Čištění pračky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11513
4.9.12 21:11

@Gladys O tý kyselině jsem taky slyšela. Tím čistím konvici, tak by to taky možná šlo.-)
Aviváž používám, to mě nenapadlo, že to může být z ní :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.9.12 21:14

@Kristyna+Daník tak aviváž mi přijde jako taková navoněná mastnota, proto to ulpívá na prádle :nevim: Jinak při hojném používání můžou zbytky i plesnivět, pokud neděláš, tak zkus občas i vyndat šuplíček na prášek a pořádně vydrbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
4.9.12 21:33

@Gladys Mám horem plněnou, takže dávám prášek přímo do bubnu a ten box, co mám na víku čistím pravidelně :-) tím zmíněným kartáčkem a špejlí :-)
Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
5.9.12 13:33
@ježibaba123 píše:
Ahoj, tak tohle řešíme tak 1× za měsíc, nejdřív zavři přívod vody, potom na pračce rozdělejte u hadice přívod vody a v pračce je strčené takové sítko, vypadá jak náprstek s dírkama, vyčistit, dát zpátky a je to :mavam:

Ahoj, tak to jeste vyzkousim, jinak uz fakt nevim :think: co s tim. Diky za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
5.9.12 14:29
@dandoch píše:
Ahoj, tak to jeste vyzkousim, jinak uz fakt nevim :think: co s tim. Diky za radu!

Tak a je to hotove, uvidim az dam prat dalsi varku. Nicmene tam byl pekny humus, rozebrala jsem to jak na pracce, tak na privodu u kohoutku. Myslim, ze by to melo byt lepsi, vzhledem k mnozstvi tech usazenin na tech sitkach. Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martina144
19.9.12 21:26

Čištění pračky

Napadlo některou z Vás hodit do pračky tabletu do myčky? Ta vyčístí všechno, ale nevím jestli to nepoškodí ptačku.

• Citovat
  • Upravit
661
19.9.12 23:25

Já to čistím jednou za tři měsíce a dám do bubnu 3/4 sáčku kyseliny citrónové a pustím na 90 st. Větší balení co mají v Lidlu.Ta kámen neodlupuje jako ocet, ale rozpouští a mastnotu v bubnu z aviváží nemám, protože peru skoro pořád na 60 a do každé várky dávám trochu jaru, protože mají děti věci mastné od jídla, tak aby se to vypralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.9.12 11:53
@dandoch píše:
Tak jsem zpet, ty dirky jsou pruchodne :think:, nejspis bude problem nekde vic v utrobach. Jenze cestu od kohoutku k napousteni nejspis sama nevycistim ani za nic, to bude chtit servis :roll:.

Pokud je sitko ciste, problem muze byt v privodni hadici - dnes maji u vsech novejsich pracek stejny prumer a lze ji za asi 150 korun koupit (jen trefit delku) - vymena je snadna. Po 5-10 letech klidne muze volny prurez hadice zmensit plochu na ctvrtinu. Na to opravar neni potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.9.12 11:54
@Paťka08 píše:
Já to čistím jednou za tři měsíce a dám do bubnu 3/4 sáčku kyseliny citrónové a pustím na 90 st. Větší balení co mají v Lidlu.Ta kámen neodlupuje jako ocet, ale rozpouští a mastnotu v bubnu z aviváží nemám, protože peru skoro pořád na 60 a do každé várky dávám trochu jaru, protože mají děti věci mastné od jídla, tak aby se to vypralo.

Presne tak, kyselina citronova (v primerenem mnozstvi) je lepsi na cisteni pracky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
24.9.12 12:04

A kolik té kyseliny citronové - na gramy, když nemám elký pytlík? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.9.12 12:10

2-3 malé pytlíky stačí - řekněme 15-20 gramů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
24.9.12 12:19

@martas89 Moc děkuju :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
24.9.12 12:20

Ještě jsem takhle pračku nečistila ve větším, tak raději zvolím na poprvé tu kyselinu, kde se to rozpustí a ne jen oloupe. :D Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.9.12 12:48

Pokud máte tvrdou vodu a pračku více než rok, pak napoprvé použijte menší množství a pak ještě jednou s těmi 20 gramy.
Velmi též záleží na pracích cyklech - perete-li na 90°C častěji, pračka je „překvapivě“ víc zanesená - především její topné těleso. Čím více perete na 40°C (tato teplota a prací prostředky zlikvidují bakterie), tím méně usazenin na topném tělese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
24.9.12 12:53

@martas89 Pračku máme dva roky a na 90C jsem tedy ještě nikdy neprala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí