Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, jsem 7dni po CS. zajímá mě jak dlouho trvalo vám se dát dohromady?? Mě to stále bolí. I curani mě bolí
chtěla bych už začít fungovat ale přijdu si úplně neschopná
pokud máte nějaké rady ráda vše uvítám. Moc děkuji a hezký den.
![]()
@Sarka334 píše:
Ahoj, jsem 7dni po CS. zajímá mě jak dlouho trvalo vám se dát dohromady?? Mě to stále bolí. I curani mě bolíchtěla bych už začít fungovat ale přijdu si úplně neschopná
pokud máte nějaké rady ráda vše uvítám. Moc děkuji a hezký den.
![]()
U prvního to trvalo cca 10 dní, ale fungovala jsem, protože jsem byla s malým na nedonošencích. Nicméně se přikláním tomu, že jsem byla v celkové narkoze, byla to moje první operace atd. U druhého jsem byla ve spinálu a protože už jsem věděla co a jak, tak jsem byla fit mnohem dřív.
To že tě bolí čůrat musíš pořešit s mudr, může to být jenom podrážděný od cévky, ale taky to může být zánět.
@lleennttiillkkaa Dobře,v pondělí mu zavolám a řeknu mu to
děkuji
Mě to taky bolelo po císaři. Doktorka mi napsala antibiotika a hned se mi ulevilo.
@FraDeu Ja zavolám v pondělí a řeknu jí to
nebo to je snad nejhorší pro mě jít na záchod a ještě dlouho stát to je taky náročný ![]()
@Sarka334 píše:
@FraDeu Ja zavolám v pondělí a řeknu jí tonebo to je snad nejhorší pro mě jít na záchod a ještě dlouho stát to je taky náročný
Mě bolela i stolice. Tak mi poradila koupit si v lékárně změkčovadlo Duphalac. A po týdnu supr.
@FraDeu Taky mám problém se stolici. Beru Lactulosu a když je nejhůř mám čípky abych mohla jít. Plus mám espumisan na prdiky
má m problém i jist. Vůbec mi to nechutná. Pak mě bolí I nad pupikem nejspíš žaludek z hladu
zrovna dneska poprvé jsem tam měla jakoby křeče. Od rána jsem nejedla až teď
ale já prostě nemám vůbec chuť na jídlo
přijdu si fakt hrozně ![]()
@Sarka334 Ahojky pokud tě boli si dojít na malou, tak bych to určitě řešila
stolice se mi upravila pořádně až po sestinedeli a to taky nebylo jak před otehotnenim, mam ji teď nepravidelnou ale už nemam zácpy, díky bohu ![]()
A co se týká jídla, jsem po porodu taky úplně otočila, jednak nebyl čas a za druhé už nebyla taková chut
ale naučila jsem se jist pravidelně, vlastně co 3 hodiny jak děti něco zakousnu a je to ok. Ale trvalo mi to. Celkově jsem se poradně srovnala až po sestinedeli 😌
Jinak já jsem měla bolesti po cs jen 3-4 dny.
5 den co jsem byla už doma jsem jizvu cítila při zvedání z postele ale do týdne už jsem byla úplně fit. Jelikož mam dvojcata, nějak mi nic nedovolovalo odpočívat nebo myslet na bolesti. I to asi pomohlo. Hlavně mi chybělo spaní na břiše ![]()
Přeji ať si brzy fit ![]()
Příspěvek upraven 26.02.22 v 23:25
Kazda se hoji jinak dlouho, je to individualni.
Necit se kvuli tomu blbe, ze jine matky fungujou a ty jeste ne!
Je to velka brisni operace, tak jestli muzes, hodne odpocivej a zacni fungovat pomalu a postupne, at das telu cas se srovnat.
Jidlo holt budes muset „povinne“, bez jidla budes jeste vic vycerpana a hojeni bude horsi.
Jez hodne C a B vitaminu a bilkovin.
Bolestive moceni asi normalni neni. Ale jinak po prvnim akutnim cisari jsem se davala do kupy nekolik tydnu, po tech dalsich dvou planovanych jsem cca 10.-12. den po skoro nevedela, ze jsem na nejake operaci byla.
@Aneeyj Byla jsem nakonec u lékaře a mám hematom
krevní obraz je prý jinak celkově v pořádku, mám akorát crp 96. Jinak bílé krvinky atd v pořádku
tak jsem dostala antibiotika a doufám že to zabere. Já znovu na operaci nechci ![]()
@Sarka334
, snad to bude brzy dobre. CRP svedci o infekci, to vyresi ATB, a hematon se muze vstrebat.
@Hobitka Ja v to doufám že to tak bude
bojím se te operace znovu No:(
@Sarka334 je to mě mrzi. Tak snad vše dopadne dobře ![]()
Mě hrozili po cs revizi delohy jelikož mě špatně vycistili. A taky jsem nechtěla znovu na žádný zákrok. Naprosto chápu a držím pěsti ať nemusíš ![]()