Čištění pračky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Žirafátko píše:
@Seizdra jasný, já jen předávám dál varování, která mi byla dána, když jsem začala čistit pračku
Tak to má bejt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pračku mám dva roky, ocet tam šel k plenám a prala jsem ve slizu, tak hodně sody na praní - pračka vypadala skvěle, ale jak jsem přešla na prášek, tak vypadá šíleně. Buben je mastný a pračka smrdí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nemate nektera zkusenost s vycistenim napousteni pracky, myslim tam v prihradce, jak nateka voda? Mame dost tvrdou vodu a posledni dobou se mi zda, ze tece cim dal min vody na zacatku a napousteni vody trva dele
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se k octařům, akorát to dělám namátkově, protože si to prostě nepamatuji, kdy naposledy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandoch píše:
Holky a nemate nektera zkusenost s vycistenim napousteni pracky, myslim tam v prihradce, jak nateka voda? Mame dost tvrdou vodu a posledni dobou se mi zda, ze tece cim dal min vody na zacatku a napousteni vody trva dele.
Jestli myslím to co ty, tak by to mělo jít vytáhnout a vyčistit jedině ručně. Nějakou hadičkou prošťouchnout. jestli myslíš vnitřek, tak můj to rozebral a udělal stejně, já bych si na to netroufla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
Přidávám se k octařům, akorát to dělám namátkově, protože si to prostě nepamatuji, kdy naposledy
Já to dělávam první sobotu v měsíci
To zároveň i většinou dělám ložnici a takový ty větší věci
tak se to i pamatuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
Jestli myslím to co ty, tak by to mělo jít vytáhnout a vyčistit jedině ručně. Nějakou hadičkou prošťouchnout. jestli myslíš vnitřek, tak můj to rozebral a udělal stejně, já bych si na to netroufla
Jojo, vnitrek myslim. No ale na rozebrani si netroufnu a kdyz tam kouknu, tak se mi to zda nerozebiratelne
. Tak to zkusim necim prostouchnout, ale je tam tak malo mista
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandoch píše:
Holky a nemate nektera zkusenost s vycistenim napousteni pracky, myslim tam v prihradce, jak nateka voda? Mame dost tvrdou vodu a posledni dobou se mi zda, ze tece cim dal min vody na zacatku a napousteni vody trva dele.
Nevím, jakou máš pračku, já s plněním předem, takže mi jde šuplík vytáhnout, vypláchnu a strkám do myčky
vnitřek nastříkám octem, nechám působit, vezmu kartáček na zuby - starý a šmrdlám, uvolněné vytřu hadříkem, hnus vlhčenými ubrousky na zadek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
Nevím, jakou máš pračku, já s plněním předem, takže mi jde šuplík vytáhnout, vypláchnu a strkám do myčkyvnitřek nastříkám octem, nechám působit, vezmu kartáček na zuby - starý a šmrdlám, uvolněné vytřu hadříkem, hnus vlhčenými ubrousky na zadek
Ja take smrdlam kartackem, ale jsou nejspis uz uplne ucpane nektere ty dirky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky octuju - tvrdá studniční voda. Po slizu to byla tragédie. Ale slyšela jsem, že na pračky s el. programátorem se to nemá, že jí to zničí. Ale mně zatím šlape
ale je už starší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vezmi párátko, mě přijde, že se mi občas ucpe ta tryska na aviváž, asi jak to jsou koncentráty a cáká to do nich ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
Vezmi párátko, mě přijde, že se mi občas ucpe ta tryska na aviváž, asi jak to jsou koncentráty a cáká to do nich
Jdu to zkusit hned, jdu stourat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
Vezmi párátko, mě přijde, že se mi občas ucpe ta tryska na aviváž, asi jak to jsou koncentráty a cáká to do nich
Tak jsem zpet, ty dirky jsou pruchodne
, nejspis bude problem nekde vic v utrobach. Jenze cestu od kohoutku k napousteni nejspis sama nevycistim ani za nic, to bude chtit servis
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandoch píše:
Ahoj, tak tohle řešíme tak 1× za měsíc, nejdřív zavři přívod vody, potom na pračce rozdělejte u hadice přívod vody a v pračce je strčené takové sítko, vypadá jak náprstek s dírkama, vyčistit, dát zpátky a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K běžnému prádlu přidávám do máchání ocet, navíc jsem koupila kyselinu citronovou a semo tmo to hodlám protáhnout tou na vyvářku. Mastnotu na bubnu nemám, ale nepoužívám aviváž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit