Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj, máte nějaký tip jak vyčistit čalounění kočárku? ( boudička - pračka nepřipadá v úvahu )Mám kočár černé barvy a nevím jak jsem k tomu přišla jsou tam „najednou“
dva světlé fleky…hadr a mýdlo nepomáhá
Díky
![]()
Asi záleží, jakého jsou skvrny původu… Já jsem teď čistila plíseň na světlém potahu solí na skvrny - namočit, posypat a nechat působit - třeba celý den nebo přes noc. Pak se to má teda běžným způsobem oprat, ale určitě bude stačit to nějak „opláchnout“ nebo tak něco ![]()
Možná bych zkusila zajít třeba někam do čalounictví, třeba ti tam poradí nebo do čistírny oděvů.
Nemůžou být ty skvrny třeba vyšisování od sluníčka?
právě od sluníčka ne, to by byl asi celý vyšisovaný…je to takové neurčité, vůbec nevím kde jsem k tomu přišla. Zkoušela jsem to vzít kartáčkem, hadrem, jarem, mýdlem, Vanishem… ![]()
Taky se mi to zdálo jak od soli, ale spíš to nezakroužkované
Ale bylo by to logické, to je hned…
Angua píše:
Taky se mi to zdálo jak od soli, ale spíš to nezakroužkovanéAle bylo by to logické, to je hned…
to je jen odraz světla to nezakroužkované a pak na té horní fotce chloupky…
už mě napadají takové blbinky jako černý krém na boty
ap. ![]()
Taky mě napadlo to zamalovat černým fixem na textil
Ale obávám se, že by to šlo vidět ![]()
Prosím o radu jak vyčistit čalounění na sportáku co nejde sundat typ kočárku Adbor Arte 3×3 ![]()
Zdravím maminky. Jsem nastávající maminka a je to mé první dítě tak mám jen základní zkušenosti co jsem pochytila po známých co už děti mají. Chtěla bych se zeptat, dostala jsem modrobílí kočárek po mladším sourozenci ale jsou na něm zažloutlé fleky od prachu jak byl schovaný a nevím jakým účinným prostředkem dostat ty fleky pryč abych kočárek nepoškodila například nesedřela barvu nebo ji neseprala. Moc děkuji za jakoukoli radu.
Dá se to látkové polstrování z konstrukce kočáru sejmout a vyprat v pračce? U nás jsme prali všechny tři kočáry, naposledy včera golfky a látka se chová jako každá jiná - na tom polstrování je uvedeno, na kolik stupňů nejvíc lze prát.