Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se zeptat, jestli má někdo Citroen Jumpy a jak jste s ním spokojené? Zajímá mě hlavně z praktické stránky. Jak se s ním jezdí, jak pohodlně/nepohodlně se do něj posazují děti do sedaček, jestli je dost velký kufr i při kompletní třetí řadě, jestli sedačku v druhé řadě odklápíte, nebo jste ji úplně odstranili.
V dubnu nás bude šest a do normálního auta se už nevejdeme. Kamarád nám tohle nabídl za dobrou cenu, včera jsme ho tu měli na prohlédnutí, ale potřebovala bych vědět jak je to za běžného provozu.
Díky za každou zkušenost
Krásné auto
pro velikou rodinu jak delane
jinak zkusenost nemam, jen jsem si ho prohledla ![]()
@Antonie Bolavá máme peugeot expert, uvnitř bude asi trošku jiné, ale jinak v základu je to stejné auto jako expert nebo fiat scudo.
Autem jezdím od loňského března denně a s autem jako takovým jsem naprosto spokojená a už si nedokážu menší auto představit. Po prvotním strachu z řízení takhle velkého auta, se mi řídí velmi dobře i parkování je celkem bez problémů.
Sedačku v druhé řadě odklápíme podle potřeby - děti jezdí v 2.řadě uprostřed a za řidičem, ve 3.řadě u okýnek. Děti do sedaček se posazují naprosto skvěle, protože je to opravdu velké auto tzn. vysoké, prostorné. Nedávno jsme měnili vajíčko.
Nevím jak u Jumpy, ale my máme ruční brzdu u dveří řidiče a mezi řidičem a spolujezdcem je ulička, kterou se dá velmi pohodlně dostat do 2.řady a připoutat děti - využívám hlavně za deště
Další obrovskou výhodou jsou otvírací dveře na obou stranách.
Pro mě jediné nevýhody jsou isofix na sklápecím sedadle v 2.řadě což je docela nedomyšlené. A potom výška auto, protože bydlíme blízko Prahy a pokud chci někam do OC, tak si musím zjišťovat jak vysoké auto se vejde do garáže ![]()
@tezi díky za postřehy. My právě máme v plánu tu jednu sedačku ve druhé řadě úplně vyndat. Dvě starší v sedačkách by seděly vzadu ve třetí řadě jak jsou isofixy a mimino bych dala za sebe. Nejstarší naštěstí v sedačce nejezdí, takže té by zbyly dvě místa na výběr.
No my taky jezdíme do OC, tak to bude ještě problém tohle?
Na Čerňák se s tím dostanu?
@Antonie Bolavá na čerňák nevím, ale pokud si pamatuju, tam se dalo vždycky parkovat venku
Bez problémů je každé OC, které má venkovní parkoviště nebo výběr venku-uvnitř. Zatím co vím, že se nevejdu na Smíchově, kde je povolená výška pouze 1,8m. A potom naprosto v pohodě je OC na Harfě.
@tezi právě že tam to parkoviště udělali nové. Teď to vyhnali do pater. No jestli se nedostanu tam, tak se z toho asi zhroutím ![]()
Ale většinou ta parkoviště bývají sna do 2 metrů, tak s tímhle bych měla těsně projít. Má to o 5 cm míň
@Antonie Bolavá pokud je nové, tak si myslím, že bude dostatečně vysoké, protože už se počítá s vysokými auty. A když jsme koukala na jejich stránky, tak by neměl být problém se střešním parkovištěm ![]()