Samostatný vchod - cena?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.9.12 12:56

Samostatný vchod - cena?

Ahoj holky,
nepředělávaly jste si samostatný vchod? Bydlíme s tchýní. Vypadá to tak, že jsou dveře - nalevo schody k nám a za 1,5 metru další dveře k tchýní. Chtěla bych ale samostaný vchod. Šlo by tam jen o to, aby se část zdi odstranila a nahradila dveřmi. Jelikož plánujeme nové schody (60 tis) a zateplení a novou fasádu (nevím kolik Kč), tak by bylo dobré ho udělat teď, protože pak by byla investice větší. Dům je okál - dřevostavba.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2216
21.9.12 13:03

Tak my máme tady samostatné vchody, je to spíš takový dvojdomek. My máme 4 pokoje v 1 patře a 2 pokoje v přízemí do kterých se dostaneme pouze z našeho bytu v 1 patře. Hlavní vchod máme v 1 patře a nechali jsme si tam udělat železné schodiště zvenku, které nás vyšlo na cca 20 000,–. Z těch dvou pokojů, co máme dole v přízemí se taky dostaneme ven, protože tam máme velké francouzské okno na terasu. Zvlášt vchody jsou skvělá věc a i když moji rodiče jsou absolutně skvělí, tak přece jenom, chodí k nám návštěvy a je fajn, že díky tomu neomezujeme rodiče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
21.9.12 13:09

Taky si stavíme u našich patro a i když vycházíme dobře a je to investice navíc, tak na samostatném vchodě jsem trval. Navíc z druhé strany domu, aby naše návštevy nechodili pod jejich okny.
Jestli chcete na dům stavebně sahat, tak je ideální doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
21.9.12 13:32

Máme to podobně. Na konci října se má dělat zateplení, fasáda a nové schody máme také v plánu. Pokud by se samostat. vchod neudělal teď, tak je mi jasné, že už nikdy. Už teď jsme pod neustálým dozorem a já nechci, aby věděla, kdy a kam jdeme. Přítel nejdřív souhlasil, ale teď to tak nevypadá. :? Říká, že je to investice navíc, ale radši dát pár tisíc, než nemít nikdy klid. Hlavně se mi líbí myšlenka, že by tchýně musela zvonit, kdyby k nám šla. Takhle by k nám byl volný vstup, takže by ani neklepala a vcházela a byla by tu denně.

@dalimil Líbí se mi, že máš rozum. Manželka měla štěstí, že máš takový názor.

A investice? Nové dveře, zárubně, rozbourání zdi, předělání venkovního schodiště (aspoň tedy u nás) = 50.000Kč?? Nemám tucha. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
21.9.12 16:59

A co udělat dvěre z venku? Investice to sice je, ale za ten klid to stojí.
Já také bydlím s tchýní. Patro jsme přistavovali a samostatný vchod byl podmínkou i manžela. Jenže mi to nemyslela a nechali jsme si udělat vchodové dveře s klikou i z venčí. takže tu babču máme někdy i 10×denně- bez klepání :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.13 20:39

Chtěla bych se zeptat, jak jste dopadly se samostatnými vchody? Právě uvažuji o tom, že vchod do budoucna přistavíme, ale bude to dost komplikované ne jen z finančních, ale také z technických důvodů. Nejlepší by bylo asi přistavit a udělat schodiště v přístavbě, jak jste to vyřešily Vy? Museli bychom mít jinak dveře přímo do obýváku, jinak by to nešlo :zed:.Pokud máte nějaké fotky realizací nebo zkušenosti, budu ráda. Podruhé bych už nikdy nešla do domku bez samostatného vchodu, hlavně když už jsou děti :zed:, to dvougenerační soužití má svoje MOUCHY.

• Citovat
  • Upravit
72
7.3.17 12:02

Také by mě zajímalo jak to u vás všech dopadlo, právě řešíme to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný