Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@shagga píše:
@BealyAM nevím, jak je to s druhým císařem, ale mě dělali řez v místě, kde jsem měla jizvu od dřívější operace a nebyl s tím problémJe fakt, že se mohou vytvořit větší srůsty.
Mazala jsem asi měsíc 2× denně domácí konopnou mastí a bezvadnýMám jizvu teda hodně širokou, ale to je tim, že mi dělali svislý řez a ten se dost vytáhnul do stran
díky, taky si myslím ze by to měli eventuálně udělat v míste prvního řezu. Tak uvidím jak to všechno bude.
Já jsem po 2 sekcích rok po sobě a od prvního porodu sekcí před 4 roky mám od pupíku dolu i třísla necitlivá i podbřišek. Když je změna počasí nebo mě čeká menstruace, nemohu se ani narovnat! Joo, nechápu holky, které říkají, že chtějí císař, že je to prkotina a nebolí to..
![]()
@modřenka já jsem viděla taky císaře jako veliký plus, ale jak jsem měla po a viděla jsem ty holky jak rodili normálně a už druhej den běhali po chodbě tak jsem si říkala, že jak jsem si mohla myslet že císař je lepší?!i když jsem měla suprový doktory a žádný komplikace tak bych už do toho teda nešla ani náhodou!
Taky jsem záviděla těm, co po normálnim porodu běhaly jako laňky
Já se tak týden nemohla pořádně zvednout z postele
Ale jak tu někdo píše, že má necitlivý kus břicha, tak to zase nemám. Akorát přímo ta jizva je necitlivá. A na to, jak mě před porodem vždycky bolelo břicho při MS, tak teď je to tak o polovinu lepší
už nemusim nasazovat ibalginy ![]()
@shagga tak to já zas naopak. Po císaři už jsem večer lítala po chodbě a museli mě honit, ať ležim. A bylo mi líto těch holek, co rodily normálně, protože si nemohly pomalu ani sednout, držely si zadek a chodily jak připosraný.
ale bolesti mám při MS větší jak předtim… teď jí mám první den a docela to jde, ale před měsícem se to rozjelo spíš až druhý den, tak uvidim.
nebaví mě to..
@mejdylko
jo, už jen kvůli tomu, že jsem neměla MS bych klidně byla těhotná znova ![]()
@shagga já mám taky okolí jizvy v pořádku. mě měsíčky teprve čekaj, takže jsem zvědavá měla jsem hrozný bolesti ale antikoncepce mi taky dost pomohla. Ve středu letím pro recept na prášky, další císař mít nechci:D
@shagga já těhotná být už nechci.. na další mě nikdo neukecá. Těhu bylo docela v pohodě, ale ten závěr bych vyměnila. Hlavně Alexovi jsou teprv 4 měsíce, tak kam spěchat. ![]()
Hmm, to já i kdybych chtěla, tak už bohužel další mimi nesmim mít
Ale aspoň že mám to jedno zlatíčko. A jizva za to rozhodně stojí ![]()
Ja taky jen jedno, dalsi CS bych nerada…dr. rikal mi, ze dalsi dite uz jedine tak..brrrr, uz ne.
Holky, jsem dva týdny po císařském řezu. Měla jsem bříško nad jizvou takové necitlivé ale teď když se ho dotknu třeba nehtem, nebo se trochu otřu třeba o přebalovací pult tak je tam taková nepříjemná povrchová bolest.. Jizva mě nebolí, bez dotyků je vše v pořádku.. Nevíte čím to je?
Ahoj, já taky měla císařský řez a je to citlivé hrozně dlouho, u někoho i několik let, co mi říkala doktorka. Bylo to šílené třeba při holení, tak divně citlivé a trvalo to určitě přes rok, než jsem to přestala tak cítit. I se mi pak krásně zatáhla ta jizva. Celou dobu byla pořád tak vystouplá, určitě to bude dobrý
uvidíš.
Mě to bolí i teď, když se přes něco moc opřu nebo tak, prostě je to jizva hluboká a ta se hojí dlouho, navíc už to nikdy není takové jako dřív protože jizva je tam navždy, stejně jako na svalech a na všem co zašívali.
Ahoj, dva týdny je moc krátká doba, to je normální co popisuješ. Já jsem dva roky po císaři a u jizvy mám kousek místa, kdy při holení, je to nepříjemný pocit pořád. Ale zajímalo by mě, kdy už to bude uplně ok ![]()