Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chřipka, měla jsem 2× v životě, jen jsem spala, byl problém i dojít na záchod. Horečky začaly klesat až 6 den, nechutenství ještě tak měsíc. Proto, když mi někdo v práci řekne, že má chřipku, jen se zasměju, vůbec by tam nedolez.
@Anonymní píše: Více
Chřipka třeba? U té je problém, že tak říká spousta lidí běžnějším virózám a chodí s tím třeba i do práce a vlastně tuhle virózu bagatelizují. Z chřipky se tělo vzpamatovává klidně i tři týdny. S tím, že prvních 10 dnů se člověk opravdu cítí, jako kdyby měl zdechnout.
To mám teď
prý chřipka. Hlavně dodržovat pitný režim a odpočívat.
Diky za zkusenosti ale to by se ukazalo v tom crp ze mam neco v sobe ne? Ja delam na home office ale dnes je to od te soboty nejhorsi den a dnes jsem vubec nic neudelala, jen spim, hodne piju ale 3 dny jsem do sebe nedala nic, z pohledu na jidlo je mi na zvraceni, mota se mi hlava, jak vstanu mam pocit ze jsem nekde parila tak tejden v kuse jak se dopotacim na wc. Pripadne mam zazadat o test na chripku teda?
Chřipla je vir, crp může být zvýšené jen mírně nebo ani to ne.
@Havlova no právě, že letos to přišlo nějak dřív, dnes jsem byla na očkování a setra říkala, že už mají potvrzené případy, což loni bylo o měsíc později.
@aledud píše: Více
V celé republice byl minulý týden hlášený 1 pozitivní případ chřipky. U nás v laboratoři jsme od prázdnin ještě žádný nezachytili. Vyšetřujeme je denně. Ale třeba je zakladatelka jedna z prvních. A nebo je to covid (i když je test negativní), RSV, mycoplasmata (těch je letos fakt hodně),…
@Havlova píše: Více
není, říkali, že už u nás byla potvrzená.
edit koukám, že víš. Ale já z toho pochopila, že to není jeden jediný člověk.
Covid i přes to, že ti vyšel negativní test. Prý se teď táhne strašně dlouho. Vždy mě postavil na nohy Paralen, ale na covid vůbec nezabírá. Vyzkoušej Aspirin, během covidu beru šumivý Aspirin a úplná paráda, ale nesmí se kombinovat s paracetamolem.
Mě by zajímalo, co měla teď ségra, příznaky jako chřipka - skoro 40 horečka 2 dny, bolest celého těla, hlavy, očí, v noci se příšerně potila, pak se vše zlepšovalo, i noční pocení se zmírnilo, má to tahle už týden.
Zajímavý je, že ani náznak nějakých respiračních potíží, žádná rýma, kašel.
A kupodivu nikoho doma nenakazila.
Kovidové testy si dělala 3, vše negativní.
Ahoj, prosim vsechny o radu, obcas jsem marodila, ale ne nikdy az takhle, to co me od soboty postihlo se neda vydrzet. Zacala jsem zimnici, silenou unavou, kaslem, bolely me klouby, svaly, hlava proste cely clovek. Horecka vystoupala a stoupa porad vys a vys, cemuz nerozumim
uz jsem z toho vyrizena. Bravala jsem brufen, ted presla na Modafen a stale stejny a spis horsi. Nenasoukam do sebe vubec nic jelikoz pri pohledu na jidlo je mi na zvraceni. Test na covid negativni, crp nizke. Ale 4 dny takhle vysoky horecky a prospat cely dny je priserny, zimnice ktera boli az se vam chce brecet. Napada me, v minulosti jsem si prosla ruznymi dietami, telu ublizovala drastickejma dietama, co si budem, par mesicu taky nic nejim jelikoz jsem po rozchodu, muze to nejak souviset s imunitou? Co vam zabralo? Zazvor atd taky nic..Dr mi rekla ze mam prijit v patek a ze to na antibiotikum neni, jenze ja sotva lezu a mam brat dalsi leky