Cizí jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10206
10.7.16 14:56

@evill Co když je třeba křťený? Opravdu sem se nesetkala, ze by někoho oslovovali POUZE jménem patrona.
Takze ano, OPRAVDU mi to vadi a debata s tebou o mých důvodech je pro me naprosto bezpředmětná. Reagovala sem na zakladatelku v domnění, ze zije v Čechách abych ji připravila na připadne příkoří, z me zkusenosti a mého úhlu pohledu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.7.16 15:25
@Jitusee píše:
@evill Co když je třeba křťený? Opravdu sem se nesetkala, ze by někoho oslovovali POUZE jménem patrona.
Takze ano, OPRAVDU mi to vadi a debata s tebou o mých důvodech je pro me naprosto bezpředmětná. Reagovala sem na zakladatelku v domnění, ze zije v Čechách abych ji připravila na připadne příkoří, z me zkusenosti a mého úhlu pohledu :mavam:

Tak pokud je pouze krteny, tak se to oficiálně ale nikam neuvádí a tak přece nemůže vzniknout situace, že mu někdo kdo neví začne říkat druhým jménem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.7.16 15:29

@Jitusee a jinak to nemělo být rypani, jen údiv nad tím, že dá někdo dvě jména a nesnese když dítěti někdo řekne jiným z těch dvou, než které používá on. Teď se zas podivuji, že někde uvadis jméno, ziskane u krtu. Já tuhle informaci nikde neuvádím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
10.7.16 15:55

@evill Nerada bych se te nijak dotkla, ale me co ty příliš nezajímá, ja si sem pro nazor nepřišla. Proste vez, ze to svoje opodstatnění ma a tu závorku sem dodala, abych se k tomu dal vyjadřovat nemusela -protoze ho pouze prostrednim jménem opravdu zkratka neoslovujeme.
Ze to nebylo rypani, ale prostý dotaz bych brala kdyby to z toho na prvni pohled nečišilo a nepoužila si k tomu vysmesne smajliky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.7.16 16:03
@Jitusee píše:
@evill Nerada bych se te nijak dotkla, ale me co ty příliš nezajímá, ja si sem pro nazor nepřišla. Proste vez, ze to svoje opodstatnění ma a tu závorku sem dodala, abych se k tomu dal vyjadřovat nemusela -protoze ho pouze prostrednim jménem opravdu zkratka neoslovujeme.
Ze to nebylo rypani, ale prostý dotaz bych brala kdyby to z toho na prvni pohled nečišilo a nepoužila si k tomu vysmesne smajliky :mavam:

Kdyby to bylo rypani by by tam smajlik takovy :roll:. Setkávám se dnes a denně s deckama s dvěma jmenama, tak sem jen chtlea vědět jak má nezávislý pozorovatel vědět, které teda smí použít, a které ne. Takže budu nadále říkat oběma, s tím, ze proto mají dvě jména - aby se se oslovovali obema. Zrejme jste nějaký raritni případ, který krom jména uvádí i jméno patrona, jiní takoví zřejmě nejsou a tudíž jim to zřejmě nebude vadit. Aspoň doufám, a teď opravdu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.7.16 16:34

Mam pritele cizince. Deti se jmenuji Viktória Tímea, Annabella a Oliver

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.16 19:30
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o zachovani anonymu, chodi sem rodina :-)
Cekama miminko, pohlavi mame jako prekvapeni a proto bych vas chtela poprosit o nejaka jmena, ale cizi, ne zadny Pepicek, Fanousek ani Anicku a Betku :-)
Spis anglicka jmena napr. se mi libi Emmett a Coen pro kluka a pro holku treba Charlotte nebo Coco. Mate nejake tipy? Dekuju :*

Albert, Adrian, Angus, Alfred, Alwin, Andrea, Artur, August
Bolek, Benedict, Bogdan, Branko, Bruno
Dalebor, Dalemil, Dagda, Denys, Donald, Dustin
Edmund, Edgar, Edwin, Egon, Elmar, Ewald, Ernest, Erik
Frederik, Filibert, Ferdinand, Finn
Gerald, Gerard, Gilbert, Gordan, Goran, Gregor, Gustav
Harald, Hugo/Hugh
Ingvar, Igor, Ivo, Ivar
Jeronym „Jerry“, Josse, Joyce, Joselin, Julian
Karel, Kevin, Kilian, Konrad, Krispin, Kwido
Ladislao, Laurence, Leonard, Leopold, Lubor, Lucien, Lugh
Marcus, Marcel, Manfred, Marian, Maxim, Medard, Merlin, Milan, Milota
Nikola, Norbert
Odin, Oscar, Oswald, Oto, Otokar, Otomar
Radek, Radan, Raymund, Randolf, Rudolf, Robert, Rodan, Roland, Roman, Rostislav „Ross“
Sasha, Silvan, Sigfrid, Slavko, Stanislao „Stanley“
Teobald, Tyr, Terence, Thorsten, Thór, Tristan
Valdemar, Veles, Vendelin, Vít, Vitoslav, Vladan, Vlastimir, Vlastislav, Voislav
Willem, Wilmar
Zdenko, Zbynek, Zikmund, Zlatko

Adalheid, Agneszka, Alexia, Aloisia, Antonia, Apollonia, Ariadné, Astrid, Athena
Bébinn, Bjela, Bára, Bertha, Brigid
Cassi, Clementina, Clotilda, Constance
Dagmar, Danica, Dana, Dahlia, Darina, Diana, Dina, Dita
Edyta, Elfryd, Emilie, Erin, Esmé, Ethel, Evelin, Eunike, Éowyn, Epona
Fiona, Floriana, Freya
Gaia, Gita, Gisel, Gwendolen, Genovefa, Georgia
Heidi, Hedwig, Hilda, Henrieta
Idunn, Ingrid, Ingeborg, Irma, Iva, Ivona, Iveta, Isolde
Jenovefa „Jenny“, Justina
Karin, Kalla, Kveta, Kleio
Lada, Libusha, Leontina, Lidmila, Lilith, Liv, Luna, Louise
Mabel, Maia, Malvina, Malina, Margit, Marina, Martina, Matilda, Maxie, Maxine, Meda, Melinda, Melia, Milena, Miroslava, Morana, Morrígan
Niké, Niamh
Odeta, Otilia
Philippa, Patricia, Perla
Radana, Radka, René, Regina, Romy, Rosalind, Rosamund, Rosalie, Rosarie
Sandra, Sabina, Saskia, Selena, Silvia, Slávka, Stella, Svatava
Tara, Tatiana, Timea
Viatrix, Valentina, Valerie, Vesna, Viera, Violet, Vivien, Vlasta
Zdenka, Zora, Zlata, Zoe, Zita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.16 20:15

Diky vsem za vyjadreni :-)
A k tomu nicku, nechci aby si nekdo spojoval prijmeni s mym nickem a z rodiny sem chodi pribuzni, ale ja se Saccone nejmenuji, tak se jmenuje jen pritel. A myslim, ze nekdo v UK muze mit pritele jmenem Saccone :jazyk:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3030
10.7.16 21:59
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o zachovani anonymu, chodi sem rodina :-)
Cekama miminko, pohlavi mame jako prekvapeni a proto bych vas chtela poprosit o nejaka jmena, ale cizi, ne zadny Pepicek, Fanousek ani Anicku a Betku :-)
Spis anglicka jmena napr. se mi libi Emmett a Coen pro kluka a pro holku treba Charlotte nebo Coco. Mate nejake tipy? Dekuju :*

Brácha má Elisabeth, říkají ji Betynko, ale ty na Betky nejseš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
10.7.16 22:52

Mi by se líbila zmíněná Leticie.
Nebo Abigeil a nejvíc Maddie.
Ale mi se líbí i ty co ty píšeš. Nemám ráda České tuctovky jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.16 00:22

@Kelsey Abigeil se pise jako Abigail, nebo se snad mylim? :think:

• Citovat
  • Upravit
74219
11.7.16 00:35
@Anonymní píše:
@Kelsey Abigeil se pise jako Abigail, nebo se snad mylim? :think:

Ano, ano bud jsem to blbe napsala nebo mi to mob. chytrý zase upravil, jak se mu zrovna hodí :pocitac:.
Ale teď jsem si vybavila Anabel nebo ta Maddie se mi líbí.
U tretiho těhotenství jsme meli favoritku Klaudii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.7.16 17:56

Manžel cizinec, zatím žijeme tady. Syn se jmenuje Lars Kristian XXX XXX. Pro holčičku jsme měli vymyšleno Cecilia Inés. Oslovujeme ho Larsito, ale já někdy používám i Kristián. Dvě jména nemá z rozmaru ale protože je to úplně normální v zemi manželova původu a syn má dvojí občanství. Až vyroste, sám si rozhodne jak chce, aby byl oslovován (stejně to udělal manžel) a kde chce žít…
Pokud bude 2. dítko také syn, bude Frederik a zbytek musíme dovymyslet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.7.16 20:29

@Twirl
My máme v obci chlapecka nevím jestli to dobře napíšu.
Jmenuje se po tatkovi Lasaro. Oni mu všichni říkají Lazi, Laziku.
Až později jsem videla, jak se vlastně píše.
Lasaro se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
11.7.16 22:18

Mně by se pro holku líbila Skylar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...