Císařský řez - podpora

79
26.9.19 12:00

Císařský řez - podpora

Ahoj holky, nemám dotaz, chci se jen vyzpovidat :D ležím zrovna v porodnici, zítra mi budou dělat druhou sekci a nějak už jde na mě strach a stres. Asi potřebuju uklidnění, že je to zcela bezpečná operace atd. Budou mi to dělat ve spinalni (pokud zafunguje) z celkovky mám hrůzu, tak doufám, že k ní nedojde. Je vás hodně co jste šli 2× a vícekrát císařem a vše proběhlo v pořádku? :D :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
26.9.19 12:07

2krat a vše OK. Buď ráda za plánovaného, vše budeš mít v klidu. Zažila jsem jeden akutní a ten strach o sebe i dítě nepřeju nikomu.
Vše bude v pořádku a spinal zafunguje určitě jak má.
Zbytečně nestresuj a tes se na miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 12:09

Nebyla jsem, ani nemůžu mít děti, ale ráda uklidňuju lidi, takže znám ze svého okolí hned několik

maminka - císařem rodila dvojčata..(moje sourozence) má poruchu se srážlivostí krve, tak jim dala trochu zabrat ale..všichni v pořádku, žádné komplikace
sestra - rodila císařem mojí neteř, taktéž bez komplikací
neteř - taky rodila císařem v 21 letech ( asi nějaká rodinná tradice či co), naprosto v pohodě a to je celkem dost cíťa
kamarádky 2 - taky v pohodě bez komplikací
kolegyňka v práci - žádné problémy, naprosto v pohodě a to má i nějaké zdravotní problémy

a všechny jen spinální

• Citovat
  • Upravit
1102
26.9.19 12:38

2× akutni sekce, oboje v epiduralu, bez problemu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
26.9.19 12:46

@Messi1234 nějaké kamarádky byly a o některých ženách z okolí dříve i teď vím, že rodily císařem, žádná nikdy neměla žádné následné problémy
což se teda nedá říct o přirozeném porodu, tak holky s problémy znám
jo jak jsem to odklepla, tak znám paní, co se jí po druhém císaři rozjely stehy, dlouho jí to vyhnisávalo, ale pak s úspěchem dala císařem ještě dvojčata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
26.9.19 12:51

2× sekce s epiduralem. Ničeho se neboj a držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 13:13

Hele, já nemusela a šla jsem na císaře 2×. Všechno v pohodě a u toho druhého jsem děkovala Bohu, protože malá měla omotaný pupečnik kolem krku, kdoví jak by to dopadlo nebýt císaře. Miminko bude rychle a bezpečně venku, držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1259
26.9.19 14:41

Jsem ted 14 dni po druhem cisari…a je mi skvele, byl planovany, spinalni, rychly a byla jsem podelana az za usima ;) ale je to milionkrat lepsi jak prvni akutni sekce. Beham tu a skacu jak mladice, vazne vse probehlo uplne super, hojeni, chuze, ocistky jsou skoro ukonceny, pupek krasne splasknul…chapu tvy nervy, nicmene vazne neboj, po druhe je to uplne jine s lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4643
26.9.19 14:48
@Anonymní píše:
Hele, já nemusela a šla jsem na císaře 2×. Všechno v pohodě a u toho druhého jsem děkovala Bohu, protože malá měla omotaný pupečnik kolem krku, kdoví jak by to dopadlo nebýt císaře. Miminko bude rychle a bezpečně venku, držím palce.

Pupečník kolem krku má 1/3 dětí, to není nic, z čeho by se mělo vyšilovat, PA si s tím poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaTi1316
30.9.19 15:11

@Messi1234 mám 2 císaře ve spinalu a nemůžu říct že vše úplně super. První byl asi lepší v tom že jsem nevěděla co mě čeká, druhý byl zase méně bolestivý ač jsem se ho víc bála 😀

• Citovat
  • Upravit
79
11.10.19 12:48

Holky, omlouvám se, ze píšu až teď ale uplne jsem zapomněla :D moc děkuju za povzbuzující komentáře, naštěstí jsme přežili😂a teď tu vedle nás spí 14-ti denní bobanek :mrgreen: nakonec nejhorší na tom všem byla ta strava v porodnici a to hladovění, jinak stokrát lepší než ten první, o jizve už vůbec nevím a funguju normálně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
11.10.19 12:57

Já 4× císařský řez. Kdybych neměla zálibu v tanci, tak ani nevím, že jsem ňejakou operaci kdy podstoupila. Takhle mi to trochu vadí-ta nervová spojení jsou přetrhaná a v tanci mi to spojení chybí. Rehabilituju teď jak blázen. Jinak nikdy žádný problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
11.10.19 13:00

@Messi1234 tak to moc gratuluji k miminku a jsem ráda, že průběh byl bezproblémový :srdce: :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.19 06:47

Potřebuji uklidnit. První porod přirozený a vlastně bezbolestný. Dítě se narodilo za 2,5 hodiny od první kontrakce a to ještě tu první hodinu to ani nějak nebolelo. Druhé dítě se narodilo akutním císařem ve 27tt po abrupci placenty (příčina nezjištěna, mám Leiden, ale ředila jsem od začátku těhotenství), miminko zázračně zachráněné s menšími zdravotními problémy. Mě zachraňovali též, málem jsem jim tam vykrvácela, dostala jsem sedm transfuzí. Miminko jsem viděla až čtvrtý den po porodu, sanitka ho odvezla do krajské nemocnice ještě než jsem se probrala z narkozy. Dlouho jsem měla velké bolesti a minimálně měsíc jsem žila v permanentním strachu, že přijdu k inkubátoru a oni mi řeknou, že se to pokazilo s je konec… Po porodu mi byla diagnostikovaná posttraumatická stresová porucha. Myslela jsem, že to zvládnu sama. Po roce jsem zkolabovala a ležela týden na neurologické jip. To mne dohnalo k psychologovi, stav se během roku zlepšil. Další dítě jsme kvůli zdravotnímu stavu definitivně zavrhli. No a já neplánovaně otěhotněla po jediném nechráněném styku těsně po menstruaci. Dítě miluji od prvního testu, ale psychicky jsem se zhroutila z vědomí, co se může stát. K psycholožce chodím. V ohromném psychickém vypětí jsem překlepala celé těhotenství s za deset dní mám plánovaný císař. Čím víc se to ale blíží, tím moje nervozita stoupá, dnes v noci jsem skoro nespala. Je mi doslova fyzicky zle, že se na poslední chvíli něco stane… Plus ani nechci jít do spinálu, ale dr mi vysvětlil, že pro dítě je to lepší. Když bych ale měla třeba vykrvácet, chci to nevědět a zaspat to. Mám dvě děti do 4 let a nechci, aby zůstaly bez vlastní mámy. Bolesti se nebojím, jen toho, že někdo umře. prostě nervy mi teď pracují o 106 a je to už neúnosné. Doma nemám nachystanou jedinou věc, bojím se, že to zakřiknu. Vše tedy màm po dětech, ale zaharaburděné a nevyprané. Jen ještě na okraj, na potrat bych nikdy v životě nešla dobrovolně, musela jsem dát tomu miminku šanci. A když to dobře dopadne, tak se na něj strašně těším.

• Citovat
  • Upravit
35762
21.10.19 10:46

Určitě vše dobře dopadne, moc držím pěsti. Musíte myslet pozitivně a věřit doktorům :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí