Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jenom by mě zajímalo jestli to někdo má taky a jak to popřípadně řešit? Přemýšlím nad tým čajem ale nevim jestli pomůže. A o co jde?
No už od začátku mám problèmy s ms. Aby mi vůbec začala musela jsem brát antinu a chodivala jsem na vyvolávačky. Jenže protože jsem ji spíš nebrala než brala a protože mi pak po ní začalo být blbě tak jsem ji vysadila. Ale to už je pár let zpátky. A teď si ji několik let kontroluji přes jednu appku. Jde o to že se mi tam posunula ms skoro až na konec měsíce a pak ten další jsem ms vůbec neměla mít (a taky že neměla). No a pak 3 poslední měsíce mi začínala 9-10… A podle appky bych ji měla mít až za 14 dnů, ale kdybych to brala podle posledních 3 měsïců tak bych zase měla meškat tak jak to teda je? Není to v appce posunuté i třeba kvůli tomu že byl krátký měsíc? Má to taky některá takto? Vím hloupý dotaz, ale zajímá mě to.
Tak máš ms nepravidelně ne? To bohužel nějaká apka nevyřeší. Mě si ms taky chodí jak chce, někdy za měsíc, někdy za dva a nejakou apkou se to sledovat nedá, protože ta počítá prostě s pravidelným cyklem a spočítá ti termín další ms podle toho jak přišla předtím, případně podle toho kolik tam napíšeš dní u délky cyklu. Nebo máš cykly hodně dlouhé, víc jak 30 dní, tak je pak logické, že ti nebude chodit třeba každý měsíc stejně, ale postupně ti dojde jednou na konci měsíce, pak měsíc nic, pak dojde na začátku měsíce atd.
Ano mám a přes to, jsem měla ms 10.12-13.12, 9.1-12.1 a 10.2. - 13.2. a teď bych to podle appky měla dostat až 20.3. což mi příjde jako dlouhá doba. No nevypočítá… Ten jeden měsíc mi ukázala ze ji nebudu mít a taky že neměla. Proto mě todle mate.
@NickNameQ ach no generace co si bez apky nedojde ani na wc s proninutím hele zahoď ten krám, spočítej si po kolika dnech máš ms a normálně si to spočítej v kalendář a máš po problému, ms ti nepřijde nikdy na den je to plus mínus den dva ale to neřeš
Mám taky problémy s menstruaci a podle appky se neřídím, appku spíše používám na zaznamenávání různých PMS příznaků a celkově menstruace - abych proste věděla u gynekologa, kdy mi to přišlo a třeba když me začnou bolet někdy zada a začnu mit střevní chřipku, tak ze se to asi blíží
pokud máš nepravidelnou menstruaci, tak aplikace moc nepomáhá, protože to počítá fakt spíše s tou pravidelnou menstruaci ![]()
Já mám menstruační kalendář apku, ale pro kontrolu, zahackuju den MS, vypočítává mi to ovulaci cca, kterou už vědět nepotrebuji, a vyznačí dny další MS. mám jen proto, že to nepíšu do kalendáře.
@NickNameQ píše:
Ano mám a přes to, jsem měla ms 10.12-13.12, 9.1-12.1 a 10.2. - 13.2. a teď bych to podle appky měla dostat až 20.3. což mi příjde jako dlouhá doba. No nevypočítá… Ten jeden měsíc mi ukázala ze ji nebudu mít a taky že neměla. Proto mě todle mate.
To je nejaky divny. Co to mas za appku, ze predpovida, ze nedostanes MS a pak ti predpovi posunutou MS?
@ka2ka protože spolu používám víc jak kalendář a zaznamenávám si do ní všechno i to kdy s přítelem spím abych věděla. Ono mi to i pomůže v tom že když bych měla zrovna měsíc kdy to nemám dostat abych věděla že nemám vysilovat kvůli těhotenství.
@Malaika1234 A mohu vědět kterou využíváš/te ty/vy? Taky si do ní zapisují vše co je potřeba i to jestli mi podle appky došla ms dřív či později. A ono se tam dá nastavit nepravidelná ale nvm jak to funguje.
@Stevia Jako ovulla tam je taky, jenže ta appka ukazuje celý týden kdy by mohla být a jelikož to nemám jak jinak zjistit tak to moc nevyužívám.
@Janča6 píše:
To je nejaky divny. Co to mas za appku, ze predpovida, ze nedostanes MS a pak ti predpovi posunutou MS?
Můj kalendář se jmenuje. Jako ona to předpověděla a správně což taky nechápu jak se tohle mohlo stát.