Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě bych ráda dodala, že normální menzes mi trvá 4 dny s tím, že ten čtvrtý den tam už skoro nic není…
Zakladatelka
Jako nejdřív jsem chtěla napsat, ať tam určitě zajdeš, ale zase nevím, jestli bych nebyla za plašanku. Myslím, že se nemusíš tolik bát. Řekla ti Dr, za jak dlouho by ty prášky měly zabrat? Nebo si to najdi v příbalovem letáku. Že je ti slabo po takový ztrátě krve, to je tak nějak normální. Jestli to krvácení slábne, tak bych prostě odpočívala. Způsobený to bude nejspíš tím duphastonem.
ale jako jestli máš pocit, že je ti tak slabo, že to s tebou někde sekne, tak si tam samozřejmě zajeď. Nejspíš si tam max na chvilku poležíš s kapačkou a pošlou tě domu.
Měla jsem kdysi jiné léky na zastavení krvácení, ale myslím, že to nejhorší se zlepšilo až po několika dnech. Asi bych ještě pár dní vydržela.
@Anonymní píše:
@Kamkam
No, snad, ono to ale ne slábne ani, a to mělo slabnout
Jsem z toho pochopila, že slábne. Jestli máš pocit, že to je na to, aby sis zašla do tý nemocnice, tak si tam zajdi.
@Kamkam píše:
Jsem z toho pochopila, že slábne. Jestli máš pocit, že to je na to, aby sis zašla do tý nemocnice, tak si tam zajdi.
Uvidíme do odpoledne ![]()
Já bych jela hned. Jestli 5 dní hodně silně krvácíš a jsi bledá a je ti špatně, tak je podle mě naprosto na místě se poradit v nemocnici, co s tím.
@Anonymní píše:
Uvidíme do odpoledne
Uvidíš no, ale jestli si nebudeš jistá, tak fakt radši zajdi. Ať tě doma nedrží obava, že budeš za „hysterku“.
Dobrý den,

Potřebuji poradit, jsem trochu nervózní.
Začala jsem 4.3. brát Duphaston, jedna tableta denně po dobu deseti dní s tím, že mi na gynekologii doktorka řekla, že se mi menstruace dostaví do pár dní až ho doberu. Dobrat jsem ho měla 13.3., jenže už 12.3. hned ráno mi přišla menstruace. Hodně silná, jsem zvyklá na slabou až středně silnou, ale toto bylo moc, v tom i velké kusy, každopádně jsem si vzala tabletu Duphastonu i v sobotu, i v neděli. V pondělí jsem tedy volala doktorce, zda je to normální, bohužel moje doktorka je nemocná, tak to vzala sestra, ta řekla, že to přestane, že je to zatím ok. Jenže ještě ten den se mi to spustilo ještě víc, bylo mi špatně, byla jsem bílá, tak jsem odešla dřív ze školy (jsem v posledním ročníku na střední). Včera ráno jsem jela gynekologii, ráno jsem pořád silně krvácela, jenže mi přišlo, že je to čistá krev, ne menstruační. Na gynekologii mě zástupkyně mé doktorky udělala ultrazvuk a řekla větu - „Dítě moje, z čeho ty krvácíš, děloha je čistá.. "
Pak mi ještě prohlédla vaječníky, zda někde není cysta nebo tak, ale nic. Napsala by Exacyl, to je nějakej prášek na zastavení krvácení, prý žádné hormony… Ale doteď krvácím víceméně čistou krev, žádné kousky sliznice, prostě jen krev a do toho je mi slabě. Přemýšlím, že odpoledne půjdu do nemocnice Milosrdných bratří, protože tam mě sestra dokázala už v to pondělí, kdyby mi bylo hodně špatně…
Nevíte, co by to mohlo být? Plaším zbytečně?