Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chci se zeptat proti cemu nechat ockovat? myslim nepovinne? dnes mi dr rekla ze proti prujmum zvraceni atd by neockovala protoze uz tak dostane mimco moc latek do sebe
To záleží na rozhodnutí každé maminky každé očko má své vyhody i nevýhody, my dávali malého očkovat proti rotavirům rotarixem a proti pneumokokům (synflorix)jsme u čpzp a na rotaviry přispívá 1000kč, jak říkám, chce to nastudovat a vše zvážit, rozhodnutí je individuální, jsou případy kdy miminka skončili díky rotavirům v nemocnici s těžkými průběhy…my to riskovat nechtěli, reakce na očkování nebyla žádná…
Tohle rozhodnutí je na tobě - každá z nás má na očkování jiné názory, někdo to považuje za zbytečné, někdo naopak. Budeš si tohle muset vážně rozhodnout sama. Já jsem se tak rozhodovala podle toho, co já osobně považuji za důležité, co může ohrozit dítě na životě, z čeho mít následky, horší průběhy nemoci… apod. Syn má z nepovinných pouze pneumokoka očkovaného Prevenarem 13, rotaviry jsem nedávala.
Příspěvek upraven 26.06.12 v 18:08
Myslím, že máš rozumnou dr, takže bych se případně obrátila na ni.
Já jsem u prvního odmítla tehdy ještě povinné TBC, nechala jsem se udolat na pneumokoka, toho času ještě za těžký prachy. Takže starší má hexu a synflorix.
Mladšího už minulo povinné tbc úplně a má pouze hexu, očkovanou od 6m, moje rozhodnutí.
Starší doteď nemá MMR (spalničky, zarděnky, příušnice, doporučeno očkovat 15-18m, je to živá vakcína, velmi silné vedlejší účinky), dostane ji asi až pro něj bude imunita hlavně proti příušnicícm spíš přínosem, byla bych raději, kdyby příušnice prodělal v dětském věku. Mladší to bude mít též tak, že MMR dostane až naprosto mimo doporučené očkovací schéma.
Pokud budu něco očkovat nad rámec povinného očkování, tak to bude žloutenka A, snadno chytitelná, nevytváří imunitu, takže ji člověk může chytit vícekrát. Ale to až tak teď toho tříleťáka nebo možná až čtyřleťáka, uvidíme. Mladší do 3let nedostane nic jiného jak hexu.
A nejmladšího plánuji nechat očkovat jen hexou podle schématu 2+1, které je stejně účinné jako povinné schéma 3+1, jen ho náš zákon nezná
Tak proč do dítěte rvát o jednu dávku víc, než je nutné…
Taky se přidávám s prosbou o radu.
malej má za měsíc jít na očko. máme pouze rotateg jednu dávku a dává se třikrát takže příští měsíc chce dr naočkovat hexu, rotateg a synflorix, ale přijde mi že dát tři vakcíny naráz
je to normální???
Jaja777 Synovi jsme nepovinně dali očkovat Prevenar 13. Očkování proti průjmům nám přišel, po domluvě s doktorkou, zbytečný ![]()
Holky, přidám se s dotazem - očkovaly byste meningokoka a encefalitidu? Já se těchto dvou prevítů docela obávám…
@Kamča.dalmatinka Do třech vakcín naráz bych nešla
Přijde mi to moc látek naráz ![]()
@kopretinka1211 píše:
@Kamča.dalmatinka Do třech vakcín naráz bych nešlaPřijde mi to moc látek naráz
taky mi to přijde a dr říká že je to normální postup ![]()
@emari Já se bojím encefalitidy, jezdíme na chatu k přehradě a soused jí měl
Ptala jsem se doktorky, ale ta se na to teda vůbec netvářila..
Tak se budu řídit podle ní, zdá se mi rozumná.. O očkování začala mluvit až když byly malý 4 měsíce pryč a nehrotí ani přibírání atd.
Ahoj, meningokoka byvh očkovat určitě nedala, protože stejně proti typu B, který je nejzávažnější očkování není, Encefalitidu bych určitě dala, náš pan doktor jí doporučuje očkovat až po třetím roce.
@Kamča.dalmatinka Příjde mi to najednou moc a hlavně je ještě malinkej.. Malá dostala první očkování ve 4 měsíci.. A i tak to první očkování snášela blbě, ty další už byly celkem v pohodě..
@Kamča.dalmatinka píše:
taky mi to přijde a dr říká že je to normální postup
Kamco,ahoj
Sismarja,tri naraz?!! ¨Je dobre,ze Ti podvedomi veli to,co Ti veli. To je tolik naporu viru na tech malo kilogramu mimca- Jen v Hexe jich je sest…
To je teda „akcni“doktorka ![]()