Čípek na teplotu, kadí

644
3.7.12 20:35

čípek na teplotu, kadí

Nemáte někdo zkušenost? Dneska jsme byli na prvním očkování hexa, má teplotu 38,8, dali jsme jí čípek nurofenu a ona hned po té začala kadit, po třetím kakaní už má i trochu prujem, Myslíte že jí máme dát další čípek, třeba od paracetamolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.7.12 20:38

@abela s čípky nemám zkušenosti, když byla vysoká teplota po očkování, dávala jsem nurofen sirup…nebyly nikdy žádné vedlejší učinky a zabral…ale pokud vím, tak čípky jsou snad až od 9 kilo…pokud je malá lehčí, tak je to problém s dávkováním.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.12 20:44

koukala jsem zde: http://www.lekarna.cz/…125mg-cipek/ píšou tam, že nurofen čípky pro děti jsou až od dvou let dítěte…tak nevím, jestli máte nějaké jiné..? :think: mezi vedlejší účinky patří průjmy…koukni na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.7.12 20:45

@abela A jakou má malá teplotu teď? Ten čípek šel ven okamžitě? Nestihl se aspoň malinko vstřebat?

@terulkaslunicko Nurofenové čípky (60mg) jsou od 6kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.12 20:45

@fragola tak to jo :-) o těch jsem nevěděla..zase jsem chytřejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
3.7.12 20:46

Já taky raději dávám sirup. čípky jsem ani nezkoušela a přiznám se bez mučení že je ani neumím zavádět. a kor při průjmu bych raději dala sirupek, tam máš jistotu že ho nevyhodí (nevyblije), je sladký a většinou dětem chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.7.12 20:47

Máme čípky od 3 měsíců, ale jde o to že ona ho hned cca do jedné minuty asi vykakala. Tak jestli dát ještě jeden, nebo čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.7.12 20:50

@abela tak jestli ho vykakala do minuty, tak se vstřebat nestihl. Klidně bych dala celý nový Nurofen.

Jinak k těm čípkům a sirupům - pokud dítě nespolupracuje a moc nejí, tak je lepší čípek, člověk se s prckem nemusí dohadovat, popř. se nervit, že dítě nesnědlo jídlo se sirupem. A taky čípek rychleji působí. Osobně jsem taky fanda čípků :D

No a při průjmech je samo lepší sirup, aby čípek nešel hned ven…

Příspěvek upraven 03.07.12 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.7.12 20:50

V lékárně nám doporučili čípky, pry jsou lepší, samozřejmě jsem dala na ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.7.12 20:53

A jelikož kadíme jednou týdně, tak tohle mě ani nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
3.7.12 20:54

@fragola jídlo se sirupem? některé se prodávají s aplikační stříkačkou. nabere se potřebné množství(nejlepší dávkování je podle kil) a jednoduše se vstříkne do pusinky. jaképak nervování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.12 20:56

@Hmarilla tak, tak..třeba právě ten nurofen sirup :-) malá to má v bříšku během sekundy - já bych se nervovala spíše s tím čípkem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
3.7.12 20:58

@terulkaslunicko nápodobně. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.7.12 20:59
@Hmarilla píše:
@fragola jídlo se sirupem? některé se prodávají s aplikační stříkačkou. nabere se potřebné množství(nejlepší dávkování je podle kil) a jednoduše se vstříkne do pusinky. jaképak nervování…

Třeba se i tomu chci vyhnout. Pro mě je prostě jednodušší šoupnout čípek. Záleží na dítěti. Ne každé ochotně baští sirupy, to tě nenapadlo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
3.7.12 21:00

@fragola chápu. :-) moje malá se většinou vzteká zase, když se jí něco strká do zadku. :-D takže nám to takhle vyhovuje. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek