne po restauracich a ono s nami sedi celou dobu u stolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí