Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Krásný slunečný dopoledne, jelikož vy tady víte snad všechno
Jdu si k vám pro radu. Vybíráme větší auto. V současné době máme možnost koupit Citroen C4 grand picasso. 7-místné. Automat, ale motor 1.6HDi… A právě o ten motor mi jde. Najde se zde někdo, kdo to samé auto má a má ten samý typ motoru? Jak je s ním spokojený? Je poruchový, nebo měl někdo s ním problém. A pokud měl, kolik stále oprava? Co jsem četla, tak je lepší na tyhle větší auta větší obsah motoru. Poradí mi někdo? A celková spokojenost s tímto autem? A s automatem? Děkuji moc za všechny reakce.
Ahoj, máme přesně tento typ. Máme ho uz 2 roky, je to rok 2012 a doted mu nic nebylo, naprosto bezporuchovy. Automatů se neboj, já už nevím jak jsem bez něj mohla žit ![]()
Co se týká motoru tak je pravda, že žádné dělo to není. Při běžné jízdě v pohodě, ale plne auto na dálnici je zkrátka líné. Ale to je to jedinne co bych vytkla. Jinak ok ![]()
Motor nevím, k tomu se musí vyjádřit některý se zdejších pánů.
Jen bych měla připomínku k těm 7 místům…na sedačky ve 3. řadě je docela problém posadit průměrně vysoké dítě starší 10 let, dospělý nemá šanci. A to ani když se člověk snaží dělat harakiri s druhou řadou a posune ji co nejdále dopředu.
Původně to byl jeden z našich favoritů, ale vzhledem k tomu, že někteří z jeho konkurentů (bohužel dražších) jsou na tom s vnitřním prostorem výrazně lépe, byl zavrhnut hned po první návštěvě prodejce.
My plně naloženi asi jezdit často nebudeme. Spíš si myslím, že když už ta možnost dalších 2 míst je, proč jí nevyužít. Jde mi spíš o to, kdybychom měli na prázdninách neteře a tak. Abychom se na výlet vlezli do jednoho auta. Já jsem o těch motorech něco dohledala a právě tam kritizují, že Citroeni mají tyhle slabý motory. Ale že záleží na pravidelným servisu auta a o celkový péči. Tak nevím… Máme právě možnost docela dobrýho kupu. Málo najeto, není to přes bazar, nestočený kilometry. A majitel se dobře staral. Ale moc děkuji za reakce.
@Lentylka Víš co, asi bych se zkusila s majitelem domluvit na nějaké testovací jízdě, abyste si auto vyzkoušeli v reálu.
My nakonec zakotvili u Tourana, sice nakonec u silnějšího motoru, ale měli jsme půjčený i ten slabší (1,6 TDI) a s oba s manželem jsme se shodli, že by nám naprosto stačil. Takže si myslím, že i u toho Citroenu by to mohlo být dost podobné. ![]()
My s ním jsme domluveni. Jelikož je to 1.6 nafťák, tak majitel tvrdí, že odpich to docela má. Radši bych šla do 2.0HDi, ale tady víme, co kupujeme. Nechceme auto z bazaru. My zvažovali (zvažujeme) toho Citroena C4, Ford S-Max a nebo Galaxy.
@Lentylka S-maxe jsme také měli v hledáčku. Jestli ho bude zkoušet, tak doporučuji až po Citroenu. Jinak dopadnete podobně jako my - do dnes pro něj pláčeme.
Ale byl moc drahý.
Manžel by radši Galaxy, stříbrný S-max s tmavými zadními okny je opravdu krasavec. Ale cena je už někde opravdu jinde. Ale jedno s těhle 3 bychom rádi. U Tourana nám přišly tvrdý sedačky. Ale my zkoušeli v roce 2011. Když jsme vybírali první auto. Dneska už je to asi zase někde jinde.