Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, máme v rod. domku takovouto předsíň - úzká 2 m, dlouhá cca 5 m. Řeším, co dát na podlahu, všude je teď stará dlažba (měnit jen tak nebudeme), ta pokračuje i za předsíní na schodech a v chodbě. Přezouváme se hned za vchod. dveřmi. A ráda bych nějak oddělila tu „špinavou“ část od té „čisté“. Kamarádka má v bytě hned za dveřmi na zouvání takový ten čistící koberec. Že prý pobere písek i vlhkost a neroznese se to dál do bytu. Já si ale říkám, jestli spíš nedat koberec až do části, kde budeme už přezutí. Že tu dlažbu spíše od nečistot setřu. Ale zase koberec dávat i pak dál na schody, které jsou za předsíní moc nechci…
Poradíte, jak řešíte vy?
My míváme za dveřma v zimě taky koberec, nějaký úplně obyčejný z ikea. Ono to vážně má ten účel, že to nasaje rozpuštěný sníh, bahýnko atd a za kobercem je pak už čisto. Na dlažbě zůstávají loužičky a navíc - klouže to, což už je pak nebezpečné, když třeba nesu dítě, takže já se tam taky potřebuju nepřizabít. Koberec pak stačí uschlý vyklepat a dlažba za ním zůstává poměrně dost čistá. Že je koberec jak prase mě teda netankuje, zkrátka zima, tak je všude marast.
Máme „koberec“ nebo spíš rohož podobnou koberci přímo za vstupními dveřmi, a to jak u hlavního vchodu, tak u vchodu z garáže. Pochytá špínu z bot, která se dál neroznáší do dalších prostor. Při vysávání vysaju, vyklepu… jak je potřeba. ![]()
Příspěvek upraven 21.09.12 v 15:17
Máme rohož před vstupem, kde se oklepe sníh, bláto, co je třeba a další kobereček je hned za dveřma, kde se zouvají boty. Ty pak dám zas na kobereček, kde oschnou. Používám na to levné koupelnové předložky z Kiky nebo koberečky z Ikey za pár korun, jsou bavlněné a dobře nasají vodu, jednoduše je vyklepu a vyperu v pračce, když je potřeba.