Citroen Berlingo

191
23.1.23 22:22

Citroen Berlingo

Přijde mi to jako fajn rodinné auto, máte někdo? Ideálně výroba tak od 2015 - 2018, na nové není. Máte nějakou zkušenost, na co si při výběru dát pozor? Co poruchovost? Jasně, je to loterie, jako se vším:-) Co výbava, zaujalo mne třeba otvírací zadní okno, co mají některé, je to k něčemu? Navigace - je spolehlivá, nebo stejně radši používáte z mobilu? Atd, co by vás napadlo, zajímá mne vše :-) díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
496
23.1.23 22:49

Tak máme doma dvě, jedno rok výroby 2010, druhé 2017. Ani u nového, ani staršího jsme nic závažného neopravovali, ale obě byly v daných letech kupovany jako funglovky. Otevírací zadni okno párkrát využil manžel, když si dal něco nahoru, treba při cestě na dovcu, aby nemusel otevirat kufr plný věcí, ale já v tom moc smysl nevidím. Navigace tam není špatná, ale aktualizace vyšli tuším dle aplikace od Citroenu v roce 2019, pak už nic a občas chybi kus nové silnice, tak používáme spíš navigace v mobilu online. Ale jako doplněk nebo na vyhledání směru, když se nechyta mobil, je to ok. Spotřeba docela fajn, máme mezi 5-6 litry na 100 km, což na tak velké auto je ok. Odvozili jsme tím vždy vše, co jsme si vzpomněli, zvířata, věcí pri stěhování, využíváme ho na dovolenych na spani - necháme doma zadní sedáky, dáme matrace a do kempu luxus :D velmi podobný je ještě jeden typ Peugeotu, ale teď si přesně nevzpomenu název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
23.1.23 22:54

Moc děkuju za zkušenost. Jj, peugeot teepee, na to jsem také koukala, ale citroena máme teď a asi bych chtěla zůstat značce věrná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
23.1.23 22:58
@iiiif píše:
Moc děkuju za zkušenost. Jj, peugeot teepee, na to jsem také koukala, ale citroena máme teď a asi bych chtěla zůstat značce věrná :-)

Ji, to je on :) Berlingo se už nedá jako nové sehnat na naftu, už jen elektro, což mě docela mrzí, tak budu doufat, že ti naši mazlici vydrží ještě hodně dlouho. Ještě mě napadlo - co máme prcka, vozila jsem v autě kočár, pokud jsem nepotřebovala moc místa v kufru, tak jsem ho nemusela vůbec skládat, jen dat pěkně dovnitř a ven, to byla paráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24844
23.1.23 23:02
  1. tož citroen není hvězda snů, berlingo už vůbec… ale můžu ti říct, že 15 let jsem skoro bez kačky jezdila v maličké C3 staré jak svět, občas se tam něco posr-alo až za pár let za pár tisíc, dojelo to za 200 kč i a na výpary 150km… a za mne jsou C dobrý…

takový jako proletářský auta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
23.1.23 23:11

Nepíšete, jakou zvažujete motorizaci, ale u dieslů pozor na filtr pevných částic. Historie vozu také není marná. Francouze prostě překontrolovat komplexně. Též bych to porovnal s bratry tohoto vozu. Peugeot Partner, Opel Combo, Toyota ProAce City.

@iiiif píše:
Přijde mi to jako fajn rodinné auto, máte někdo? Ideálně výroba tak od 2015 - 2018, na nové není. Máte nějakou zkušenost, na co si při výběru dát pozor? Co poruchovost? Jasně, je to loterie, jako se vším:-) Co výbava, zaujalo mne třeba otvírací zadní okno, co mají některé, je to k něčemu? Navigace - je spolehlivá, nebo stejně radši používáte z mobilu? Atd, co by vás napadlo, zajímá mne vše :-) díky :-)
  • Citovat
  • Upravit
191
23.1.23 23:14
@Prostě Vodnář píše:
Nepíšete, jakou zvažujete motorizaci, ale u dieslů pozor na filtr pevných částic. Historie vozu také není marná. Francouze prostě překontrolovat komplexně. Též bych to porovnal s bratry tohoto vozu. Peugeot Partner, Opel Combo, Toyota ProAce City.

hm, to jsem blondýna :-) uvažujem o nějakém dieslu. Ehm, ten filtr pevných částic - pozor na co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
23.1.23 23:19

Máme Berlingo staré, prastaré :D Za mě super, dozadu se pohodlně vejdou tři sedačky, do kufru kočár, pes a rybářská výbava, po složení sedaček slouží jako bivak :D Náklady na údržbu přiměřené stáří, řekla bych, že je dost držák, na to, že dostává celkem zabrat. Já jsem s ním mnohem spokojenější, než s Picassem, které jsme měli předtím, to bylo sice víc vyfintěné, ale věčně se něco sr.lo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
23.1.23 23:22

Pokud možno, aby nebyl na konci své životnosti. Dusí motor a při -6°C nerozjedete nad třetí rychlostní stupeň a 40km/h. Pak spadne do nouzáku a chcípne. K tomu patří i tankování kvalitní nafty. Čím méně biosložek, tím lépe. Aditiva také nejsou na škodu (celoročně).

@iiiif píše:
hm, to jsem blondýna :-) uvažujem o nějakém dieslu. Ehm, ten filtr pevných částic - pozor na co? :lol:
  • Citovat
  • Upravit
191
23.1.23 23:24
@Michelle_M píše:
Máme Berlingo staré, prastaré :D Za mě super, dozadu se pohodlně vejdou tři sedačky, do kufru kočár, pes a rybářská výbava, po složení sedaček slouží jako bivak :D Náklady na údržbu přiměřené stáří, řekla bych, že je dost držák, na to, že dostává celkem zabrat. Já jsem s ním mnohem spokojenější, než s Picassem, které jsme měli předtím, to bylo sice víc vyfintěné, ale věčně se něco sr.lo

jé, tak to docela ráda slyším, já ted jezdím právě s picassem a pořád odsouvám přesun do jiného, mám ho naopak strašně ráda a nechce se mi do jiného…jen technický stav už mne nutí…takže mi dáváš naději, že bych se s berlingem sžila taky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
23.1.23 23:28
@Prostě Vodnář píše:
Pokud možno, aby nebyl na konci své životnosti. Dusí motor a při -6°C nerozjedete nad třetí rychlostní stupeň a 40km/h. Pak spadne do nouzáku a chcípne. K tomu patří i tankování kvalitní nafty. Čím méně biosložek, tím lépe. Aditiva také nejsou na škodu (celoročně).

děkuju moc. A má šanci laik nějak poznat ten blížící se konec životnosti při normální prohlídce někde v bazaru? Nebo jednoho dne blikne kontrolka a šlus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
23.1.23 23:28

No jo, ale jaké Picasso? Xsara, C3, C4? A hlavně, v jaké motorizaci? Není Picasso, jako Picasso… U Frantíků to také nesmí být pondělní, nebo páteční vůz.

@Michelle_M píše:
Máme Berlingo staré, prastaré :D Za mě super, dozadu se pohodlně vejdou tři sedačky, do kufru kočár, pes a rybářská výbava, po složení sedaček slouží jako bivak :D Náklady na údržbu přiměřené stáří, řekla bych, že je dost držák, na to, že dostává celkem zabrat. Já jsem s ním mnohem spokojenější, než s Picassem, které jsme měli předtím, to bylo sice víc vyfintěné, ale věčně se něco sr.lo
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
23.1.23 23:36

Spíše ne. Chce to mít sebou člověka, který ty auta zná a ví, jak se mají chovat. Určitě nekupovat bez testovací jízdy. Na druhou stranu, možná se obrátit na prodejce Citroenu a poptat ojetý vůz od nich. Bude o něco dražší, ale jinak to bude mít jen samé pozitiva.

@iiiif píše:
děkuju moc. A má šanci laik nějak poznat ten blížící se konec životnosti při normální prohlídce někde v bazaru? Nebo jednoho dne blikne kontrolka a šlus?
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
23.1.23 23:45

Pokud se jedná o C4 Picasso, tak by se mi do Berlinga moc nechtělo. Ono tedy taky záleží, kolik času se v tom autě tráví a na jak dlouhé trasy. Při malých nájezdech se ten rozdíl nepozná. U větších nájezdů člověk pohodlí Picassa ocení.

@iiiif píše:
jé, tak to docela ráda slyším, já ted jezdím právě s picassem a pořád odsouvám přesun do jiného, mám ho naopak strašně ráda a nechce se mi do jiného…jen technický stav už mne nutí…takže mi dáváš naději, že bych se s berlingem sžila taky :-D
  • Citovat
  • Upravit
191
23.1.23 23:53
@Prostě Vodnář píše:
Pokud se jedná o C4 Picasso, tak by se mi do Berlinga moc nechtělo. Ono tedy taky záleží, kolik času se v tom autě tráví a na jak dlouhé trasy. Při malých nájezdech se ten rozdíl nepozná. U větších nájezdů člověk pohodlí Picassa ocení.

nene, xsara. Dlouhé trasy ani až tak ne, spíš potřebuju převážet hodně bagáže, takže ten prostor berlinga je mi sympatický

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný