Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, plet by se mela cistit rano a vecer to mi je jasne ale co kdyz se potrebuju kazdy den nalicit az tak v poledne nebo odpoledne, to si mam plet znovu cistit a pak cistit zase vecer? neni to moc cistit 3×denne? ![]()
@tvetinka
záleží na typu pleti. Pokud se Ti pleť mastí, vyčistila bych i před líčením - líp to vypadá.
Mám mastnější pleť a čistím před líčením vždy
. I když to je 3× denně
.
Já se líčím v týdnu vždy ráno, když ju do práce. o víkendu dám ráno jen krém a pokud se v průběhu dne líčím, tak používám BB cream, takže to se neodličuji, ale napatlám jen ten krém. POkud bych se ale líčila klasicky, tak bych si omyla obličej micelární vodou a líčila kompletně včetně podkladových krémů a bází.
Ja se odlicuju vecer pred spanim odlicovacem a dam si cistici krem, rano si oblicej oplachnu jenom vodou, ale je fak ze nemam problemy s pleti. A jednou tydne si udelam cistici pletovou masku. Spis mi pride ze cim vickrat bych si plet cistila tim je citlivejsi, ale zalezi taky co pouzivate.
Trošku jiný dotaz, nelíčím se a nemám ani akné, ale mám citlivou a suchou plet, omývám jen vodou a mýdlem, ale chtěla bych si koupit nějakou čistící vodu nebo neco podobného. Čím čistíte vy?
@Ilorin píše:
Trošku jiný dotaz, nelíčím se a nemám ani akné, ale mám citlivou a suchou plet, omývám jen vodou a mýdlem, ale chtěla bych si koupit nějakou čistící vodu nebo neco podobného. Čím čistíte vy?
Na suchou pleť mýdlo vůbec!
![]()
Používám micelární vodu od Garniera - ale značka asi není tak důležitá -, pokud máš suchou pleť, tak bych na oči asi použila ještě něco jemnějšího: na citlivou pleť, na oční partie nebo něco v tom duchu. Mýdlo dává pleti pekelně zabrat.
@Ilorin Nepíšeš jakým mýdle, ale mýdlo na suchou a citlivou pleť asi nebude to pravé ořechové, jestli je to obyč do 100kč, naopak Clinique mají perfektní čístící a hydratující mýdla na obličej, která vyčistí dostatečně a pokud ji máš suchou, tak bych klidně mázla kokosovým olejem.
Edit: Jo a ten olej nanést na vlhkou pleť, jinak naopak vysušuje! ![]()
@Ilorin píše:asi bych zkusila něco takového , já to používala jen místo sprcháče, v nouzi i šamponu, ale třeba na omlazení to má dobrý kritiky i na obličej… a nemusí to být tohle konkretně, jestli máš blíž rossman, nebo lekárnu tak tam taky určitě jsou tyhle mycí srandy pro děti a ty citlivou pleť maj…
@Frnda píše:jo s oleji souhlasím, ale kokosovej a slunečnicovej prej vysušujou… my máme i na ekzem dobrou zkušenost s olivovým lsz, nebo teď kupuju v kaufu arašídovej, ale u něj zatím těžko říct…
Edit: Jo a ten olej nanést na vlhkou pleť, jinak naopak vysušuje!
@Gosi Já mám za to, že vysušuje jen když aplikuješ na sucho, na vlhko by měl naopak promazat- sama mažu lokty, paty a dávám na vlasy, všechno na vlké a jsem spokojená.
Hubu mám teda mastnou, takže tam néé, tu si čistím jednou za čas trochu neobvykle alpou. ![]()
@Frnda píše:
@Gosi Já mám za to, že vysušuje jen když aplikuješ na sucho, na vlhko by měl naopak promazat- sama mažu lokty, paty a dávám na vlasy, všechno na vlké a jsem spokojená.Hubu mám teda mastnou, takže tam néé, tu si čistím jednou za čas trochu neobvykle alpou.
no na sucho vysušujou všechny oleje, to máš pravdu… ale nám dělal hroznej problém ten slunečnicovej(i když dělám malé „olejové koupele ve sprše“) a kokosovej prej občas a akutně dobrý, ale není dobrý ho používat pořád…