Čivava se stafordem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
29.11.22 09:21

Mohu potvrdit to, co tu píše většina- štěňata těchto plemen jsou už při hraní poněkud raznejsi než běžní psi.

Nás dospělý mladý pes str. velikosti si jednou na prochajde začal hrát se stenetem pitbula, ale už od pohledu to byly teda mnohem větší tocky, ten náš musel mnohem víc makat během hry než s jakýmkoli jiným psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.22 12:45

Měla bych strach, osobně bych tuhle kombinaci psů nevolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12634
29.11.22 15:36
@Tucap píše:
Zdravím všechny měl bych dotaz snese se Americký stafordský teriér s čivavou? Čivava je pes 3 roky amstaf bude fenka a štěňátko. Děkuji za info

Kus od kusu, bych rekla..jednou jsem sla s kamosem co mel na voditku sheltii, potkali jsme slecnu jak mrnavy lunt, ktera vencila stratforda bez kose samozrejme, brutalne po te sheltii vyjela to bylo o par cm, a pak prudce s holcinou smykla, ta sebou flakla na zem a pak ji regulerne tahla po zemi..jeste ze tam sel typek ktery nel paru a stratf. poradne chytnul a slecna knikla..no ona nema rada feny. Jako ta by tu sheltii roztrhla vejpul tak brutal agresivni vypad jsem jeste nevidela 8o 8o..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
29.11.22 20:37

Nikdy to nebude dělat dobrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 20:40

Nešla bych do toho.
Ve stejnou dobu jsem si pořídili pražského krysaříka a německého ovčáka k RD. Začátky byly ještě v pohodě - krysák byl vždy výrazně rychlejší. Jenže asi po roce se stalo, že vlčák do krysáka ze srandy žďuchnul a byla z toho ošklivá zlomenina. Od té doby je dost hlídáme, když jsou spolu. Přes to se letos v létě (po více jak roce) stalo, že vlčákovi hodila dcera míček, vyběhli bohužel oba a vlčák o krysaříka zavadil - tentokrát to byl „pouze“ otřes mozku. Od té doby už je nenecháváme spolu prakticky nikdy.
Tzn. vlčák ublížit nikdy nechtěl, přes to se 2× stalo omylem, i když jsme to hlídali

• Citovat
  • Upravit
15313
29.11.22 21:52

@Tucap A proč by se měli snášet, proč by si někdo pořizoval k čivavě staforda? Chudák čivava, některý lidi mají opravdu divný napady, vždyť čivava je malý křehký pejsek, stačí i hra a může ji staford zabít. Můžeš pak ke stafordovi pořídit třeba tygra aby se to vyvážilo opačným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
29.11.22 21:54
@lilith1 píše:
Kus od kusu, bych rekla..jednou jsem sla s kamosem co mel na voditku sheltii, potkali jsme slecnu jak mrnavy lunt, ktera vencila stratforda bez kose samozrejme, brutalne po te sheltii vyjela to bylo o par cm, a pak prudce s holcinou smykla, ta sebou flakla na zem a pak ji regulerne tahla po zemi..jeste ze tam sel typek ktery nel paru a stratf. poradne chytnul a slecna knikla..no ona nema rada feny. Jako ta by tu sheltii roztrhla vejpul tak brutal agresivni vypad jsem jeste nevidela 8o 8o..

Protože si tyhle psi pořizují často hloupý lidi 8o Mě hrozně štve, že kvůli takovým nezodpovědným pitomcum, ja. musím být pořád ve střehu a hlídat si svého malého neškodného pejska. Kdysi mi staford taky malém zabil psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
29.11.22 22:01

Ano, ale… zažila jsem to v okolí, čivava zhubla a stresem začala pelichat, už od pohledu strašlivě trpěl, i venku měl ocas na zemi a neměl radost ze života. Amstafa museli dost krotit, protože jeho hraní byla pro tu čivavu těžká šikana. Čivav se prostě nikde necítil v bezpečí. Pak se přestěhovali do baráku, amstafovi pořídili druhého, byli převážně venku a čivava prý uvnitř pookřála.

Tohle bych zvířeti, které miluju nikdy neudělala.

• Citovat
  • Upravit
122
29.11.22 22:13

My tuhle kombinaci měli a nikdy nebyl problém. Možná to ale bylo tím, že psů jsme měli víc, když přišla stafordka, měli jsme šest dalších psů, dva menší křížence, čivavu a tři lovecké psy. Čivava všem šéfovala. Když byla stafordka malá, vyřadila se s jinými psy, tak možná proto to tak fungovalo. Na čivavu si nikdo netroufl, vystresovaná nebyla byla šéf smečky, vždy na stafordce nebo na další větší feně spala. Rozdíl byl mezi nimi šest let, stafordku ještě máme, čivava je dva roky po smrti, byla z množirny, měli jsme jí devět let, odhadem jí bylo tak 13, když odešla. Tím, že byla z množirny, byla dost plachá, bála se cizího prostředí, cizích psů a hlavně lidí, ale jen když neměla za sebou svou smečku, jak byli dohromady byla neohrožený kápo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
29.11.22 22:16
@Tomtom148 píše:
My tuhle kombinaci měli a nikdy nebyl problém. Možná to ale bylo tím, že psů jsme měli víc, když přišla stafordka, měli jsme šest dalších psů, dva menší křížence, čivavu a tři lovecké psy. Čivava všem šéfovala. Když byla stafordka malá, vyřadila se s jinými psy, tak možná proto to tak fungovalo. Na čivavu si nikdo netroufl, vystresovaná nebyla byla šéf smečky, vždy na stafordce nebo na další větší feně spala. Rozdíl byl mezi nimi šest let, stafordku ještě máme, čivava je dva roky po smrti, byla z množirny, měli jsme jí devět let, odhadem jí bylo tak 13, když odešla. Tím, že byla z množirny, byla dost plachá, bála se cizího prostředí, cizích psů a hlavně lidí, ale jen když neměla za sebou svou smečku, jak byli dohromady byla neohrožený kápo.

Vypadá to, že tomu mrňousovi pomůže, když má velký pes velkého kámoše na hraní. U našich sousedů ten velký malému neubližoval schválně, i když to bylo nevycválané tele co se sousedka bála nechat ke komukoliv přiblížit :roll:

Já zase miluju, když je mají lidi vychovaní, to jsou úžasná zvířata :srdce: Ti naši čivaví smetáci poslouchat umí, ale prostě spoustu věcí jim nevysvětlím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
122
29.11.22 22:37

Ti hyper psi se musí vylítat a zabavit. Jasně, že když je staford plný energie, kterou nemá jak vybít a jediná zábava je čivava, tak je to blbý. Pak také výchova. My měli tuhle smečku v Praze na sídlišti, tak museli poslouchat a také jsme se jim dost věnovali a chodili se mnou i do práce. Ale v tomhle případě, už jen ten dotaz, že je položený a dotyčný má asi zkušenosti jen s tou čivavou, tak tam to nemůžu s čistým svědomím doporučit, jen přidávám zkušenost, že to za jistých podmínek jde. Ale chce to se těm psům věnovat. To dělá hodně. Partnerova ex manželka měla, asi ještě má, chovnou stanici jistých vzácných chrtů, plemeno uvádět nechci, je jich tu málo a dalo by se dohledat o koho jde. Nicméně moc se jim nevěnovala, často přivezla psa dospělého ze země původu, nic moc socializace a po rozvodu ty starší, nechovné nebo s nějakou vadou, nechala partnerovi na krku. Máme jich ještě pět, plus tři moje, kteří mi ještě zbyli, z té mojí smečky, žijeme spolu tři roky a nepodařilo se nám ty druhé s mými zkamarádit. Naštěstí jsou zvyklí venku, mají přístup do vytápěné garáže a psy, které jsem přivedl do vztahu já, máme v domě. Na zahradu je pouštíme odděleně, jinak to nejde. Zkoušeli jsme vše možné, nesnesou je. To jen k tomu, že ne vždy je to růžové, ale hodně je to o výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
29.11.22 23:12
@Tomtom148 píše:
Ti hyper psi se musí vylítat a zabavit. Jasně, že když je staford plný energie, kterou nemá jak vybít a jediná zábava je čivava, tak je to blbý. Pak také výchova. My měli tuhle smečku v Praze na sídlišti, tak museli poslouchat a také jsme se jim dost věnovali a chodili se mnou i do práce. Ale v tomhle případě, už jen ten dotaz, že je položený a dotyčný má asi zkušenosti jen s tou čivavou, tak tam to nemůžu s čistým svědomím doporučit, jen přidávám zkušenost, že to za jistých podmínek jde. Ale chce to se těm psům věnovat. To dělá hodně. Partnerova ex manželka měla, asi ještě má, chovnou stanici jistých vzácných chrtů, plemeno uvádět nechci, je jich tu málo a dalo by se dohledat o koho jde. Nicméně moc se jim nevěnovala, často přivezla psa dospělého ze země původu, nic moc socializace a po rozvodu ty starší, nechovné nebo s nějakou vadou, nechala partnerovi na krku. Máme jich ještě pět, plus tři moje, kteří mi ještě zbyli, z té mojí smečky, žijeme spolu tři roky a nepodařilo se nám ty druhé s mými zkamarádit. Naštěstí jsou zvyklí venku, mají přístup do vytápěné garáže a psy, které jsem přivedl do vztahu já, máme v domě. Na zahradu je pouštíme odděleně, jinak to nejde. Zkoušeli jsme vše možné, nesnesou je. To jen k tomu, že ne vždy je to růžové, ale hodně je to o výchově.

Máte drsný zvěřinec, starat se o tohle vše je výkon :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
34322
30.11.22 14:07

Hlavne civava a staford maji uplne jine naroky na pohyb, takze jedine pak civavu do batohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.12.22 23:52

@Alušáček Přesně tak hloupý :D Já měl civavu a staforda kříženého s pitbullem a nebyl problém tak jsem chtěl znát názor jen ostatních teď je civava chudák sama….A to ze jsme měly takový velikostní rozdíl nebyl problém… Za to vy jste zřejmě nejchytřejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.12.22 02:11
@Tucap píše:
@Alušáček Přesně tak hloupý :D Já měl civavu a staforda kříženého s pitbullem a nebyl problém tak jsem chtěl znát názor jen ostatních teď je civava chudák sama….A to ze jsme měly takový velikostní rozdíl nebyl problém… Za to vy jste zřejmě nejchytřejší…

Civava nejvic oceni dalsi civavu, pane chytrej, ne staforda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný