Císařský řez - podpora

Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
21.10.19 10:53

Plánovaný císař je o 99,9% lepší než akutní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
21.10.19 10:58

Hele miminko k vám evidentně chtělo, těhotenství v pořádku a plánovaný císař je v pohodě, není čeho se bát. Dobře to dopadne :hug: Mně vždycky když mám nervy pomáhá udělat si pozitivní vizualizaci…já jsem si před 3 porodem, když už člověk ví do čeho jde :roll:, představovala jak už mimčo kojím, vezu si ho domů atd…porod prostřední byl totiž taky rodeo a taky jsem se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.10.19 11:01

Naprosto tě chápu, taky jsem si prošla stavy určité paniky a hodně mě to semlelo, i když to je zase jiný příběh! Ale neboj se, budeš v pohodě, ty i miminko! Protože budete pod lékařskou kontrolou, neustálou, navíc pomoc pro případ komplikací bude okamžitě v dosahu! Ten císař je plánovaný, pro dítě v zásadě nejšetrnější a nejméně traumatický způsob zrození :think:
Donosila jsi dítě do konce, bude zralé, vyvinuté, je obrovský šance, že i laktace naběhne naprosto bez potíží! Budete v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.19 11:33

Děkuji vám holky za podporu, prostě jen potřebuju slyšet něco uklidňujícího. :* V rodině se všichni hodně “obětovali” a celé těhotenství pomáhali, nenechali mě prakticky ani den samotnou s dětmi, abych nemusela nic zvedat a nenamáhala se. Ale nikdo nechápe, jak mi je, jak se cítím… Oni teda neví, že chodím k psycholožce. Můžu vše říct popravdě jen tady.

• Citovat
  • Upravit
kytkalenka
21.10.19 11:42

Četla jsem kdysi článek od porodníka z Podolí a ten dokonce tvrdil, že plánovaný je nejbezpečnější varianta vůbec. Já ho měla vloni plánovaný, první byl akutní a nebyla jsem skoro vůbec nervózní, až mě to překvapilo. Když jsem jela večer do porodky tak jsem ještě doslova vyžrala benzínku, to si asi budu pomatovat navždy:-) Pokud máte možnost mít tam manžela tak do toho jděte. U mě čekal v předsálí s malou a hned jeli se mnou na pokoj a zůstal zbytek dne, někde může i na sál.

• Citovat
  • Upravit
12907
21.10.19 13:07

Chápu tvoje rozpložení.
Ale už teď jsi v naprosto jiné situaci, těhotenství je prakticky u zdárného konce a plánovaný císař je opravdu naprosto něco jiného, než jsi zažila. Pravidelně navštěvuj psychologa, aby se podchytil tvůj psychický stav. Jinak věřím, že bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
21.10.19 16:22
@Anonymní píše:
Potřebuji uklidnit. První porod přirozený a vlastně bezbolestný. Dítě se narodilo za 2,5 hodiny od první kontrakce a to ještě tu první hodinu to ani nějak nebolelo. Druhé dítě se narodilo akutním císařem ve 27tt po abrupci placenty (příčina nezjištěna, mám Leiden, ale ředila jsem od začátku těhotenství), miminko zázračně zachráněné s menšími zdravotními problémy. Mě zachraňovali též, málem jsem jim tam vykrvácela, dostala jsem sedm transfuzí. Miminko jsem viděla až čtvrtý den po porodu, sanitka ho odvezla do krajské nemocnice ještě než jsem se probrala z narkozy. Dlouho jsem měla velké bolesti a minimálně měsíc jsem žila v permanentním strachu, že přijdu k inkubátoru a oni mi řeknou, že se to pokazilo s je konec… Po porodu mi byla diagnostikovaná posttraumatická stresová porucha. Myslela jsem, že to zvládnu sama. Po roce jsem zkolabovala a ležela týden na neurologické jip. To mne dohnalo k psychologovi, stav se během roku zlepšil. Další dítě jsme kvůli zdravotnímu stavu definitivně zavrhli. No a já neplánovaně otěhotněla po jediném nechráněném styku těsně po menstruaci. Dítě miluji od prvního testu, ale psychicky jsem se zhroutila z vědomí, co se může stát. K psycholožce chodím. V ohromném psychickém vypětí jsem překlepala celé těhotenství s za deset dní mám plánovaný císař. Čím víc se to ale blíží, tím moje nervozita stoupá, dnes v noci jsem skoro nespala. Je mi doslova fyzicky zle, že se na poslední chvíli něco stane… Plus ani nechci jít do spinálu, ale dr mi vysvětlil, že pro dítě je to lepší. Když bych ale měla třeba vykrvácet, chci to nevědět a zaspat to. Mám dvě děti do 4 let a nechci, aby zůstaly bez vlastní mámy. Bolesti se nebojím, jen toho, že někdo umře. prostě nervy mi teď pracují o 106 a je to už neúnosné. Doma nemám nachystanou jedinou věc, bojím se, že to zakřiknu. Vše tedy màm po dětech, ale zaharaburděné a nevyprané. Jen ještě na okraj, na potrat bych nikdy v životě nešla dobrovolně, musela jsem dát tomu miminku šanci. A když to dobře dopadne, tak se na něj strašně těším.

Chápu pocit ohledně spinálu. V Podolí jsem dostala normálně na výběr, vybrala jsem celkovou a tu jsem dostala. Dítě bylo OK, apgar 10-10-10. Zkusila bych to ještě probrat s anesteziologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.19 18:46

Tatínek dětí tam bude, podpoří mě. Pro něj jsou děti všechno na světě. Hlídání pro děti doma mám zajištěné, všechno klape zatím jak má. Jen já jsem ten slabý článek… Způsob císaře mi moc vybrat nedali, ale tak já stejně důvěřuji lékařům, není to můj obor, abych do toho kecala. Jsem z toho ale prostě nervozní a vyklepaná. Zítra jdu ještě na ozvy a kontrolní ultrazvuk. Minulý týden jsem se u dr rozbrečela a nemohla se zastavit. Tak ten se na mě už určitě těší :oops:.
Děkuji za podporu i vaše zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
1237
21.10.19 19:17

Věřím, že vše bude v pořádku. Honem využij krásného počasí a vyper oblečky, usuš na sluníčku, ať miminko ví, že se těšíš. Nic nezakřikneš, neboj se. Moc držím palce, dej pak vědět jestli je to holčička nebo kluk :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
21.10.19 19:34
@Anonymní píše:
Tatínek dětí tam bude, podpoří mě. Pro něj jsou děti všechno na světě. Hlídání pro děti doma mám zajištěné, všechno klape zatím jak má. Jen já jsem ten slabý článek… Způsob císaře mi moc vybrat nedali, ale tak já stejně důvěřuji lékařům, není to můj obor, abych do toho kecala. Jsem z toho ale prostě nervozní a vyklepaná. Zítra jdu ještě na ozvy a kontrolní ultrazvuk. Minulý týden jsem se u dr rozbrečela a nemohla se zastavit. Tak ten se na mě už určitě těší :oops:.
Děkuji za podporu i vaše zkušenosti.

To bude dobry! Pri prvnim porodu, respektive problémech ve 36tt a pak akutnim cs to bylo pro me o fous. Respektive doktori rikali spis v hodine 12. Vymenili mi skoro vsechnu krev, dite jsem videla 6.den nez me pustili z aro a jip. Leidema mam taky, ale to nesouviselo.
Druhy planovany cs, spinal a za me super, dite jsem videla hned na sale, doktori se sice bali prubehu těhotenství, ale nakonec vsechno ok. Na sale byli moc mili, krome vetsich srustu zadny dalsi problem nebyl. Vlastne jeste se mi hur hojil kus jizvy, ale ja ji mam svisle.
Drz se, bude to v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.19 19:55

@aknadar Tento týden to už budu muset udělat. Jinak nevíme, co to bude, tentokrát jsme si to nenechali říct.
@Ornwen Opravdu mě mrzí, že sis prožila něco podobného a jsem ráda, že to dobře dopadlo! Ten spinál si víceméně všichni chválí, tak snad to proběhne dobře.

Děkuji vám všem, moc mi to pomáhá se trochu uklidnit.

• Citovat
  • Upravit
1695
22.10.19 09:19

To že máš nervy každý doktor pochopí, potom co máš za sebou. A je lepší emoce vypustit, než to nechat v sobě hnít. Hele a možná by nebylo od věci to říct i v porodce, že máš nervy v kýblu, třeba by šlo dát nějaký mírný oblbovák, ono při tom napíchnutí spinalu musíš byt co nejvíc v klidu…neklepat se apod… aby tě to pak nepřekvapilo a nebyl zbytečný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.19 10:28

@Pantalaimon Mám s sebou zprávu od psycholožky, jak na tom jsem, tak snad se s nimi nějak domluvím. Díky za tip.
Dnes jsem byla u gyndr a ozvy, průtoky, placenta vše v pořádku a ani jsem se tam nezhroutila :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100