Cítím kouř

5.4.22 11:25

Cítím kouř

Zdravím všechny, nenašel by se tu někdo se stejným problém, už pět dni v kuse cítím neustále kouř jakoby by mi neustále někdo kouřil pod nosem. Zkoušela jsem už snad úplně vše, různé vůně, aromalampu cítím asi tak minut pak to hned vystřídá pach kouře. Začínám z toho být lehce na hlavu ani v noci mi to nedá pokoj. Prosím pokud má někdo podobnou zkušenost a popřípadě jak to řešit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18640
5.4.22 11:30

@GabiHansova myslím ze jsem to zaznamenala někde v diskuzi jako problem po covidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
5.4.22 11:36

Já to měla po covidu, ne teda takhle pořád, jen občas. Asi tak po měsíci a půl to odeznělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
5.4.22 11:36

Po covidu časté, v dnešní době velice pravděpodobná příčina i u tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.22 11:39

Děkuji za odpovědi. Dá se stim něco dělat nebo to proste musím vydržet a doufat ze to přejde co nejdřív? Je to fakt hrůza už je mi z toho i špatně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8733
5.4.22 11:46

Taky jsem to tak měla při a po covidu. Postupně to mizí, ale ještě ne úplně, covid jsem měla v únoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.4.22 12:40

Mam to po covidu, neda se s tim delat nic, neni to v nose ale v hlave - covidem poskozene centrum cichu a chuti, kazdemu to funguje jinak, nekomu se to opravi rychle nekomu ne. pribuzna mela covid v prvni vlne loni a dodnes nema v poradku ani chut ani cich, ja mela letos v unoru omikron, celkem lehky prubeh, od zacatku citim kour, inkdyz jsem na nejakou dobu ztratila cich i chut, kour jsem citila porad. ted uz je to mene casto, ale porad citim veci jinak a taky neco chutna jinak nez driv.

Příspěvek upraven 05.04.22 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.4.22 12:44

Co třeba- že to opravdu smrdí? Poslední dobou je zima a lidi začali topit vším možným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.22 12:46

@Ivan PPZ nikdo další to necítí. Citim to úplně všude kam se hnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
5.4.22 14:01

Jo, ex to mel jeste rok po covidu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
27.3.24 19:40

Je možné, aby to začalo až 3 měsíce po covidu? Měl lehký průběh bez ztráty čichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adamadam999
29.3.24 16:22

Pokud cítíte neustálý zápach kouře, který se neustále opakuje i po použití různých prostředků, je možné, že tento problém může být spojen s nějakým zdravotním stavem. Existuje několik možných příčin tohoto vnímání, včetně:

Parosmie: Toto je porucha čichu, při které se běžné vůně vnímají zkresleně. Může být způsobena různými faktory, jako jsou infekce horních cest dýchacích, poškození čichových nervů nebo neurologická onemocnění.

Migréna: Někteří lidé s migrénami mohou před svými záchvaty cítit zápachy, které nejsou skutečné. Tento jev je známý jako „aura“ a může zahrnovat různé druhy zápachů, včetně zápachu kouře.

Psychologické faktory: Někdy může vnímání zápachů být spojeno s psychologickými faktory, jako je stres, úzkost nebo depresivní stav.

Je důležité konzultovat tento problém s lékařem, aby se vyloučily možné zdravotní příčiny a získalo se správné diagnózy. Lékař může provést důkladné vyšetření a doporučit vhodnou léčbu nebo další kroky na základě vašich specifických potřeb.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.26 21:06

Oživuji diskuzi. Uz asi tři týdny cítím kouř (kombinace spáleného plastu a kouře z cigaret). Nikdo jiný to necítí. Cítím to úplně všude. Doma, v práci, v autě. Mam tedy pauzy kdy to necítím, nejdelší byla asi 4 dny. Pak jsou dny kdy to cítím cely den. Nepomáhá čistička vzduchu, vonné oleje, otevřené okno proste nic. Ma nekdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
3116
20.3.26 21:11
@Anonymní píše: Více

Ano, mám zkušenost pracovní - u psychiatrických pacientů. I na netu najdeš články, co se s tím dá dělat - výplachy nosu, inhalace, lokální anestetikum. Rozhodně se poraď s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 21:39
@teroonka píše: Více

A tví pacienti to mají způsobené z psychických důvodů? Nemam žádnou psychiatrickou diagnózu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex