Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám stažený program na fotoknihu Cewe, ale zatím se mi nepodařilo přetáhnout fotky z počítače do toho programu. Mám je uložené na ploše, ale v nabídce toho programu se mi plocha nezobrazí a nevím, jak jí tam dostat nebo jestli mám fotky uložit např. na C, které v nabídce je? Máte s tím někdo zkušenosti? Snad jsem to napsala srozumitelně… díky moc za rady ![]()
V jiné diskuzi tu nyní řešíme Happy foto, mají super akci na fotoknihy. Nechceš ještěvpřehodnotit kde fotoknihu necháš zhotovit? Nechávala jsem u Fotolabu minulý rok a nyní asi zvýtězí cena a půjdu k Happy foto.
Cewe jsem dělala několikrát a neměla jsem s tím jediný problém. Čoveče jen si nevybavuju jestli se tam skutečně nezobrazuje plocha. Vím, že jsem si vždycky složku taky dala na plochu, ale pojmenovala konrétně třeba „Cewe Dovolená“ a v nabídce programu už našla přímo tu složku. Asi ne přes plochu. ![]()
Ten program mám v PC doma, teď jsem v práci.
Kdyby jsi hodně potřebovala a nikdo do večera neporadil tak se ti doma kouknu až přijdu z práce.
Jinak s touto „výrobou“ fotoknih jsem byla vždycky naprosto spokojená. Můžu jedině pochválit. Program má opravdu širokou škálu nabídek a možností, kniha byla zhotovena a přišla vždy do 4dní a naprosto v pořádku. ![]()
Program se mi líbil, natáhlo se to zcela samo, pracovalo se s tím dost instinktivně. Bohužel výsledná kvalita knihy byla ze dvou pokusů dvakrát mizerná, takže já už od nich nechci nikdy nic, ani kdyby si to tam ten program poskládal sám.
Jinak bych to zkusila uložit jinam na disk, jakožto programátorova žena mám přísný zákaz ukládat cokoliv na plochu ![]()
Program si to tam poskládat sám dokonce taky umí ![]()
A s ukládáním věcí na plochu máš recht - mužskej mi taky zakázal tyhle věci ![]()
Škoda, že jsi byla tak nespokojená
Já jak jsem psala výtku nemám
Kdo ví čím to je… ale Happy foto jsem nezkoušela. Možná bych taky mohla vyzkoušet… ![]()
@ugluk Jejda-já na plochu ukládám docela často…je to problém? Nyní mě napadá, že když klekne PC, tak se asi z plochy informace nedostanou? Tak budu muset změnit systém uložení fotek. Mám je uložené v profgramu i na externím disku, ale ty co jsou připravené na vyvolání, na fotoknihu, roztříděné pro známé, ty jsou všechny na ploše.
Takže o fotky jako takové bych nepřišla, ale o spoustu práce, než jsem fotky přebrala.
A zeptám se-tím že jsem také háklivá na kvalitu fotek-je fotokniha, se kterou jsi byla spokojená? Není lepší zainvestovat na fotopapír? Nebo jiná firma dělá lepší kvalitu? Mám tu fotky ze dvou zimních dovolených, potom z léta a nerada bych měla fotoknuhu, která nebude dle mých představ.
@Cmochy jo, to vím, že si to tam program umí poskládat sám, ale to je nuda
Já dělala černé pozadí a nedokázali vytisknout jednolitou plochu, byly na ní bílé fleky. A fotografie byly některé takové divně šmouhaté
Takže jsem přešla na Blurb a to je jiná kategorie, kupodivu cenově o trochu lepší.
@lasička1 tak první argument mého muže je, že je to neetické a prostě se to nedělá
Ale nějak mi vysvětloval, proč ne, takže mám plochu uklizenou, veškeré dokumenty vzorně rozsložkované na disku, na klávesnici mám vyměněné Y a Z a mažu Ctrl+Alt+Delete, ale to už by bylo na jinou diskuzi ![]()
Jinak s tím Cewe mám pocit, že lidi spokojený bývaj, no, buď jsem moc náročná nebo jsem měla dvakrát za sebou smůlu na blbej kousek, ale jak píšu výše, nedám dopustit na Blurb, ale je to teda cizí a komunikuje jen anglicky.
Já byla teda spokojená. Nechala jsem to na fotopapír. A s tím přesouváním fotek, jsem to dělala tak, že jsem si najela na danou fotku, tam jsem zvolila nabídku „otevřít v programu -cewe“ a už tam byla a já s ní mohla pracovat, jak jsem chtěla…
Snad jsem pomohla…
Holky (a kluci
), pokud děláte fotoknihu CEWE, necháváte tam automatickou úpravu fotek nebo ne? Poznali jste nějak na fotkách, že jsou od nich upravené?
Já už totiž pracně poskládala fotoknihu, ale fotky jsou různě světlé.. Ty nejodlišnější jsem trošku upravila, ale spíš to nechávám tak, jak to je. Aby se pak při zvětšení nerozmazaly nebo prostě to nebylo na úkor kvality. Jenže si teď nejsem jistá, jestli se pak nerozmažou tou jejich úpravou.. Netušíte?
![]()
Já tam automatickou úpravu nedávám a nikdy jsem neměla problém ![]()
@Dice píše:
Já tam automatickou úpravu nedávám a nikdy jsem neměla problém
Takže ji u každé fotky zvlášť vypínáš nebo jak?
Já si jí totiž všimla až když jsem měla fotoknihu hotovou, tak už to nejde vypnout nijak celkově. Jak na začátku, to nevím.
Nemusíš mít strach, fotky budou v pohodě. Taky s tím dělám často a nikdy nebyl problém ![]()
@SarkaLo píše:
Nemusíš mít strach, fotky budou v pohodě. Taky s tím dělám často a nikdy nebyl problém
Myslíš nechat tam tu úpravu nebo ji po jedné fotce vypnout? Nepochopila jsem, k čemu to bylo, promiň.
No možná máš jinej program, já mám od fotolabu a ani si neuvědomuju, že by se mě to ptalo na úpravu, no rozhodně ne u každé fotky ![]()