Pravoslaví – jak probíhá mše, co si vzít na sebe?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Marx říkal, že náboženství je opium lidstva. Zůstaň doma v klidu.
- Citovat
- Upravit
Proc chci se podívat na tu mši. Mě naopak víra pomáhá, psychicky atd
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: VíceŠátek na hlavu a zakrytá ramena i ruce. Kalhoty se také nedoporučuji, takže ideálně delší sukni a teplé punčochy, ale většina popů na tom zas tak nebazíruje, a když mu nebudeš přímo na očích, tak si toho ani nevšimne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna Marxe bych moc neposlouchala… ![]()
Pravoslavní jsou uzavřenější. Jdi buď do většího kostela, resp. „větší farnosti“ (kde se schází více lidí a je větší pravděpodobnost, že tam mají vyšší fluktuaci a chodí tam i cizí lidé), nebo se předem pro jistotu zeptej, že bys přišla „na návštěvu“. Jinak dlouhou sukni a teplé silonky na mši vřele doporučuju tak jako tak, je mi v tom tepleji než v kalhotách. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TRG Marx byl ve své době celkem revoluční filozof
zrovna v tomto s ním souhlasím. 😁
Zrovna vybíráme pro dítě gympl a naznali jsme že do žádného, kde se vyučuje „duchovní věda“ nebo jak se to, přihlášku podávat nechceme ![]()
Mně obecně náboženství lezou na nervy
- Citovat
- Upravit
@Mango_Lassi píše: Více
Je to vidět, že ti náboženství leze na nervy, když to máš potřebu zmiňovat i v takovéhle diskusi.
Marx moc dobře věděl, proč brojí proti náboženství.
Já považuju duchovno, náboženství, teologii, religionistiku a víru obecně za důležitou součást života lidí - jak jednotlivců, tak společnosti. Ale opravdu mě netrápí, že to má někdo jinak. V ČR se člověk zrovna musí spíš snažit, aby na ty duchovní nauky narazil, tady jsou ateisti v bezpečí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mango: ja Tvůj názor respektuji, ale zase je dobré, že máme svobodu, můžeme věřit i nemusíme..
- Citovat
- Upravit
@TRG píše: Více
Také jsem nepochopil, proč někdo leze do tématu, o kterém nic neví a vůbec ho nezajímá. Navíc, když je to víceméně technický dotaz, o kterém nemá ani šajnu. To je stejné, jak kdyby se ptala, jak správně nastavit router Mikrotik a já jí na to napsal, že je to blbost, ať si do telefonu zařídí neomezená mobilní data od operátora a na nějaké WiFi a nastavování routeru se vybodne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: VíceŠla jsem kolem velikonoc kolem pravoslavného kostela v Praze a zrovna končila bohoslužba. Já tedy u nikoho šátek neviděla.
- Citovat
- Upravit
Stále se rozhoduji jestli se vrátit ke katolíkům, kde jsem pokřtěna nebo zkusit jít na pravoslavnou mši a uvidím?
Katolíků je zase v ČR víc než pravoslavných a je více kostelů katolíckych ale nevím no
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
no já nevím, jestli to takhle funguje, jak ty píšeš, buď v Boha věříš nebo ne, jako chodit se koukat na mše, jako do ZOO, to asi tak úplně není to pravé ořechové,
nevím, jak pravoslavní, ale třeba evangelíci u nás ve městě by tě asi ani na čumendu nepustili, je to docela uzavřená komunita a všichni se znají,
ve velkém městě, jak ti někdo radil, to asi půjde - ale je to divná cesta k víře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Tak hlavně na miminu jí určitě poradíme, jestli k evangelikům, nebo pravoslavným nebo kam.
Už nemluvě o tom, že na otázku, jak se obléct se stačí zeptat chatGPT nebo shlédnout na YouTube video z bohoslužby třeba.
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, jste tu někdo pravoslavní? Jak probíhá mše, na co se připravit když tam chcete jít poprvé se podívat? Ženy nosí šátek?
Pokřtěna jsem byla jako katolička, pocházím z východní země, ale v ČR jsem od mala.
Nevěřila jsem celý život a hledám si cestu. Nevím jestli zůstat u katolíků nebo zkusit se podívat na pravoslavnou mši?
Chci někam chodit, poznat nové lidi