Zkušenost s církví Milost?
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Doporučuji si přečíst knihu „Hladový hrob“ od Roberta Galbraitha (Pseudonym J. K Rowling). Pokud má někdo choutky podělat si život členstvím v nějaké psycho úchylácké sektě, možná ho přejde chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, bylo by zapotřebí u podobných lidí a organizací, aby viděli dopad nepříznivých vlivů na lidi, na ně samotné! Aby oni byli ti v té skutečnosti a dopadlo to na ně.
Jsem zvědav, zda někdo se k tomu našemu postaví střízlivě a zdravě hlavně kvůli dětem a jejích zdravému vývoji do dospělosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je zřejmě odštěpené z charismatického nebo pentekostálního hnutí, takových „církví“ je v USA na tisíce…Doporučuji obrátit se na Jakuba Jahla, je na YT. Doufám, že i tady se uzákoní, že děti pod 18 let nesmějí být křtěni a jakékoliv církvi, ani nuceni tam chodit a podílet se na zvácené víře ssvých rodičů. V Japonsku už na to mají zákon. Nutit děti účastnit se nějakých uctívání, rituálů a sdílet víru s rodiči je psychické týrání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poustevnice píše: Více
Tohle je nesmysl. Každý rodič vychovává své dítě a vede ho k životu podle svého přesvědčení a hodnot. Někdo své dítě vede k víře v Boha, jiný k ateismu. Pro tebe je možná fajn ateismus - stejně tak ty vedeš své děti, aby s tebou tvé přesvědčení a tvou nevíru sdílely. Jiný zase vede děti k víře, když je sám věřící. Ty se na věc díváš pouze svým životním přesvědčením, ale každý to máme nastavené jinak. V dospělosti se pak člověk rozhodne sám, zda se vydá cestou, k jaké byl vedený nebo ne. Ale ano, dítě by se nutit nemělo. Mělo by samo chtít se těch rituálů a zvyklostí účastnit. Jinak k tomu bude mít stejně akorát tak odpor. Každopádně by se na výchově měli shodnout oba rodiče a hlavně si tyhle hodnoty ujasnit ještě nejlépe před manželstvím nebo plánováním dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, takovým dětem se zastaví psychický vývoj, nemohou se vyvíjet jako svobodné bytosti. Je to týrání, a to i islámu, křesťanství…Dítě má poznávat svět, zkoušet nové věci, a pak se případně v dospělosti rozhodnout…Jinak je to indoktrinace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A argumentovat, že je to napsaná v nějaké starobylé knize, že se děti mají cepírovat od narození, na věci nic nemění, to jen aby ses nemusela vypisovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusím se vypisovat.
Rozumím ti. Tohle je prostě tvůj pohled na věc, což je u ateisty samozřejmě pochopitelné a stejně tak ke svému přesvědčení vedeš i ty své děti. My věřící máme jiný názor a své děti pochopitelně vedeme zase k víře (ať se to někomu z nevěřících líbí nebo ne). Žádný psychický vývoj jim to rozhodně nezastavuje.
Krom toho, uvažovat vůbec o nějakém zákazu je velmi naivní představa. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
Z mého pohledu někdo, kdo věří na nadpřirozené bytosti a nechává si tou vírou řídit život, není ještě dostatečně vyspělý na to si pořizovat děti a nebo je dokonce k takové víře nutit. Až převezme plnou zodpovědnost za svůj život a přestane vše svádět na imaginární bytosti, tak ať se teprve množí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
V pořádku. V tomto ohledu se pochopitelně nevěřící s věřícími neshodnou. My máme také samozřejmě své názory na ateismus. Jen nevím, proč mi to píšeš…
Já se jen pobavila nad tou představou, že by byl někdy ustanoven zákon o tom, jestli rodič může vychovávat své dítě ve víře nebo ne. To by opravdu moc nefungovalo.
Věřící rodiče opravdu nepovedou vědomě své dítě ke lži (ateismu). Tak jako ty je záměrně nepovedeš k víře v Boha… Proč by někdo šel proti svému přesvědčení. A žádný zákon (i kdyby nějaký takový byl) na tom rozhodně nic nezmění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
Psal jsem to jako reakci na ten psychický vývoj. Myslím, že by se neměly děti od mala učit se vymlouvat na nadpřirozené bytosti, ale vést je k tomu, že každý nese za svoje činy plnou odpovědnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
Jasný. S tímto naprosto souhlasím (,,Každý nese za svoje činy plnou odpovědnost.'')
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v Japonsku začal platit zákon, že nezletilé děti se nesmí křít a nutit do víry svých rodičů a je to jen dobře. Je to totiž psychické týrání. Nevím, kde jsi vyčetla, že jsem ateista, to jen pro pořádek. Dítě, které je od narození indoktrinováno jednou - samozřejmě tou pravou vírou, které nikdy nemůže poznávat jiné světonázory a vyzkoušet si je, je duševně omezené od rodičů. Nedovolují mu rozhled a vývoj. Až bude dospělé, tak ať si vyznává, co chce, pokud to nikomu necpe a neškodí druhým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvá víra/nevíra je mi upřímně jedno, ale předpokládám, že pokud máš děti, tak jim vyznání a pohled na život/smrt předáváš přesně podle svých představ a přesvědčení. Logicky, jako každý rodič. Nepovedeš je přece k něčemu, čemu sama ani nevěříš… To je ale jedno. Mě pobavil ten zákon.)) Chtěla bych vidět, jak se to dá v praxi uhlídat.
I kdyby, tak v naší společnosti je to stejně nemyslitelné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Skutečnost píše: Více
Nešlo by to přepsat tak, aby to mělo nějakou logiku? Srozumitelně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbost, i ve věřících rodinách klidně muže být dítě ateista. A nikdo s tím nic neudělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit