Datel - co s ním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36148
20.9.12 10:53

Datel - co s ním

Ahoj, lítá k nám datel, vyďobal si díru do fasády (polystyren) a pravděpodobně se tam chce zabydlet. Jednu díru mu manžel už zadělal pěnou, ale udělal si tam novou. Dal tam CD, pak i umělýho ptáka tam pověsil, ale datel tam stejně lítá. Každý ráno ho slyším, tak tam ťuká.
Jak ho vyplašit nebo prostě vyhnat? :mrgreen:
Máte někdo tip? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
20.9.12 10:56

Zkusila bych na čas pověsit někam blízko zvonkohru, třeba takovou tu dřevěnou. Třeba pak bude považovat místo za obsazené konkurencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.9.12 10:56

Co mu tam pridelat budku? kdyz se rozhodl s vama bydlet tak mu doprat vlastni bydleni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sayonare
20.9.12 11:01

Taky mě napadla zvonkohra :palec:

• Citovat
  • Upravit
3409
20.9.12 11:08

On si tam nedělá hnízdo ale jak jsou v polystyrenu dutinky tak si myslí že tam jsou červíci a chce se k nim dostat…u nás pomohlo jen pokaždé okamžitě s co největším randálem vylekat :nevim: po týdnu ho to přestalo bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.9.12 11:52

OT - tuhle jsem narazila na nějakou studii, kde univerzitní vědci řeší, jak to, že datel nemá otřes mozku, když furt někam mlátí hlavou :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
20.9.12 12:01

U nás zvonkohra nepomohla. chvíli jí okukoval a za dva nebo tři dny si na ní zvykl :zed: co s ní neporadím.. ten co lítal tady, chtěl vyloženě hnízdit pod střechou, když jsme oblíbené místečko ucpali a na strom přibouchali budku, bylo vyřešeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
20.9.12 12:10

Taky máme svého datla :zed: (strakapoud). Snažili jsme se ho plašit, dírku jsme pokaždé zatmelili, to nepomohlo, stále se vracel. Asi před 6 týdny jsme zkusili spustit ze střechy dva provazy (splývají dolů po té inkriminované stěně), na oba provazy jsme navázali krátké křiklavě oranžové a červené fáborky, které se třepetají ve větru, i to lano se kýve ve větru, dole je neukotvené (končí ale notný kus nad zemí, aby za to nějací dacani netahali). Zatím těch 6 týdnů je klid, datel se toho asi bojí. Ale nikde není psané, že se nevrátí… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
20.9.12 12:10

K nám takhle lítal vloni, navíc díru si vytukal v místě kam se nedostaneme :zed: Nepomáhalo nic :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
20.9.12 12:51

Beru zpět, právě toho hajzla po šesti týdnech slyším bušit do zdi! Takže lana s fáborkama nepomáhají :roll: :zed:

Já jsem ho snad přivolala, tím, že jsem sem napsala :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
20.9.12 12:55

Nám teda nepomohli ani nalepení dravci :pocitac: máme už několik mega děr v nové fasádě. počkám si na tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
20.9.12 13:33
@ddinna píše:
K nám takhle lítal vloni, navíc díru si vytukal v místě kam se nedostaneme :zed: Nepomáhalo nic :roll: :roll:

taky to je právě blbý místo, je to v 1.patře těsně pod střechou, a na té stěně nejsou žádný okna.

My tam pověsili umělýho netopýra, ale asi se ho nebojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
20.9.12 14:47

Tak máte asi blbě udělanou fasádu, neměl by být schopný jí proklovnout :think: My máme právě jen zateplení, fasádu ne a ten polystyren nemáme bohužel dotažený až ke střeše, takže řešíme totéž. Není to sice datel, ale nějaký sýkorky, ale ty ku.vy klovou po celé délce baráku :cert: Ha. zlové pernatý :cert: Věšeli jsme hadříky, cd, plašili je, nic :zed: Pak jim manžel vystříkal hnízda pepřákem :lol: Měl na hlavě masku, takže on byl ok, ale ten pepřák se větrem dostal na druhou stranu baráku a do oken, tam jsem byla já s dcerou..celý uchrchlaný, slzy tekly :roll: :mrgreen: A ptáci si vesele lítali dál. Pak, když byla mláďata, tam nějaké muselo umřít, takže ta „vůně“ se linula k dceři do pokojíku, takže (byť ty ptáky nesnášíme) jsme s těžkým srdcem hnízda vybrali :( ptáčata šla kočkám. Jak ale skončila doba mláďat, je zas víceméně klid :dance: Ale chce to dotáhnout fasádu až úplně ke střeše a třeba obložit palubkama, ty neproklovou. My dali palubky jen na část a tam to opravdu nechali být, zbytek bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
20.9.12 20:46

@Kateřina33 My jsme v 7 patře, okno tam je, ale je dost daleko, dosahnem na datla max koštětem :roll: Letos na nás prdí, tak doufám, že se tu už neukáže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Ivuš
13.11.12 22:01

Datel

No tak s těma palubkama to není zrovna dobrý nápad. U nás už si asi týden ta mrcha pochutnává právě na nich :cert:. Ale zaujala mně myšlenka vyvěšení budky. Zkusíme to tedy nejprve podobrém. Ovšem jestli to nezabere, nastoupí represe. Jenom ještě nevím jaké :)). Máte někdo něco fakt zaručeného?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný