Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jedna tableta je docela málo, většinou se berou 2-3 denně. Může se už hlásit ms, takže klidně si tu poslední tabletu vezmi. Pokud ale ms dorazí dřív, tak už ji vzít nemusíš. A ty chceš otěhotnět?
@Daisyy1995
Ne to ne, to mi nasadila kvůli problémům s MS a pcos… Je mi 19
Ahoj holky,

Začala jsem brát Duphaston kvůli tomu, že jsem rok nedostala menstruaci, doktorka mi nalačno po hormonálním profilu zjistila zvýšený mužský pohlavní hormony. Je taky divný, že předchozí doktorka mi brala hormonální profil až odpoledne po jídlch a ještě k tomu jsem ho měla vždy v pořádku (minulý rok asi 3×…),no takže taky divný. Navíc jsem ještě zhubla a pak mi nepřišla ten rok, předtím mi chodila ale jak chtěla, jako jednou za 31 dní, pak za 18…takze super. Má nová dorktoka mi teda zjistila zvýšený hormony hned na poprvy, a ještě k tomu jsem šla nalačno, pro jistotu… Takže mi dala nejdřív vyvolávacku, a po zjištění hormonálního profilu mi Pak řekla, že mám pcos a dala od 16 - 25 DC Duphaston jednu tabletu denně (beru večer). Jenže zítra si mám vzít poslední, a dnes jsem začala spinit, ačkoli mi dorktoka říkala, že menstruace by se měla dostavit až několik dní PO dobrání Duphastonu… Mám ho přestat brát? V pondělí zavolám doktorce, protože ho mám brát do června a teď hned první měsíc brání spinim při jeho braní… Mám vůbec pcos? Jsem zmatená, nemohla to zaměnit třeba za sekundární amenoreu…?