Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Gladys hoj, myslis, ze ty rizika ocko Hepat. A prevazi pripadnou nakazu touto nemoci?
Ja A asi ne, ale B zvazuju. Nikoliv vsak tak, jak to naprosto nelogicky pichaji s hexou do miminek-ale az budou dcery kolem 13 let a VYS. ![]()
@farska já nevím, ale když si vezmu, jak snadno se to chytne, že by třeba žloutenku chytlo i mimino až se narodí
Nevím, zatím jsem o tom moc nečetla, ale nějak z toho nejsem odvázaná, třeba z vidiny, že to nejstarší domů přinese na podzim, k malýmu miminu. Už takhle mám noční můry, že mi přitáhne k maličkýmu miminu neštovice ![]()
@Gladys píše:
@farska já nevím, ale když si vezmu, jak snadno se to chytne, že by třeba žloutenku chytlo i mimino až se narodíNevím, zatím jsem o tom moc nečetla, ale nějak z toho nejsem odvázaná, třeba z vidiny, že to nejstarší domů přinese na podzim, k malýmu miminu. Už takhle mám noční můry, že mi přitáhne k maličkýmu miminu neštovice
No jo,ale ony ty nestovice maji prave nekdy u mimin extrahladky prubeh/pri kojeni prej/. Ale stopro to nerekne nikdo… ![]()
Díky
sem ráda že sem si to objasnila
.určitě ho teda očkovat nedám.doufám že tam nebude s dr nákej boj ![]()
Díky
sem ráda že sem si to objasnila
.určitě ho teda očkovat nedám.doufám že tam nebude s dr nákej boj ![]()
Malá ma za sebou očkování hexou a prevenarem 13,zvažujeme, zdali jít za měsíc na očkování proti meningokoku C, v září jdeme na očkování Priorixem, na neštovice nenechám, i mi si tím prošli, na encefalitidu nechám, máme chalupu hned u lesa, jsme tam většinu roku, ale ta se očkuje až od dvou let a zvažuji žloutenku.
@Kamča.dalmatinka teď jsem si všimla tvého dotazu, před nějakou dobou jsem četla, že po téhle kombinaci zemřela na Slovensku holčička, bylo to tuším i tady na Emiminu jako diskuze s odkazem na článek… Nedala bych, Nevím, jak dlouho se bude ještě doočkovávat ty rotaviry, ale já bych preferovala doočkovat toto a pak teprve načnout další očko. Hexa mi v tom půlroce přišla celkem v pohodě, mladej měl 8kg, snášel to dobře.
My to měli stejně najednou hexa, synflorix a rotarix, taky jsem se divila,
ale pry je to normální postup, maly byl druhy den po očkování spavý, krom krmení prospal skoro celý den
,jinak žádná další reakce ani teplotka…
@jaja777 no hele je to na každé z nás, já nechávala teď malýho očkovat proti těm rotavirům. Doktorka mi dala dostupné materiály na pročtení a řekla ať se rozhodnu sama. Zrovna ten den jsem viděla reportáž o tom ročním chlapečkovi, který zemřel v nemocnici na dehydrataci kvůli strašným průjmům, rozbrečela jsem se jak želva. Ty 2,5tisíce mi zase tolik neudělají. A mám aspoň trochu klid ![]()
Vzp proplaci jedna davka stoji kolem 1600kc a ta druha je zdarma. jen resim jestlijit ockovat. to mam prijit za 14dnu a prevenar 13 za 6tydnu. je to kratka doba a do zahranici pojedem az budou male tak 2roky to uz je v pohode ne?
@lucunka jj, měli jsme to přesně tak, taky všechno najednou a malý taky žádnou reakci neměl ![]()
@slunicko83 píše:
@lucunka jj, měli jsme to přesně tak, taky všechno najednou a malý taky žádnou reakci neměl
To,ze zadnou rekaci nema,NEZNAMENA,ze se mu tou megadavkou nezasr,,,pardon,nezaneradil organismus. Ale to je uz na jinou diskuzi. ![]()
@farska to máš pravdu, to už je pak na diskuzi o tom, zda je lepší, když dostane organismus teď trochu záhul za cenu, že se mnohonásobně sníží riziko, že dostane nějakou z nemocí, nebo teda neočkovat a pak tlouct hlavou o zeď až bude nedejbože dehydratovanej z nekonečného průjmu a bude se ti ztrácet před očima!
já jsem prostě zastánce očkování, rozhodně to neublíží malému organismu tak, jako když tu nemoc dostanou…můžou totiž na ní i zemřít. Na očkování se snad neumírá ne? ![]()
@slunicko83 píše:
@farska to máš pravdu, to už je pak na diskuzi o tom, zda je lepší, když dostane organismus teď trochu záhul za cenu, že se mnohonásobně sníží riziko, že dostane nějakou z nemocí, nebo teda neočkovat a pak tlouct hlavou o zeď až bude nedejbože dehydratovanej z nekonečného průjmu a bude se ti ztrácet před očima!
já jsem prostě zastánce očkování, rozhodně to neublíží malému organismu tak, jako když tu nemoc dostanou…můžou totiž na ní i zemřít. Na očkování se snad neumírá ne?
Nechtej po mne odpoved…
![]()
@Kamča.dalmatinka ahoj, taky bych nedávala 3 naráz… já nedávala ani hexu s pneumokoky najednou… bydlíme na Kypru a tady se očkuje podle jinýho schématu… začíná se ve 2 měsících (já jsem to odložila až na 3.měsíc, kdy malá měla skoro 6 kilo a nic ji nebylo) a očkujeme následovně: 3.měsíc - 1.hexa, 4.měsíc - 1.prevenar, 5.měs. - 2.hexa, 6.měs. - 2.prevenar, 7.měs. - 3.hexa, 8.měsíc - 3.prevenar
rotaviry jsem nedávala vůbec (prý pokud si dítě náhodou prodělá rotavirovou infekcí samo, vybuduje si daleko větší imunitu, než když jim to necháme „píchnout“ - to mám od kamarádky, co dokončila medicínu)…