Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Uvidis co dr.,ale ja teda byla vyrizena jeste 6 m po CS, vsechno me tahalo a svedilo a vubec…
Chce to cas a trpelivost a co mi doporucovali mazat jizvu a masirovat, sadlem, hema gel nebo jak se to jmenuje.
![]()
Když já mám jizvu pěknou, okolí je ještě citlivý to nečekám zázraky že budu hned fit… teď jsem se dočetla, že by mi to mohli dělat srůsty ![]()
@mončís Ja jsem to tak mela taky, nejdriv prvni dva mesice pohoda a pak me tam nekdy zacalo bodat, tahat, stipat… ale vevnitr. Nekdy uplny pocit paleni, jak kdyby mi horely vnitrnosti… na kontrole vsechno ok. Zase to preslo, ted po sedmi mesicich to citim jen pri vetsi namaze nebo kdyz blbe sedim „zlomena“… dalsi kontrolu mam na konci dubna tak jsem zvedava. Napis sem jak si dopadla.
Mám to samé 4 měsíce po porodu… bolí to jak prase, bodá mě uvnitř a při MS se nemůžu pomalu ani zvednout z postele. Z venku je jizva v pohodě. Jen je hnusně sešitá. ![]()
Mě bolela 4 dny, ale celé tři roky mě bolí při MS, hlavně první den.
koukám, že nás je víc… to jste mě nepotěšili teda
dám vědět až přijdu od doktora co mi řekl… ale nebaví mě to ![]()
Já měla v ráně zánět a lehce to bolelo, pak jsem měla 1× stav kdy jsem si nemohla sednout, lehnout nic a byl čas kojeni
. No hrůza. Po deseti minutách to povolilo. Ted šest měsíců po porodu mám okolí jizvy necitlivé tak jako by to ke me nepatrilo.
@mončís jo holka CS není prdel. Ale zas to zachrňuje životy… taky asi poletim dr, protože to co mám při MS mi nepřijde normální a pokud mi řekne, že to musim přežít, a mám čekat až se to zpraví. Tak to už tu antikoncepci budu brát v kuse pořád. ![]()
Holky
to je v pohodě, berte to tak, že máte zašité i dvě spodní vrstvy pod kůží…tím pádem ve vnitř je také šití a prostě když to člověk namáhá, tak to bolí a palí a bodá atd…já jsem po císaři 15 měsíců a ze začátku jsem to měla taky, nebude to dle mého mončís nic, je to normálka. Já si to hodně ledovala, mraženou zeleninu, nebo knedlík do pleny a šup na břicho, měla jsem to samé a ledování vždy pomohlo ![]()
@mejdylko ja menstruaci od porodu ještě nemela, tak jsem zvědavá co to udělá. Ja měla akutní císařský rez, měla jsem překotny porod s předčasným odloučením placenty.
@mončís to nebudeš mít. Ja tam měla jelita a nakonec dva dreny.
@BealyAM ahaa… a jak dlouho jsi poporodu? Já 4 měsíce. Nekojím, takže první MS po 2 měsících a hnedka další MS už byla s antikoncepcí. Nechci druhé, tak si fakt teď dávám bacha. ![]()
@mejdylko ted mám skoro sedm měsíců, ja kojim takže to neřeším.
Ahoj holky, jsem dva měsíce po císaři a do teďka jsem si přišla už v pohodě..jen okolí jizvy je ještě citlivé jak byla modřina. ale poslední týden mě pobolívá v podbřišku, když mám plnější močový měchýř tak mám úplně křeče a když si sednu na zadek tak cítím jak mě divně píchá vevnitř, nedokážu popsat kde přesně. Do toho mě bolí v kříži jak se ohýbám k malý a nosím jí. příští týden jdu k doktorovi ale jsem z toho nějaká nervózní když mi ještě před měsícem nic,,nebylo"