Císařský řez a bolesti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11750
12.3.13 07:01

No holky ja taky kojim a menstruace byla po dvou mesicich… rozhodne bych kojeni jako ochranu nebrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
12.3.13 08:40

No tak kazda to ma jinak, ale urcite dr. informovat za kazdou cenu.
No ja doted se na tu jizvu moc nekoukam a nesaham kdyz nemusim. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
12.3.13 11:21

@Marcela2705 to dává docela logiku :D a budu Ti věřitm a těšim se až to bude zahojený :)

• Citovat
  • Upravit
2530
12.3.13 15:39

Mám po císaři 9 měsíců a cca první 4 měsíce jsem taky měla různé píchání a bolení. Nejvíc mi to vadilo když jsem šla na malou. Myslím, že ono dost dělá i to, když vás při císaři cévkují. Měla jsem cévku 2 dny a dr. řikala, že to bude nějakou dobu trvat, než se to uklidní, ale že mám dávat pozor na zánět močáku 8o Ale buď v klidu, trvá dlouho, než se všechno zahojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
12.3.13 21:17

Tak ony obecne operace dutiny brisni se hoji vic jak pul roku… je tam tech vrstev, kteryma se musi projit mnohem vic nez dve, jak tady nekdo psal. Kazdopadne obcas nejaky pichnuti nebo bolesti jsou jeste nic proti rozhnisane jizve apod., takze budme rady…
Ja jsem zacala cvicit tri mesice po porodu (rotoped) a z jizvy mi zacala na jedne strane kapat krev, od te doby tam mam tu jizvu sirsi a mlatim hlavou do zdi, ze jsem na to kolo lezla. Zacala jsem zase ted o par mesicu pozdeji, tak jizva uz v pohode, ale muzu cvicit jen chvilku a obden jinak me to zacne bolet prisernym zbusobem. Cviky na bricho se jeste bojim, tak vyckavam… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
12.3.13 21:47

Me by docela zajímalo jak to je kdyz je druhy císař. Kde se vede rez? Jestli přes srostlou jizvu nebo vedle?
Jinak ja mám pocit jako kdyby okolí jizvy nebylo moje. Proste to tam necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
13.3.13 07:28

@BealyAM No s tou necitlivosti mi to rikali hned po operaci, ze to je hodne casta reakce, ale nevim, jestli se to tyka vsech jizev - jako moznost, ze ti neco udelaji s nervovyma spojenima v te oblasti, nebo jestli je to zalezitost primo cisare.
Taky bych ocenila info o druhym rezu i kdyz stale doufam, ze to pujde napodruhe normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.3.13 08:33

Ty bláho :! jak tak pročítám, tak zjištuju, že jsem měla teda fakt štígro, protože já jsem po sekci přišla domů 4 den a už jsem začla uklízet, luxovat, vím, jsem blázen, ale mě nic nebolelo, jen jizva trochu svědila. Tu jsem dokonce ani nemasírovala ani nemazala :oops: a už skoro není ani vidět. Za to moje známá si po sekci užila svý. Nejdřív jí to prasklo, musela znova na šití, pak jí bolelo břicho, tak jí zjistili, že má srůsty a sraženinu v břiše, musela hned na sál a i ted půl roku od toho má pořád problémy, takže já jsem fakt vděčná, že jsem tím jen tak,,proplula,, :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6
13.3.13 12:28

Bolesti po císaři byly velké...

Já měl a šílené bolesti po císaři. Cítila jsem bolest v podbišku ještě měsíce po sekci. Dermatolog mi poradil, že na jizvy je nejlepší ze všech dostupných mastí domácí sádlo (domácí, protože je bez přidané soli), a že by se s ním jizva po porodu měla třikrát denně masírovat. Moc to pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
13.3.13 14:33

@BealyAM nevím, jak je to s druhým císařem, ale mě dělali řez v místě, kde jsem měla jizvu od dřívější operace a nebyl s tím problém :)Je fakt, že se mohou vytvořit větší srůsty.
Mazala jsem asi měsíc 2× denně domácí konopnou mastí a bezvadný :palec: Mám jizvu teda hodně širokou, ale to je tim, že mi dělali svislý řez a ten se dost vytáhnul do stran :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
13.3.13 15:26

@shagga Muzu se zeptat z jakyho duvodu se dela ten svisly rez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
13.3.13 15:42

@Kaculatko U mě to bylo hlavně kvůli té dřívější jizvě, nechtěli mi dělat zbytečně další :mrgreen: a měla jsem zdravotní komplikace, kvůli kterým byl svislý řez prý vhodnější. Podle dr., který mě operoval, je takhle lepší přístup k miminku, které se dá rychleji vyndat a je menší riziko krvácení v místě řezu. Při klasickém řezu se prý přetínají větší tepny (nebo žíly..teď nevim). Akorát si myslim, že u té svislé je pak delší ta rekonvalescence. Docela dlouho jsem chodila ohnutá v předklonu aby mě to břicho netahalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
13.3.13 15:50

Doktorka by ti určitě měla udělat UZ, aby se ujistila, že se všechno hojí, jak má.
Riziko srůstu je, jako po každé velké operaci, takže kontrola je určitě na místě.
Já měla po císaři jizvu dobrou (i když křivou jakou prase - panu primáři trochu ujela ruka :roll:), žádný zánět, žádné potíže, určitá místa kolem jizvy byla necitlivá docela dlouho. Ale občaas ji cítím ještě teď, hlavně při začátku MS, a to budou holce v červenci už 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
13.3.13 15:58

Jsem po cisari 1,5roku a asi rok mi vevnitr taky bodalo.Pak zniceho nic to prestalo a od te doby uz dobry.Tuk tuk. A ta necitlivost casem odezni.Ja jsem treba byla oprena o sporak a vubec jsem necitila, ze by to palilo :zed: Jesteze jsem neuhorela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
13.3.13 21:35
@Suzeeb píše:
Já měl a šílené bolesti po císaři. Cítila jsem bolest v podbišku ještě měsíce po sekci. Dermatolog mi poradil, že na jizvy je nejlepší ze všech dostupných mastí domácí sádlo (domácí, protože je bez přidané soli), a že by se s ním jizva po porodu měla třikrát denně masírovat. Moc to pomohlo…

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky