Čištění wc - vodní kámen

19200
6.10.13 19:09

čištění wc

Potřebovala bych poradit, zda nemáte nějaký tip, jak vyčistit záchod od vodního kamene.. V míse, jak je voda, tak pod ní se po stranách drží vodní kámen a nevypadá to pěkně, drhla jsem to štětkou, lila do vody savo, ale furt to tam drží.. Děkuji za postřehy..

PS. Při drhnutí savem jsem si osavovala i kalhoty, nemáte tip, kde koupit barvu na textil? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3893
6.10.13 19:12

Barvu na textil klasicky v drogérii-barva na batiku-buď jakoby obatikovat a nebo přímo hodit do té barvy (je to na nějaké množství vody ten sáček i na určitý počet kusů oblečení) a nebo barvu nasypat na oblečení, hodit do sáčku a do mikrovlnky, ale to jen pokud není na oblečení nic kovového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.10.13 19:15

@PetaP já jsem osavovaný černý rifle vždy domalovala po vyprání černou lihovou fixou. Šlo o puntík na koleni a vidět to nebylo.
Na vodní kámen - ocet. Pokud Ti vadí „vůně“, tak se dělá už octový Frosch s vůní jablka a to se už dá snést.

Příspěvek upraven 02.08.14 v 22:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
6.10.13 19:15

Na perfektní vyčištění WC od vodního kamene mám Pulirapid gel přímo do záchodů, je jich víc druhů, ten na WC je červený. S ním umyješ opravdu všechno ;). Tchyně má vlastní drogerii, takže veškeré vychytávky mám od ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.10.13 19:16

Tak pokud chceš metodou brutal force odstranit vodní kámen, pořiď si kyselinu dusičnou, injekční stříkačku a ten vodní kámen s tím opatrně polej. Musíš ale dávat bacha, ať se ty sama nepotřísníš nebo nenadejcháš výparů. Je to sajrajt, ale funguje. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
6.10.13 19:16
@Shreya píše:
Na perfektní vyčištění WC od vodního kamene mám Pulirapid gel přímo do záchodů, je jich víc druhů, ten na WC je červený. S ním umyješ opravdu všechno ;). Tchyně má vlastní drogerii, takže veškeré vychytávky mám od ní…

a umyju to, když je to „pod vodou“? Nebo mám nalít a nechat působit, nebo nalít a pak štětkou dodrhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.10.13 19:17

@PetaP nám se jednou zanesl záchod přesně, jak popisuješ. Pomohl jakýsi přípravek, který nevím, jak se jmenoval, ale byly to takové velké tablet(nebo možná prášek v pytlíku?) Každopádně to rozhodně nebylo tekuté. Nasypalo nebo hodilo se to večer do díry v záchodě a muselo nechat přes noc. Dělali jsme to týden a záchod byl jak novej:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
6.10.13 19:17

@danyk vůně mi nevadí, to pak přebiju něčím, a jen nalít do vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
6.10.13 19:18
@Agáta13 píše:
@PetaP nám se jednou zanesl záchod přesně, jak popisuješ. Pomohl jakýsi přípravek, který nevím, jak se jmenoval, ale byly to takové velké tablet(nebo možná prášek v pytlíku?) Každopádně to rozhodně nebylo tekuté. Nasypalo nebo hodilo se to večer do díry v záchodě a muselo nechat přes noc. Dělali jsme to týden a záchod byl jak novej:-)

hm, to nevím vůbec co myslíš ale :) nemůžeš to zjistit nějak prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
6.10.13 19:23

Taky mam dobrou zkusenost s tabletami. Nemela jsem tam toho vodniho kamene tolik a zabrala jen jedna tableta. Jinak muzes zkusit i kyselinu citronovou (koupis v drogerii) a zalijes varici vodou. Na zachod to nemam odzkousene, ale na rychlovarnou konvici to pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.10.13 19:23
@PetaP píše:
@danyk vůně mi nevadí, to pak přebiju něčím, a jen nalít do vody?

jen bych nalila a čekala a pak drhla

Příspěvek upraven 02.08.14 v 22:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
6.10.13 19:25

@PetaP Jak chceš, když mám čas, tak poliju a nechám půl minuty, pak stačí kámen jen setřít houbičkou a jde to krásně, nebo i jak jsi psala,,pod vodou,, ;)
Pak je ještě Puliapid do kuchyně a na vany a umyvadla, na nerez věci… fakt s tím umyješ všechno, litr stojí kolem 60 Kč a docela vydrží dlouho ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
6.10.13 19:29

V drogerie koupis kyselynu na vodni kamen stoji kolem 20kč, poliju nech to asi hodku pusobit a je jak novy :lol:
delám jednou dvakrat do roka :mavam:

Příspěvek upraven 06.10.13 v 19:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
6.10.13 19:29
@PetaP píše:
hm, to nevím vůbec co myslíš ale :) nemůžeš to zjistit nějak prosím?

Dotaz nebyl na mne, ale odpovim :lol: Ja jsem kupovala tablety ve Schleckeru (dnes uz Teta drogerie). Jednalo se o jejich znacku AS, takze nevim zda je i v Tete prodavaji. Nicmene ty tablety vyrabi urcite i nekdo jiny (urcite jsem videla v obchode, ale nevzpomenu si na vyrobce) a i se to jmenuje wc tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
6.10.13 19:33
@PetaP píše:
Potřebovala bych poradit, zda nemáte nějaký tip, jak vyčistit záchod od vodního kamene.. V míse, jak je voda, tak pod ní se po stranách drží vodní kámen a nevypadá to pěkně, drhla jsem to štětkou, lila do vody savo, ale furt to tam drží.. Děkuji za postřehy..PS. Při drhnutí savem jsem si osavovala i kalhoty, nemáte tip, kde koupit barvu na textil? :mrgreen:

ocet - funguje 100%, nalij ho do mísy, nech přes noc působit, hned ráno mísu vydrhni a vodní kámen je pryč :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný