Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, lítá k nám datel, vyďobal si díru do fasády (polystyren) a pravděpodobně se tam chce zabydlet. Jednu díru mu manžel už zadělal pěnou, ale udělal si tam novou. Dal tam CD, pak i umělýho ptáka tam pověsil, ale datel tam stejně lítá. Každý ráno ho slyším, tak tam ťuká.
Jak ho vyplašit nebo prostě vyhnat? ![]()
Máte někdo tip? Děkuju
Zkusila bych na čas pověsit někam blízko zvonkohru, třeba takovou tu dřevěnou. Třeba pak bude považovat místo za obsazené konkurencí.
Co mu tam pridelat budku? kdyz se rozhodl s vama bydlet tak mu doprat vlastni bydleni ![]()
On si tam nedělá hnízdo ale jak jsou v polystyrenu dutinky tak si myslí že tam jsou červíci a chce se k nim dostat…u nás pomohlo jen pokaždé okamžitě s co největším randálem vylekat
po týdnu ho to přestalo bavit
OT - tuhle jsem narazila na nějakou studii, kde univerzitní vědci řeší, jak to, že datel nemá otřes mozku, když furt někam mlátí hlavou
![]()
U nás zvonkohra nepomohla. chvíli jí okukoval a za dva nebo tři dny si na ní zvykl
co s ní neporadím.. ten co lítal tady, chtěl vyloženě hnízdit pod střechou, když jsme oblíbené místečko ucpali a na strom přibouchali budku, bylo vyřešeno ![]()
Taky máme svého datla
(strakapoud). Snažili jsme se ho plašit, dírku jsme pokaždé zatmelili, to nepomohlo, stále se vracel. Asi před 6 týdny jsme zkusili spustit ze střechy dva provazy (splývají dolů po té inkriminované stěně), na oba provazy jsme navázali krátké křiklavě oranžové a červené fáborky, které se třepetají ve větru, i to lano se kýve ve větru, dole je neukotvené (končí ale notný kus nad zemí, aby za to nějací dacani netahali). Zatím těch 6 týdnů je klid, datel se toho asi bojí. Ale nikde není psané, že se nevrátí… ![]()
K nám takhle lítal vloni, navíc díru si vytukal v místě kam se nedostaneme
Nepomáhalo nic
![]()
Beru zpět, právě toho hajzla po šesti týdnech slyším bušit do zdi! Takže lana s fáborkama nepomáhají
![]()
Já jsem ho snad přivolala, tím, že jsem sem napsala ![]()
Nám teda nepomohli ani nalepení dravci
máme už několik mega děr v nové fasádě. počkám si na tipy
@ddinna píše:
K nám takhle lítal vloni, navíc díru si vytukal v místě kam se nedostanemeNepomáhalo nic
![]()
taky to je právě blbý místo, je to v 1.patře těsně pod střechou, a na té stěně nejsou žádný okna.
My tam pověsili umělýho netopýra, ale asi se ho nebojí.
Tak máte asi blbě udělanou fasádu, neměl by být schopný jí proklovnout
My máme právě jen zateplení, fasádu ne a ten polystyren nemáme bohužel dotažený až ke střeše, takže řešíme totéž. Není to sice datel, ale nějaký sýkorky, ale ty ku.vy klovou po celé délce baráku
Ha. zlové pernatý
Věšeli jsme hadříky, cd, plašili je, nic
Pak jim manžel vystříkal hnízda pepřákem
Měl na hlavě masku, takže on byl ok, ale ten pepřák se větrem dostal na druhou stranu baráku a do oken, tam jsem byla já s dcerou..celý uchrchlaný, slzy tekly
A ptáci si vesele lítali dál. Pak, když byla mláďata, tam nějaké muselo umřít, takže ta „vůně“ se linula k dceři do pokojíku, takže (byť ty ptáky nesnášíme) jsme s těžkým srdcem hnízda vybrali
ptáčata šla kočkám. Jak ale skončila doba mláďat, je zas víceméně klid
Ale chce to dotáhnout fasádu až úplně ke střeše a třeba obložit palubkama, ty neproklovou. My dali palubky jen na část a tam to opravdu nechali být, zbytek bohužel ne.
@Kateřina33 My jsme v 7 patře, okno tam je, ale je dost daleko, dosahnem na datla max koštětem
Letos na nás prdí, tak doufám, že se tu už neukáže ![]()
No tak s těma palubkama to není zrovna dobrý nápad. U nás už si asi týden ta mrcha pochutnává právě na nich
. Ale zaujala mně myšlenka vyvěšení budky. Zkusíme to tedy nejprve podobrém. Ovšem jestli to nezabere, nastoupí represe. Jenom ještě nevím jaké
. Máte někdo něco fakt zaručeného?