Čištění pračky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Gladys O tý kyselině jsem taky slyšela. Tím čistím konvici, tak by to taky možná šlo.-)
Aviváž používám, to mě nenapadlo, že to může být z ní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna+Daník tak aviváž mi přijde jako taková navoněná mastnota, proto to ulpívá na prádle
Jinak při hojném používání můžou zbytky i plesnivět, pokud neděláš, tak zkus občas i vyndat šuplíček na prášek a pořádně vydrbat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys Mám horem plněnou, takže dávám prášek přímo do bubnu a ten box, co mám na víku čistím pravidelně
tím zmíněným kartáčkem a špejlí ![]()
Díky moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježibaba123 píše:
Ahoj, tak tohle řešíme tak 1× za měsíc, nejdřív zavři přívod vody, potom na pračce rozdělejte u hadice přívod vody a v pračce je strčené takové sítko, vypadá jak náprstek s dírkama, vyčistit, dát zpátky a je to
Ahoj, tak to jeste vyzkousim, jinak uz fakt nevim
co s tim. Diky za radu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandoch píše:
Ahoj, tak to jeste vyzkousim, jinak uz fakt nevimco s tim. Diky za radu!
Tak a je to hotove, uvidim az dam prat dalsi varku. Nicmene tam byl pekny humus, rozebrala jsem to jak na pracce, tak na privodu u kohoutku. Myslim, ze by to melo byt lepsi, vzhledem k mnozstvi tech usazenin na tech sitkach. Diky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čištění pračky
Napadlo některou z Vás hodit do pračky tabletu do myčky? Ta vyčístí všechno, ale nevím jestli to nepoškodí ptačku.
- Citovat
- Upravit
Já to čistím jednou za tři měsíce a dám do bubnu 3/4 sáčku kyseliny citrónové a pustím na 90 st. Větší balení co mají v Lidlu.Ta kámen neodlupuje jako ocet, ale rozpouští a mastnotu v bubnu z aviváží nemám, protože peru skoro pořád na 60 a do každé várky dávám trochu jaru, protože mají děti věci mastné od jídla, tak aby se to vypralo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandoch píše:
Tak jsem zpet, ty dirky jsou pruchodne, nejspis bude problem nekde vic v utrobach. Jenze cestu od kohoutku k napousteni nejspis sama nevycistim ani za nic, to bude chtit servis
.
Pokud je sitko ciste, problem muze byt v privodni hadici - dnes maji u vsech novejsich pracek stejny prumer a lze ji za asi 150 korun koupit (jen trefit delku) - vymena je snadna. Po 5-10 letech klidne muze volny prurez hadice zmensit plochu na ctvrtinu. Na to opravar neni potreba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paťka08 píše:
Já to čistím jednou za tři měsíce a dám do bubnu 3/4 sáčku kyseliny citrónové a pustím na 90 st. Větší balení co mají v Lidlu.Ta kámen neodlupuje jako ocet, ale rozpouští a mastnotu v bubnu z aviváží nemám, protože peru skoro pořád na 60 a do každé várky dávám trochu jaru, protože mají děti věci mastné od jídla, tak aby se to vypralo.
Presne tak, kyselina citronova (v primerenem mnozstvi) je lepsi na cisteni pracky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik té kyseliny citronové - na gramy, když nemám elký pytlík? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem takhle pračku nečistila ve větším, tak raději zvolím na poprvé tu kyselinu, kde se to rozpustí a ne jen oloupe.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máte tvrdou vodu a pračku více než rok, pak napoprvé použijte menší množství a pak ještě jednou s těmi 20 gramy.
Velmi též záleží na pracích cyklech - perete-li na 90°C častěji, pračka je „překvapivě“ víc zanesená - především její topné těleso. Čím více perete na 40°C (tato teplota a prací prostředky zlikvidují bakterie), tím méně usazenin na topném tělese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martas89 Pračku máme dva roky a na 90C jsem tedy ještě nikdy neprala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit