Výlety s dvouleťáčkem - co doporučíte?

2025
11.1.14 20:57

výlety s dvouleťáčkem-co doporučíte?

Ahoj maminky, budu moc ráda, za vaše zkušenosti, kde jste byli vy nebo vaši známí v ČR na výletě s vašimi dětmi. Našemu malýmu budou dva roky a chtěli bychom navštívit zajímavá místa u nás. děkuji moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
11.1.14 20:59

Jeee tak to by me taky zajimalo co zajimaveho tady padne, budu taky sledovat :)

• Citovat
  • Upravit
7240
11.1.14 21:00

Tak já myslím, že takhle malému prckovi je to jedno. Kupte mu zmrzku a když tam budou houpačky, pejsek nebo plyšáci za výlohou, bude spokojený. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.1.14 21:06

@Janeynka U nás nejvíc frčí výlety kamkoli vlakem, pak výlety kamkoli, kde je voda, a zoologická zahrada, les.
Takže občas jezdíme vlakem za tatínkem vyzvednout ho do práce, chodíváme venčit psy do lesa ke studánce a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381

Z vlastní zkušenosti vím, že dvouletému je to úplně jedno…jak píše @rejžička důležité jsou houpačky, prolejzačky, to se nejvíc vyblbne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155

@rejžička To by ses divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.1.14 21:10

U nás je nejlepší výlet cesta vlakem do 12 km vzdálené vesnice, tam 5 minut počkáme a jedeme domů. Cestou jsou celkem 4 tunely, koně, les, hrad, řeka, most… Kromě toho má rád výlety do zoo, má rád zvířata a pokud se tam může svézt vláčkem, tak je na vrcholu blaha.

• Citovat
  • Upravit
7725
11.1.14 21:11

Celá ČR je docela široký pojem :)

My dnes třeba byli na rozhledne Vartovna (Zlínský kraj), celkem 6km pěšky. Dnes teda blátivá cesta, ale v létě si myslím že s lepším kočárkem schůdne.

A pak ráda vzpomínám na hrad Lipnice nad Sázavou (holky měly starší čerstvě 2roky, mladší byla v šátku jako 4m), ale líbilo se mi tam že průvodce měl kratičky 15minut nějaký proslov o hradu, historii a pak jsme si to procházeli sami, což pro holku bylo super že nemusí být potichu, může si dělat co chce atd. :) a takových hradu či zřícenin je určitě víc (Hukvaldy, Helfštýn)…

Případně rádi chodíme do zahrad a parku u zámku atd. (Kroměříž, Buchlovice).

Příspěvek upraven 11.01.14 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.1.14 21:11

Ohledně výletů je tu přímo diskusní skupina - tady. Ale většinou jsou tam tipy na výlety s většími dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
11.1.14 21:12

Ahoj tak písnu kde jsem byli my s dvouletým. Milovice - Mirakulum, najdeš na netu takový zábavný park se spoustou atrakcí i náš dvouletý si to užil s naší dopomocí někde i bez. Pak kryté tedy super na zimu a špatný počasí Tongo v HK nebo Bongo v Brně. Klasické ZOO kdekoli, loni jsem prošli Prachovské skály, prcek v krosně na zádech, občas ťapal. Rožnov pod Radhoštěm muzeum v přírodě, taková procházka přírodou, okolo zvířátka, klídek nic násilnýho. Vyjet kamkoli lanovkou Ještěd, Sněžka, my dali na Slovensku Lomnický štít. Nebo někde na bobovou dráhu, jel se mnou protože tatínek si chtěl užít rychlou jízdu, já jela kvůli malému pomalu a on by bejval jel ještě rychleji. království železnic v Praze na Smíchově. Akvaparky. Ubytování v Pohádkovém městečku Podlesí (nebyli jsem, ale prý je to tam pěkné, ale zas drahé) a projet okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
11.1.14 21:18

ZOO jakákoliv a KOVOZOO Staré město u UH.

Archeoskanzen Modrá, je tam i nějaké akvárium (nebyli jsme, chystáme se tam).

Loni na podzim jsme byli na dovolené na 4 dny na jižní Moravě (LVA) - tam bylo spousta věcí kde se dalo jít s dětmi, my rádi rozhledny, tam jich je několik. Pak ty parky u zámků, spousta rybníků, vycházka na Sv. kopeček v Mikulově.

Ale je to i o tom, jestli chodíte jen s kočárkem, nebo jste nosící rodiče. My holky nosíme (obě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
11.1.14 21:21

Hrad, kde se dá hodně prohlédnout i bez prohlídky s průvodcem (i kdyz i tu dcera vcelku v klidu a potichu zvládla), např. Křivoklát.

Vylézt někam na věž, rozhlednu. Ideálně s parťákem, který hecne, ať dítě nemusíš tahat.

Krmit kachny, labutě, kozy.

Jeskyně - zjistit, zda pouští tak malé děti a taky, jestli se syn nebojí. Byli jsme v Koněpruských.

Jinak pískoviste v tomto veku naprosto TOP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.1.14 21:23

@Martina8888 Tak počítám, že z celého pražského Království železnic by asi dvouletý potomek nejvíc vnímal toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
11.1.14 21:31

@danali díky za tip na kovozoo, vůbec jsem netušila, že tam něco takového je :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
11.1.14 21:36

@Baruska2011 Není zač. Je to tam super :) - Maják na který se dá jít nahoru, pak loď velká, a pak park, ve kterém jsou ty zvířatka z kovů! Byli jsme tam loni v létě a jistojistě se tam vrátíme i letos. Vstupné bylo pár kaček (mám pocit že 30kč), takže zadarmo moc muziky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí