Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mista1 píše:
Dobrý den, už jsem tu párkrát řešila problémy po zánětu močových cest, kdy se mi 2× vrátil zánět. Nyní beru UroVaxom, blokurima na noc, hygiena, bylinky… Ale co mi hrozně chybí, je plavání v bazénu. Máte někdo zkušenost, že by se zánět močového měchýře objevil v souvislosti s koupáním? Voda zas tak studená není a samozřejmě hned převléknout do suchého. Nebo je ta chlorová voda opravdu takový nepřítel ženského vnitřního prostředí, že to raději nemám riskovat? V létě letím k moři, tam jsem zánět nikdy neměla, vlastně ani z koupání v přírodní vodě v létě u nás. Leda, pokud jsem opravdu hodně prochladla, ale to snad naposled jako malá, kdy jsem prostě z toho bazénu nechtěla.Je tu někdo, kdo taky občas „trpěl na močák“ a přitom rád plaval?
Ahoj, koupání se bohužel obecně při zánětech močových cest nedoporučuje, a to ani ve vaně :/ Jak dlouho už ten urovaxom máš?
@Freeandwild Měsíc a půl už beru. Předtím jsem měla Urivac. Obdobná věc, jen slabší, není na to potřeba recept. Ve vaně se už nekoupu vůbec, to mě nemrzí, nikdy mě to moc nebavilo. Moře podle urologa nevadí, slaná voda nenarušuje prý mikroflóru, která pomáhá proti zánětům. Když samozřejmě neprochladnu a budu měnit plavky. Bazén asi holt budu muset oželet.
Dobrý den, už jsem tu párkrát řešila problémy po zánětu močových cest, kdy se mi 2× vrátil zánět. Nyní beru UroVaxom, blokurima na noc, hygiena, bylinky… Ale co mi hrozně chybí, je plavání v bazénu. Máte někdo zkušenost, že by se zánět močového měchýře objevil v souvislosti s koupáním? Voda zas tak studená není a samozřejmě hned převléknout do suchého. Nebo je ta chlorová voda opravdu takový nepřítel ženského vnitřního prostředí, že to raději nemám riskovat? V létě letím k moři, tam jsem zánět nikdy neměla, vlastně ani z koupání v přírodní vodě v létě u nás. Leda, pokud jsem opravdu hodně prochladla, ale to snad naposled jako malá, kdy jsem prostě z toho bazénu nechtěla.
Je tu někdo, kdo taky občas „trpěl na močák“ a přitom rád plaval?