Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny měl bych dotaz snese se Americký stafordský teriér s čivavou? Čivava je pes 3 roky amstaf bude fenka a štěňátko. Děkuji za info
Obecne pes x fena byva v pohode.
Spis aby mu nechtene neublizila.
Měli jsme dvě feny, staforda a malou pouliční směsku. Malá jakoby šéfovala (stafordka ji hodně tolerovala), ale občas, když už jí malá fakt doslova skákala po hlavě, tak ji srovnala.
Vyjela po ní a čumákem ji jakoby poválela po zemi. Malá pak čuměla. Bylo to tak jednou do měsíce. Jinak si stafordka nechala od malé líbit všechno.
Vždycky jak byly spolu, tak malá k ostatním psům šíleně odvážná a foukala si, jak byla sama, tak byla posera.
Měli jsme stafordku se zlatou povahou, Jen bohužel nesnášela druhé, cizí feny. K lidem, dětem vše super, Feny se v jedné domácnosti obecně se snesou, ale vždy by měla být jedna výrazně menší, aby byla jasná od začátku hierarchie a nervaly se…
Mám tedy malou čivavu a staforda bych k ní nikdy nevzala. I když by byl hodný, může nechtěně ublížit. Stačí hrábnutí packou..
Nedávno to někdo řešil na portále o psech…
Staforda a celkem plemeno které je ostřejší zásadně nedoporučuji s malým psem.
Jakmile si,,vyřídí,, své nedorozumění a vůdcovství potyčkou, což se mezi smečkou stává, tak máte po čivavě…
@KahlanAmnel píše:
Nedávno to někdo řešil na portále o psech…
Staforda a celkem plemeno které je ostřejší zásadně nedoporučuji s malým psem.
Jakmile si,,vyřídí,, své nedorozumění a vůdcovství potyčkou, což se mezi smečkou stává, tak máte po čivavě…
Přesně! Pokud má pán čivavu rád toto jí neudělá…
Známa mela kdysi stafordku. U žrádla ji stadordka jednoho dne zakousla.
Byla hodne agresivní a nesocializovana, ale civavu znala od štěněte. ![]()
Zalezi hodne na povaze psa. Zakousnout civavu muze temer kazdy pes.
To je hodne obecna otazka. Nikdo nevi, jak tu civavu mas vychovanou a jakym zpusobem budes vychovavat stene. Takze ta anketa je opravdu nic nerikajici.
V teto kombinaci bych si spis dala pozor na to, ze bullove maji specificky styl hry a civava by to nemusela prezit (ve zdravi) a to by to stene mohlo myslet sebelip.
@hospodki píše:
20 babek na staforda a dávám 2 dny
To neďelej
zatím to bude steně, stačí pár měsíců, jakmile se budou mezi sebou vyřizovat vůdcovství.
@jannina1 já mám dvě fenky a jednou za čas prostě se do sebe pustí, jenže jsou obě podobně velké, takže v nejhorším jdeme na veterinu aby jim ošetřila rány a píchla antibiotika.
Staford má silný skus a čivava je malička, tam to bude fatalní.
Tohle napadlo koho? každé štěně je divoké a akční, navíc váhový nepoměr
Vždy je lepší váhová podobnost psů. Jinak ta hra může dopadnout dost blbě. a nejen hra, váhově podobní psi si neublíží. navíc co povaha? Blbá kombinace a nechtěla bych to ![]()
Snese se každý pes s každým. Jde pouze o velikostní nepoměr. Když se v blbí náladě nepohodnou dva stafordi nic se nestane. Když se nepohodlne staford s čivavu, může to skončit hodně blbě. A o plemeni to určitě není…
@novaa píše:
Snese se každý pes s každým. Jde pouze o velikostní nepoměr. Když se v blbí náladě nepohodnou dva stafordi nic se nestane. Když se nepohodlne staford s čivavu, může to skončit hodně blbě. A o plemeni to určitě není…
Jasně že jde o váhový nepoměr. U nás na sídlišti je spousty plemen psů, svojí čivavu pouštím už jen k malým plemenům a to spolu řádí ostošest. K větším a silnějším plemenům typu staforda jsem jí pustila jen jednou, jelikož pes byl moc hodný jenže při hře hrábl packou a čivava hodinu řvala, že jsme měli všichni strach co se jí stalo. Neumím si toto představit doma. Máme jí doma také s trochu větším psem, ale rozhodně ne typu staford.
Blbost…kdyby to bylo naopak, jakože je dospělý, už vyklidněný staford, který je zvyklý na psy, tak ještě možná, pořídit k němu štěně čivavy. I když i tak mi to nepřijde ideální, vzhledem k nepoměru velikosti (přijde mi mnohem lepší, když jsou psi váhově podobní),:ale ještě dejme tomu. Ale štěně staforda a dospělá čivava, je blbost, štěně si bude chtít hrát a může čivavě ublížit a to nehledě na to, že dospělá čivava bude z hravého štěněte, které bude od začátku větší, než ona, dost ve stresu.