Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tucap píše:
@Alušáček Přesně tak hloupýJá měl civavu a staforda kříženého s pitbullem a nebyl problém tak jsem chtěl znát názor jen ostatních teď je civava chudák sama….A to ze jsme měly takový velikostní rozdíl nebyl problém… Za to vy jste zřejmě nejchytřejší…
Tak proč se ptáte, když pak si to obhajujete ![]()
Víte že každý pes je jiný? Jiné chování, jiná mentalita i když je to stejná rasa? Problém je, že když si pitbull bude chtít něco dokazovat, může vzhledem k velikosti a stisku tlamy to být pro čivavu tragický..
To není jak když se poperou dvě malé rasy.
Je to o štěstí, a o povaze obou. Kdyby šlo štěně ke stafordovi nebála bych se tolik jako štěně k čivavě.
Stěne si nemusí nechat říct a bude po čivavě skákat a nechtíc jí ublíží. čivavy mám 3 a některá štěňata a mladí psy na to prostě nereagují a ještě to berou jako hru.
Je taky potřeba se zamyslet jaká ta čivava je, půjde se schovat nebo se bude snažit prcka srovnat? Aby pak jenom netrpěla. Je v pohodě s druhýma psama? Někdy je lepší dát k malýmu dospěláka. Kombinaci velký a malý mám ale velkej pes byl první.
Může to být naprosto v pohodě čivava si prcka srovná a až vyroste budou nej kámoši. Ale vy znáte nejlíp svého psa a musíte se rozhodnout zda je to pro něho vhodné. Mám adoptačku která druhé psy nemá ráda, ale s velkym se krásně tolerují a nikdo nikoho neotravuje. Vychází hezky. Já bych ke své štene am. stafika nekoupila, jelikož vím že by to špatně nesla. další dve by se stím poprali.
Pokud je to v uvaze tak bych spíš šla do stafbulíka, přijde mi že vycházejí s druhýma líp a hlavně je menší.