Čištění pračky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Teda, holky, díky za tipy! Jsem se zastyděla, že pračku taky nečistím
Budu muset napravit a poslat dál tip mamce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, teda, ja uplne koukam! Hledala jsem puvodne cisteni zehlicky, ale koukam, ze jsem velmi pozadu i v cisteni pracky ![]()
Jeste me napadlo, nezkouseli jste na pracku ten pripravek, k cisteni zehlenicek, co se pouziva pro rozpusteni vodniho kamane?
Mam z toho octu strach, ze po nem bude citit dalsi pradlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@domi.nika86 To se nemusíš bát!! já přidávala ocet normálně do praní a dávám ho na ručníky a cítit nic není!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kristyna+Danik: Vyzkousela jsem a melas pravdu ![]()
Holky a pridavate ocet k plenam ke kazdemu prani?
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám taky příspěvek ![]()
Někde jsem četla a už několik let praktikuju (mám pračku plněnou bokem 7 let): Do přihrádky na prášek dát 1 odměrku sody a pustím pračku na nejvyšší teplotu - vyvářku. Zbavíte se tím špíny a bakterií. Po ukončení cyklu dám přímo do bubnu půl litru octa a znovu zapnu na nejvyšší teplotu. Tím se odstraní vodní kámen.
Soda a ocet se nedávají dohromady, protože se jejich účinky vyruší.
Stačí to dělat jednou za půl roku.
S octem čistím pračku jednou za rok, protože máme měkkou vodu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě po té kyselině úplně buben zbělal
Tak nevím, nevím
kde se stala chyba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, trochu odbočím od tématu. Ale párkrát jste se tu zmínili o opravářích praček. Po stěhování mi pračka přestala ždímat a přestala odtékat voda. Nemáte některá náhodou kontakt na opraváře praček z Prahy (Stodůlky), se kterým by jste měli kladnou osobní zkušenost.
Děkuji za případné tipy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak jsem si tady četla vaše příspěvky a nejsem z toho vůbec moudrá tedy…Přiznám se, že jsem čistila pračku akorát tím sajrajte Calgonem a ocet mě nikdy nenapadl…:-( Teď tady řeším akorát proč mi neteče aviváž do pračky jednou jo a jednou ne…Akorát se mi tam usadila tricha vody a víc nic…:-( Ty trysky čistíte tedy kartáčkem na zuby jo? Mě totiž přijde, že mi tam nejde moc vody…
Musím vyzkoušet ten ocet na vyčištění… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čistím kartáčkem a proplachují vařící vodou… tu nádobku na aviváž… a ted se snažím čistit tu nádobu jednou týdně, protože ta aviváž se tam hodně usazuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno po přečtení těchto příspěvků jsem hned hledala starý kartáček vyčistila a hnedn si tpo bere aviváž jak má…Dokonce mi v té nádržce, ani nezůstala voda, což je co říct, už jsem nevěla jak na to
…Super téma tohle…To se hodí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, také nám špatně napouštěla voda a bylo ucpané sítko u hadice, zastavila jsem vodu a odmontovala jsem hadici jak z pračky tak od přívodu vody a pořádně sítka vyčistila a propláchla hadici, pračka zase šlape suprově ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tereza1986 píše:
Nene, do přihrádky na prášek.
Ocet se muze lit i do bubnu ja to tak delam… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomohla Vám ta kyselina? Nemůžu se rozhodnout jestli tedy ten ocet nebo kyselinu…
@Týnuše1980 píše:
Tak mě po té kyselině úplně buben zbělalTak nevím, nevím
kde se stala chyba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Phoebe13 Ocet je jistota…nad čím váháš?…nad 6 korunami?…
Při napouštění vody přilij do přihrádky, pračku na vyvářku a nebude problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že kdo pračku nikdy nečistil a nesmrdí mu, tak se nemá za co stydet. Já jsem se začala po metodách čištění pračky začala shánět, až mi pračka i prádlo začalo smrdet. Tak jsem to komplet vyčistila, vydrbala a projela octem. A navíc jsem přešla z gelu na sypký prášek. Ten hnusný sliz v pračce totiž dělají nejenom ty aviváže, ale i prací gely. Od té doby je to zase v pohodě, ale pro jistotu to taky občas proženu octem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit