Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přijde mi to jako fajn rodinné auto, máte někdo? Ideálně výroba tak od 2015 - 2018, na nové není. Máte nějakou zkušenost, na co si při výběru dát pozor? Co poruchovost? Jasně, je to loterie, jako se vším:-) Co výbava, zaujalo mne třeba otvírací zadní okno, co mají některé, je to k něčemu? Navigace - je spolehlivá, nebo stejně radši používáte z mobilu? Atd, co by vás napadlo, zajímá mne vše
díky ![]()
Tak máme doma dvě, jedno rok výroby 2010, druhé 2017. Ani u nového, ani staršího jsme nic závažného neopravovali, ale obě byly v daných letech kupovany jako funglovky. Otevírací zadni okno párkrát využil manžel, když si dal něco nahoru, treba při cestě na dovcu, aby nemusel otevirat kufr plný věcí, ale já v tom moc smysl nevidím. Navigace tam není špatná, ale aktualizace vyšli tuším dle aplikace od Citroenu v roce 2019, pak už nic a občas chybi kus nové silnice, tak používáme spíš navigace v mobilu online. Ale jako doplněk nebo na vyhledání směru, když se nechyta mobil, je to ok. Spotřeba docela fajn, máme mezi 5-6 litry na 100 km, což na tak velké auto je ok. Odvozili jsme tím vždy vše, co jsme si vzpomněli, zvířata, věcí pri stěhování, využíváme ho na dovolenych na spani - necháme doma zadní sedáky, dáme matrace a do kempu luxus
velmi podobný je ještě jeden typ Peugeotu, ale teď si přesně nevzpomenu název.
Moc děkuju za zkušenost. Jj, peugeot teepee, na to jsem také koukala, ale citroena máme teď a asi bych chtěla zůstat značce věrná ![]()
@iiiif píše:
Moc děkuju za zkušenost. Jj, peugeot teepee, na to jsem také koukala, ale citroena máme teď a asi bych chtěla zůstat značce věrná
Ji, to je on
Berlingo se už nedá jako nové sehnat na naftu, už jen elektro, což mě docela mrzí, tak budu doufat, že ti naši mazlici vydrží ještě hodně dlouho. Ještě mě napadlo - co máme prcka, vozila jsem v autě kočár, pokud jsem nepotřebovala moc místa v kufru, tak jsem ho nemusela vůbec skládat, jen dat pěkně dovnitř a ven, to byla paráda ![]()
takový jako proletářský auta ![]()
Nepíšete, jakou zvažujete motorizaci, ale u dieslů pozor na filtr pevných částic. Historie vozu také není marná. Francouze prostě překontrolovat komplexně. Též bych to porovnal s bratry tohoto vozu. Peugeot Partner, Opel Combo, Toyota ProAce City.
@iiiif píše:
Přijde mi to jako fajn rodinné auto, máte někdo? Ideálně výroba tak od 2015 - 2018, na nové není. Máte nějakou zkušenost, na co si při výběru dát pozor? Co poruchovost? Jasně, je to loterie, jako se vším:-) Co výbava, zaujalo mne třeba otvírací zadní okno, co mají některé, je to k něčemu? Navigace - je spolehlivá, nebo stejně radši používáte z mobilu? Atd, co by vás napadlo, zajímá mne všedíky
@Prostě Vodnář píše:
Nepíšete, jakou zvažujete motorizaci, ale u dieslů pozor na filtr pevných částic. Historie vozu také není marná. Francouze prostě překontrolovat komplexně. Též bych to porovnal s bratry tohoto vozu. Peugeot Partner, Opel Combo, Toyota ProAce City.
hm, to jsem blondýna
uvažujem o nějakém dieslu. Ehm, ten filtr pevných částic - pozor na co? ![]()
Máme Berlingo staré, prastaré
Za mě super, dozadu se pohodlně vejdou tři sedačky, do kufru kočár, pes a rybářská výbava, po složení sedaček slouží jako bivak
Náklady na údržbu přiměřené stáří, řekla bych, že je dost držák, na to, že dostává celkem zabrat. Já jsem s ním mnohem spokojenější, než s Picassem, které jsme měli předtím, to bylo sice víc vyfintěné, ale věčně se něco sr.lo
Pokud možno, aby nebyl na konci své životnosti. Dusí motor a při -6°C nerozjedete nad třetí rychlostní stupeň a 40km/h. Pak spadne do nouzáku a chcípne. K tomu patří i tankování kvalitní nafty. Čím méně biosložek, tím lépe. Aditiva také nejsou na škodu (celoročně).
@iiiif píše:
hm, to jsem blondýnauvažujem o nějakém dieslu. Ehm, ten filtr pevných částic - pozor na co?
@Michelle_M píše:
Máme Berlingo staré, prastaréZa mě super, dozadu se pohodlně vejdou tři sedačky, do kufru kočár, pes a rybářská výbava, po složení sedaček slouží jako bivak
Náklady na údržbu přiměřené stáří, řekla bych, že je dost držák, na to, že dostává celkem zabrat. Já jsem s ním mnohem spokojenější, než s Picassem, které jsme měli předtím, to bylo sice víc vyfintěné, ale věčně se něco sr.lo
jé, tak to docela ráda slyším, já ted jezdím právě s picassem a pořád odsouvám přesun do jiného, mám ho naopak strašně ráda a nechce se mi do jiného…jen technický stav už mne nutí…takže mi dáváš naději, že bych se s berlingem sžila taky ![]()
@Prostě Vodnář píše:
Pokud možno, aby nebyl na konci své životnosti. Dusí motor a při -6°C nerozjedete nad třetí rychlostní stupeň a 40km/h. Pak spadne do nouzáku a chcípne. K tomu patří i tankování kvalitní nafty. Čím méně biosložek, tím lépe. Aditiva také nejsou na škodu (celoročně).
děkuju moc. A má šanci laik nějak poznat ten blížící se konec životnosti při normální prohlídce někde v bazaru? Nebo jednoho dne blikne kontrolka a šlus?
No jo, ale jaké Picasso? Xsara, C3, C4? A hlavně, v jaké motorizaci? Není Picasso, jako Picasso… U Frantíků to také nesmí být pondělní, nebo páteční vůz.
@Michelle_M píše:
Máme Berlingo staré, prastaréZa mě super, dozadu se pohodlně vejdou tři sedačky, do kufru kočár, pes a rybářská výbava, po složení sedaček slouží jako bivak
Spíše ne. Chce to mít sebou člověka, který ty auta zná a ví, jak se mají chovat. Určitě nekupovat bez testovací jízdy. Na druhou stranu, možná se obrátit na prodejce Citroenu a poptat ojetý vůz od nich. Bude o něco dražší, ale jinak to bude mít jen samé pozitiva.
@iiiif píše:
děkuju moc. A má šanci laik nějak poznat ten blížící se konec životnosti při normální prohlídce někde v bazaru? Nebo jednoho dne blikne kontrolka a šlus?
Pokud se jedná o C4 Picasso, tak by se mi do Berlinga moc nechtělo. Ono tedy taky záleží, kolik času se v tom autě tráví a na jak dlouhé trasy. Při malých nájezdech se ten rozdíl nepozná. U větších nájezdů člověk pohodlí Picassa ocení.
@iiiif píše:
jé, tak to docela ráda slyším, já ted jezdím právě s picassem a pořád odsouvám přesun do jiného, mám ho naopak strašně ráda a nechce se mi do jiného…jen technický stav už mne nutí…takže mi dáváš naději, že bych se s berlingem sžila taky
@Prostě Vodnář píše:
Pokud se jedná o C4 Picasso, tak by se mi do Berlinga moc nechtělo. Ono tedy taky záleží, kolik času se v tom autě tráví a na jak dlouhé trasy. Při malých nájezdech se ten rozdíl nepozná. U větších nájezdů člověk pohodlí Picassa ocení.
nene, xsara. Dlouhé trasy ani až tak ne, spíš potřebuju převážet hodně bagáže, takže ten prostor berlinga je mi sympatický