Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, momentálně jsem v karanténě, protože mám covid.
Měla jsem horečky a teď mám trosku kašel a rýmu, takže to jde.
Každopádně 11. jsem měla dostat menstruaci, která se do dnes 15. nedostavila. Nejprve jsem si říkala ze únor byl kratší měsíc, takže by se mohla o par dnů opozdit.
Pohlavní styk jsem měla možná tak jednou, ale vždy chráněny (kondom)
Muže za to covid? Jsem z toho dost nervózní
Nějaké stresy jsem také měla ![]()
Ano, souvislost s covidem je možná. Já měla MS rozhozenou ještě několik měsíců. Stres taky ovlivňuje cyklus. Takže jedno s druhým…
Já měla velice těžký covid, byla jsem na JIP, první perioda po 54 dnech, dnes je to 60 a stále nic. Jsem v klidu…
Může to být covid, dělá s periodou docela hokej, nejčastěji právě vynechání a nebo prodloužení cyklu.
Pro jistotu si udělej test, až ti bude lépe.
Když bude cyklus zlobit i za dva, tři měsíce a nebudeš těhotná, tak zamiř na gynekologii.
Co se to rozmohlo za názor, že únor je kratší a proto by měl být cyklus delší? To už je druhá diskuze, kde to čtu. Tak snad víš, po kolika dnech ti ms chodí a je úplně jedno, jestli je únor nebo červenec. ![]()
Ale k tématu, často se tu píše o tom, že covid nebo i očkování rozhazují cyklus. Týden, dva počkej, můžeš si pro jistotu udělat těhotenský test a když bude negativní, tak bych ještě klidně měsíc vydržela, než bych šla na gynekologii.
Taky jsem prodělala covid a mě to spíš cyklu více méně spíš pomohlo než naopak. (Jenom zpoždění tak den a to jsem měla střední průběh)… Krom teda tohodle měsíce to jsem to celé měla nějaké posunuté, asi kvůli krátkému měsíci…
@KeckaJ @Daniela PB @Ou @Petule030
Tak menstruace pořad nikde. Dnes je to 12 dni. Testy jsem si v průběhu dělala pro jistotu 2. Naposledy v pondělí ráno a negativní.
Něco podobného se mi stalo už v říjnu, kdy jsem nedostala. Šla k lékařce a ta mi dala injekci na vyvolání, po který jsem to dostala ale bylo mi nehorázné blbě.
Mám ještě počkat?
Mám z toho akorát větší stres.
@Martina4555 Tak si zajdi pro vyvolávačku. Já osobně bych nad tím mávla rukou a čekala klidně 2 měsíce, ale jestli tě to streduje, tak možnosti vyvolání ms jsou.
@Petule030 Říkám si taky, ze bych raději ještě počkala.
Test by to už za tu dobu ukázal ze?
Pořad nad tím přemýšlím a mám stres, protože miminko neplánuji.
Teď jsem začala i častěji curat a přečetla si, ze to muže být příznak těhotenství
Teoreticky za vším můžeš vidět příznak těhotenství.
Kdyby jsi byla těhotná, test by ti to ukázal 2 týdny od ovulace/ rizikového styku. Protože jsi měla covid, nemůžeš se spolehnout na to, že ovulace proběhla v běžném termínu, nejspíš i proto se ms posouvá. Je možné, že stále ještě ovulace neproběhla, jestli to nesleduješ, tak to nevíš.
Zatím to s negativními testy na těhotenství nevypadá. ![]()
Já bych se zatím nestresovala. Covid je hnus fialovej. Jestli si nervózní zajdi k dr. pro vyvolávačku, ale to je taky pěkná šmakuláda…
@KeckaJ @Petule030 @NickNameQ
Tak menstruace nakonec přišla po 18 dnech