Čím zakrýt studnu?

21848
24.6.12 20:08

Čím zakrýt studnu?

Ahoj všechny/všichni

Mám takové menší dilema - s přítelem jsme se rozhodli oddělat kryt od studny - viz. foto. Byla tam taková veranda, pod ní studna… Skrz přístup atd (navíc tam byly i shnilé desky, vyfocenu mám jen tu nejspodnější a nejhorší vrstvu) jsme to odkryli, ale jak můžete vidět, vypadá to dost nefajn a navíc to je hnedka pod barákem… Kdyby to bylo v zahradě, tak mi to ani tak neva, ale takhle to je šílenost… Nemáte náhodou někdo nějakej nápad, jak tuhle „hrůzu“ zakrýt a přitom bude zachován přístup ke studně? Doufám, že je můj dotaz pochopitelnej… Na netu jsem sice něco málo našla, ale pořád to není „to“, co by mě „dostalo“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
24.6.12 20:28

No nápad by byl. Koupit takové podobné půlkruhy z betonu jako ty, co máte, ale v jednom je kruhový otvor pro pumpu atd. A skrz ten půlkruh vyvést ven trubku od ponorného čerpadla. Anebo přidat ještě jednu skruž nahoru, čímž se dostane vršek studny na úroveň „budoucí podlahy“ a tam osadit ty dva půlkruhy a přetřít je cementovým potěrem (5-6mm) plus „králičí“ pletivo (aby potěr držel)… Při případném vstupu do studny pak stačí omlátit potěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.6.12 20:38
@Jura007 píše:
No nápad by byl. Koupit takové podobné půlkruhy z betonu jako ty, co máte, ale v jednom je kruhový otvor pro pumpu atd. A skrz ten půlkruh vyvést ven trubku od ponorného čerpadla. Anebo přidat ještě jednu skruž nahoru, čímž se dostane vršek studny na úroveň „budoucí podlahy“ a tam osadit ty dva půlkruhy a přetřít je cementovým potěrem (5-6mm) plus „králičí“ pletivo (aby potěr držel)… Při případném vstupu do studny pak stačí omlátit potěr.

Jsem to asi špatně napsala nebo teď pochopila… Ta „veranda“ tam už byla, ale jelikož máme velké posezení na zahradě, tak tady bude stačit to, co je vedle.. Tam se udělá ohrádka a hotovo… Tohle právě chceme aby takhle bylo venku, jen to nějak zkulturnit… Četla jsem třeba o nátěru na hnědo a umístění velkého květináče právě na ten kryt… Ale třeba se tu najde lepší nápad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.6.12 20:41

Lepší nápad by i byl. Posypat kačírkem. trochu zeminy do toho -a osázet netřeskama. V českých květinářstvích se jich sežene přes 100 druhů a vystačí si vegetovat i mezi štěrkem, ani nepotřebujou hlínu… Taky je pěstuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.6.12 21:02

A co si nechat udělat dřevěný poklop a na něj tu kytku v květináči???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.6.12 21:13
@Jura007 píše:
Lepší nápad by i byl. Posypat kačírkem. trochu zeminy do toho -a osázet netřeskama. V českých květinářstvích se jich sežene přes 100 druhů a vystačí si vegetovat i mezi štěrkem, ani nepotřebujou hlínu… Taky je pěstuju.

Jako jen kolem dokola nebo i přes ten „kryt“? Ono moc často se tam sice asi nechodí, ale přístup tam je potřeba… :nevim:

@Halka píše:
A co si nechat udělat dřevěný poklop a na něj tu kytku v květináči???

Jj, právě mi to zatím přije asi nejsnazší :nevim: Akorát teda jak to bude vypadat si snad ani nedovedu představit :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
24.6.12 21:21

Mě se líbí třeba studna obložena licovkama ala stare cihly a nahoru dřevěný poklop a na to květiny v kvetinacich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.6.12 21:25

Klidně i přes ten kryt. Netřesky rostou doslova na štěrku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.6.12 21:51

Já myslela něco takového:

http://jandadesign.cz/…kryt-studny/

nebo pak i ty rumály:

http://jandadesign.cz/…rie/rumpaly/

Halka

• načítám...
  • Citovat