Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak my máme tady samostatné vchody, je to spíš takový dvojdomek. My máme 4 pokoje v 1 patře a 2 pokoje v přízemí do kterých se dostaneme pouze z našeho bytu v 1 patře. Hlavní vchod máme v 1 patře a nechali jsme si tam udělat železné schodiště zvenku, které nás vyšlo na cca 20 000,–. Z těch dvou pokojů, co máme dole v přízemí se taky dostaneme ven, protože tam máme velké francouzské okno na terasu. Zvlášt vchody jsou skvělá věc a i když moji rodiče jsou absolutně skvělí, tak přece jenom, chodí k nám návštěvy a je fajn, že díky tomu neomezujeme rodiče ![]()
Taky si stavíme u našich patro a i když vycházíme dobře a je to investice navíc, tak na samostatném vchodě jsem trval. Navíc z druhé strany domu, aby naše návštevy nechodili pod jejich okny.
Jestli chcete na dům stavebně sahat, tak je ideální doba…
Máme to podobně. Na konci října se má dělat zateplení, fasáda a nové schody máme také v plánu. Pokud by se samostat. vchod neudělal teď, tak je mi jasné, že už nikdy. Už teď jsme pod neustálým dozorem a já nechci, aby věděla, kdy a kam jdeme. Přítel nejdřív souhlasil, ale teď to tak nevypadá.
Říká, že je to investice navíc, ale radši dát pár tisíc, než nemít nikdy klid. Hlavně se mi líbí myšlenka, že by tchýně musela zvonit, kdyby k nám šla. Takhle by k nám byl volný vstup, takže by ani neklepala a vcházela a byla by tu denně.
@dalimil Líbí se mi, že máš rozum. Manželka měla štěstí, že máš takový názor.
A investice? Nové dveře, zárubně, rozbourání zdi, předělání venkovního schodiště (aspoň tedy u nás) = 50.000Kč?? Nemám tucha. ![]()
A co udělat dvěre z venku? Investice to sice je, ale za ten klid to stojí.
Já také bydlím s tchýní. Patro jsme přistavovali a samostatný vchod byl podmínkou i manžela. Jenže mi to nemyslela a nechali jsme si udělat vchodové dveře s klikou i z venčí. takže tu babču máme někdy i 10×denně- bez klepání
![]()
Chtěla bych se zeptat, jak jste dopadly se samostatnými vchody? Právě uvažuji o tom, že vchod do budoucna přistavíme, ale bude to dost komplikované ne jen z finančních, ale také z technických důvodů. Nejlepší by bylo asi přistavit a udělat schodiště v přístavbě, jak jste to vyřešily Vy? Museli bychom mít jinak dveře přímo do obýváku, jinak by to nešlo
.Pokud máte nějaké fotky realizací nebo zkušenosti, budu ráda. Podruhé bych už nikdy nešla do domku bez samostatného vchodu, hlavně když už jsou děti
, to dvougenerační soužití má svoje MOUCHY.
Také by mě zajímalo jak to u vás všech dopadlo, právě řešíme to samé.
Ahoj holky,
nepředělávaly jste si samostatný vchod? Bydlíme s tchýní. Vypadá to tak, že jsou dveře - nalevo schody k nám a za 1,5 metru další dveře k tchýní. Chtěla bych ale samostaný vchod. Šlo by tam jen o to, aby se část zdi odstranila a nahradila dveřmi. Jelikož plánujeme nové schody (60 tis) a zateplení a novou fasádu (nevím kolik Kč), tak by bylo dobré ho udělat teď, protože pak by byla investice větší. Dům je okál - dřevostavba.