Císař nebo klasický porod

426
14.5.16 14:12

Císař nebo klasický porod

Zdravím! Mám dilema. V patek jsem byla poprvé v porodnici. Jsem 37+4. Skoro ppřed 3 lety jsem mela akutního císaře. Ted sem čekala ze mi lékař řekne zda musí byť císař nebo ne a oon mi dal vybrat. Do po se mam rozhodnout pro plánovaný ccísař nebo klasický porod. A ja si stálenejsem jista. Bojim se aby jizva klasicky porod vydržela. Císařby byl nnaplánovaný prý tak za 7-10 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Martina321
14.5.16 14:20

@Fantazie to je nějaký divný. Kamarádka měla první dítě císařem, u druhého zkoumali ultrazvukem, jak je na tom ta jizva a řekli jí, že se uvidí až přímo při porodu, jak se bude jizva napínat, jak bude velké dítě atd. Nakonec rodila normálně, ale těžko by tohle mohli nechat jen na jejím rozhodnutí ne? Já teda nevím, rodila jsem normálně, tak snad někdo poradí, ale já bych se teda přikláněla k přirozenému porodu, pokud tedy nejsou k císaři zdravotní důvody. Ale dle mého to musi posoudit vždy lékař. Pokud se pletu tak pardon. :)

• Citovat
  • Upravit
4367
14.5.16 14:20

Myslim, ze jsou schopni zmerit tloustku jizvy a tak urcit pravdepodobnost, ze to bude v poradku. Pokud by byla jizva o. k., tak bych sla do klasiky, protoze i ten dalsi rez muze byt riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.5.16 14:21

@Fantazie Hele, tohle si stejně musíš rozhodnou sama. Proč byla první akutní sekce?
Já bych teda 100% šla do vaginálního porodu (pokud ti ho nabízí, mělo by být vše ok). Rodila jsem 18m po plánované sekci s dvojčaty (před tím 7 přirozených porodů) a vše ok. Minimálně bych to zkusila :nevim:

Příspěvek upraven 14.05.16 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.5.16 14:24

Pokud bych mela moznost vzdy bych volila vaginalni porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
14.5.16 14:27

Me taky dali vybrat a to jsem byla tehu po 13ti letech od prvniho cisare. Volila jsem opet cisare, nechtela jsem riskovat zase komplikace jako u prvniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.5.16 14:30

@Fantazie Ahoj,a proč jsi rodila před těmi 3lety císařem? Šla bych asi do císaře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
14.5.16 14:31

Já rodila prvního kluka také akutním císařem, druhé dítko po 22 měsících normálně. Jizvu ještě přeměřili těsně před porodem, během první doby porodní, zda vydrží. Jinak když to zpětně srovnám, po vaginálním porodu jsem byla prakticky hned v pohodě, po císaři to bylo o dost horší, navíc přirozený porod byl pro mě naprosto úžasný zážitek a jsem opravdu ráda, že jsem to mohla zažít :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
14.5.16 14:50

Ahoj,
první porod jsem měla akutní císaře v celkové narkoze. U druhého byla jizva v pořádku, takze mi ani nedávali vybrat a rodila jsem normálně. 10.hodin jsem měla bolesti, ale porod nepostupoval a malý špatně dýchal, takže nakonec jsem šla opět do celkové narkozy a cisar. U třetího se jde již automaticky. Dcera byla i tak KP a byla jsem zas v celkové narkoze.
Vůbec ti nezávidím rozhodování. Operace je taky riziko. Asi je důležité i důvod první sekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.16 14:54

A jak se jako měří jizva?? Jak poznají, jak moc se napíná? Jsou to jen odhady. Nikdo nic nepozná, dokud tě neotevřou. Alespoň mně to tak říkali, když mi důrazně nedoporučovali třetí těhotenství po dvou sekcích poté, co při tom druhém porodu došlo při předcházejícím pokusu o přirozený porod k ruptuře.

• Citovat
  • Upravit
448
14.5.16 14:56

Tloušťka jizvy mi doktor měřil na UZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.16 15:03

To jo. Ale na to není spolehnutí. Prý je kolikrát podezření, že je jizva tenká a nakonec se při porodu ukáže, že je to v pořádku. To je ten lepší případ. Pak to ještě může být opačně. Že to na ultrazvuku vypadá, že je jizva v pořádku a při porodu se ukáže, že byla tenká jak papír. Tenkrát mě to stálo 1,4 l krve.

• Citovat
  • Upravit
210
14.5.16 15:05

Kdyby jizva nebyla v pořádku, tak by doktor rozhodl pro císařsky řez rovnou. Já rodila 14 měsíců po akutním císaři normálně a jsem za to ráda. Když to srovnám, tak jednoznačně souhlasim s @ixule. Po klasickém porodu jsem byla fit dřív i když mě syn uvnitř dost potrhal a nastřihavali mě. Za mě teda vaginální. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
14.5.16 15:08

Zeptej se dr. jaka je pravdepodobnost, ze porodis po cisari prirozene… Je tam dost faktoru, nevim, jestli si to vse pamatuju. Vek, tloustka jizvy, obezita, velikost plodu, proc byl predchozi cisar, pokud pro nepostupujici porod, zase to snizuje pravdepodobnost prirozenyho porodu… Dali mi podepsat papir vedeni porodu po prodelanem cisarskem rezu, nebo tak nejak. Kdyz sem si to procetla zjistila sem, ze mam vsechny veci, co snizujou pravdepodobnost uspesneho prirozenyho porodu, krome jizvy, tu jsem mela OK. Ale ja byla pro cisare od zacatku, kdyz uz sem jednu diru v brise po prvnim akutnim cisari mela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
14.5.16 15:17

@Fantazie taky nevím. vždy řeknu císaře, protože prostě jde o zdraví mého dítěte (a moje), uvnitř ale bych chtěla přirozený, protože u prvního jsem si to užila akoro až do konce bez finiše a pak rychle akutní císař. ted bych se bála, at se nešprajcne až v porodních cestách a bude průser a navíc co ta jizva. ano měří ji ultrazvukem, ale jak tady psala anonymní- vlastně to v konečném důsledku nic neznamená. stejně jako kámošce řekli, že do 3,5 kg jinechají rodit po sc spontánně, aby prostě dítě nebyo moc velké. odrodila spontánně, naštěstí bez komplikací a malá měla 4,2 kg. Je to prostě složité rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí