Čištění pračky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
4.9.12 19:56
@Žirafátko píše:
@Seizdra jasný, já jen předávám dál varování, která mi byla dána, když jsem začala čistit pračku :mrgreen:

Tak to má bejt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
4.9.12 19:56

Pračku mám dva roky, ocet tam šel k plenám a prala jsem ve slizu, tak hodně sody na praní - pračka vypadala skvěle, ale jak jsem přešla na prášek, tak vypadá šíleně. Buben je mastný a pračka smrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.9.12 19:59

Holky a nemate nektera zkusenost s vycistenim napousteni pracky, myslim tam v prihradce, jak nateka voda? Mame dost tvrdou vodu a posledni dobou se mi zda, ze tece cim dal min vody na zacatku a napousteni vody trva dele :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.9.12 20:02

Přidávám se k octařům, akorát to dělám namátkově, protože si to prostě nepamatuji, kdy naposledy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.9.12 20:04
@dandoch píše:
Holky a nemate nektera zkusenost s vycistenim napousteni pracky, myslim tam v prihradce, jak nateka voda? Mame dost tvrdou vodu a posledni dobou se mi zda, ze tece cim dal min vody na zacatku a napousteni vody trva dele :think:.

Jestli myslím to co ty, tak by to mělo jít vytáhnout a vyčistit jedině ručně. Nějakou hadičkou prošťouchnout. jestli myslíš vnitřek, tak můj to rozebral a udělal stejně, já bych si na to netroufla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.9.12 20:06
@kozisek píše:
Přidávám se k octařům, akorát to dělám namátkově, protože si to prostě nepamatuji, kdy naposledy :lol:

Já to dělávam první sobotu v měsíci :D To zároveň i většinou dělám ložnici a takový ty větší věci :) tak se to i pamatuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.9.12 20:08
@Seizdra píše:
Jestli myslím to co ty, tak by to mělo jít vytáhnout a vyčistit jedině ručně. Nějakou hadičkou prošťouchnout. jestli myslíš vnitřek, tak můj to rozebral a udělal stejně, já bych si na to netroufla :)

Jojo, vnitrek myslim. No ale na rozebrani si netroufnu a kdyz tam kouknu, tak se mi to zda nerozebiratelne :mrgreen:. Tak to zkusim necim prostouchnout, ale je tam tak malo mista :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.9.12 20:09
@dandoch píše:
Holky a nemate nektera zkusenost s vycistenim napousteni pracky, myslim tam v prihradce, jak nateka voda? Mame dost tvrdou vodu a posledni dobou se mi zda, ze tece cim dal min vody na zacatku a napousteni vody trva dele :think:.

Nevím, jakou máš pračku, já s plněním předem, takže mi jde šuplík vytáhnout, vypláchnu a strkám do myčky :oops: vnitřek nastříkám octem, nechám působit, vezmu kartáček na zuby - starý a šmrdlám, uvolněné vytřu hadříkem, hnus vlhčenými ubrousky na zadek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.9.12 20:12
@kozisek píše:
Nevím, jakou máš pračku, já s plněním předem, takže mi jde šuplík vytáhnout, vypláchnu a strkám do myčky :oops: vnitřek nastříkám octem, nechám působit, vezmu kartáček na zuby - starý a šmrdlám, uvolněné vytřu hadříkem, hnus vlhčenými ubrousky na zadek :lol:

Ja take smrdlam kartackem, ale jsou nejspis uz uplne ucpane nektere ty dirky :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
4.9.12 20:15

Já taky octuju - tvrdá studniční voda. Po slizu to byla tragédie. Ale slyšela jsem, že na pračky s el. programátorem se to nemá, že jí to zničí. Ale mně zatím šlape :-D ale je už starší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.9.12 20:15

Vezmi párátko, mě přijde, že se mi občas ucpe ta tryska na aviváž, asi jak to jsou koncentráty a cáká to do nich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.9.12 20:17
@kozisek píše:
Vezmi párátko, mě přijde, že se mi občas ucpe ta tryska na aviváž, asi jak to jsou koncentráty a cáká to do nich :nevim:

Jdu to zkusit hned, jdu stourat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.9.12 20:22
@kozisek píše:
Vezmi párátko, mě přijde, že se mi občas ucpe ta tryska na aviváž, asi jak to jsou koncentráty a cáká to do nich :nevim:

Tak jsem zpet, ty dirky jsou pruchodne :think:, nejspis bude problem nekde vic v utrobach. Jenze cestu od kohoutku k napousteni nejspis sama nevycistim ani za nic, to bude chtit servis :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
4.9.12 20:26
@dandoch píše:

Ahoj, tak tohle řešíme tak 1× za měsíc, nejdřív zavři přívod vody, potom na pračce rozdělejte u hadice přívod vody a v pračce je strčené takové sítko, vypadá jak náprstek s dírkama, vyčistit, dát zpátky a je to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.9.12 20:48

K běžnému prádlu přidávám do máchání ocet, navíc jsem koupila kyselinu citronovou a semo tmo to hodlám protáhnout tou na vyvářku. Mastnotu na bubnu nemám, ale nepoužívám aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí